עבור לתוכן

עזרה לקונה המתחיל ב-EBAY

Featured Replies

פורסם

החלטתי לצאת אל הים הגדול- EBAY ולבצע את הרכישה שלי ברשת הגדולה במסחר העולמי, כולי מלא "חששים" ומבולבל מהצורה בה הכל מתבצע ולכן אשמח לעזרתכם קליל.

נציין שחשבון EBAY הכנתי וכנ"ל על PAYPAL. לצורך העניין של הרכישה, החלטתי להתחיל וקודם לקנות משהו "צנוע"- אוזניות KOSS KSC75 נחמדות בסביבות ה-15 דולר.

עכשיו, למודעה שמצאתי- http://cgi.ebay.com/KOSS-KSC-75-SportClip-Clip-On-Headphones-Earbuds-NEW_W0QQitemZ200236225012QQcategoryZ40137QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3907.m263QQ_trkparmsZalgo%3DSIC%26itu%3DUCI%252BUA%252BP%252BFICS%252BUFI%252BIIUM%26otn%3D12%26po%3DLVI%26ps%3D54#ht_2428wt_939

המחיר שם יחסית זול והמוכר מציין שהוא מבצע משלוח לכל העולם, יש לו אחוזי מכירה של 99 אחוז, אבל יש לו רק 32 מכירות, השאלה פה היא האם כדאי לקנות או מה בדיוק?

אני אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי את את הנושא, האם גם אני צריך להוסיף סכום כסף על המשלוח שלא ראיתי מלבד ה-13 דולר? ואיפה אני נותן את הפרטי חשבון פייפל שלי ל-EBAY כדי שימשוך משם את הכסף? (הוא לוקח את הכסף אוטומטית מהחשבון או שיש צורך לטעון סכום מסוים לחשבון פייפל?)

אני מבולבל קליל מהנושא, אני אודה מאוד לכל עזרה מבין הכרישי קניות ברשת שיש כאן.. ;D (דנדן, אתה בעיקר ;))

הרבה תודה רבה ושבת שלום! :yelclap:

פורסם

לא בעיה בכלל.

המוכר שנתת לדוגמא הוא מוכר וותיק עם אלפי מכירות, מה שלא ברור לי איך הגעת ל 32 בלבד...

ולא נראה שיש איתו בעיות בזמן האחרון לפי הפיידבקים.

משלוח יעלה 10$ שים לב בטאב ה shipping.

בגלל שהכל יוצא פחות מ 50$ אז אין לך מה לדאוג בקשר למיסים.

כדי להעביר את הכסף ב paypal אתה צריך להוסיף כרטיס אשראי למשתמש שלך, והוא כבר יעשה את כל השאר.

פורסם
  • מחבר

למספר 32 הגעתי על פי זה שבצד ימין רשום HISTORI- 32 SOLD, הסקתי מכך שהוא מכר רק 32 פריטים וממה שהבנתי זה לרוב מעט באיביי :nixweiss: (אם זה לא זה מספר המכירות שלו, אז איפה כן?)

בכל אופן, כנראה שאני לא אקנה מאותו האיש כי בשיקלול ביחד אני יכול לחסוך, דולר-שתיים אם אני אקנה אצל מוכר אחר שהמוצר עצמו אומנם יקר יותר, אך המשלוח זול יותר ובסופו של של דבר זה קצת יותר זול.

הערה נוספת, הבנתי שאני חייב לחפש WORLD WIDE כי אחרת המוצר לא יגיע ארצה, הבנתי נכון?

ודבר אחרון, מה זה אומר BID? הצעת מחיר למכירה פומבית? בהנחה וזכיתי ואני בינתיים גם מזמין מעוד איש ובסופו של דבר אחת ההזמנות יוצאת יותר יקרה, אני יכול לבטל אחת מהשתיים? כיצד עובדים הביטולים וכו'?

המון תודות אנשים! :xyxthumbs:

עריכה:

כנראה אני אלך על המוכר פה- http://cgi.ebay.com/KOSS-KSC75-CLIPON-HEADPHONES-FOR-IPOD-IPHONE-ZUNE-MP3_W0QQitemZ390081330908QQcmdZViewItemQQptZOther_MP3_Player_Accessories?hash=item5ad2a8bedc&_trksid=p3286.c0.m14#ht_2277wt_939

יש משהו מיוחד לבצע לפני ביצוע הקניה? הנתונים נראים לי טובים בסופו של דבר..

פורסם

היתה לי חוויה לא כל כך טובה השבת עם פוואר סלר ...

קניתי משהו ואחרי 10 דקות רציתי להוסיף לו כסף ולקנות משהו יותר טוב ....משום מה הוא התעלם מהבקשה שלי ושלח בכל זאת (לאחר כ6 שעות מהרכישה )

בדיעבד הסתבר שהוא מקבל עשרות אימיילים ביום וקשה לו לעקוב אחרי כולם

רשמתי בכותרת CONTACT ME SOON וההסבר בהודעה ......מהשיחה שלי איתו היה עדיף שהייתי רושם בכותרת CANCEL ORDER או משהו כזה .

אבל לא משנה הוא בא לקראתי והכל טוב .

פורסם

הלינק השני שהבאת הרבה יותר טוב 99.9% זה אחלה.

בשביל לראות את הFEEDBACK שלו ואת הכמות, ליד השם שלו יש מספר גדול שזה כמה הוא מכר/קנה וקיבל על זה FEEDBACK

ואם תלחץ על השם שלו, תוכל בסופו של דבר לראות גם את התגובות שאנשים נתנו לו, ולראות מתי הם נתנו לו תגובה שלילית או נייטרלית ובהתאם לזה לקנות.

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים על העזרה ובייחוד דנדן- אתה אחלה איש! :xyxthumbs:

הזמנתי את המוצר מהמוכר השני, יצא 20.50 דולר= 72.50 שקל. הלכתי לפי "תורת ההתקנות"- NEXT כל הדרך עם תשומת לב שאני לא לוחץ על שטויות כמו שכמעט קרה- הייתי קרוב לקנות בטעות שתיים! :kopfpatsch: למזלי ביטלתי V אחד וסידרתי את זה..

אחר"כ הוא קישר אותי לפייפל ואני היתחברתי לחשבון, לחצתי לו PAY ונאמר לי ששילמתי למוכר..

מכאן והלאה כל שנותר לי זה לחכות לא ככה? איך אני משיג את המספר חבילה של ה-USPS שלי כדי לדעת מתי תגיע? היה רשום שיקח לחבילה 7 ימים להגיע, זאת אומרת שאם היא תצא לדרך בשני (ראשון זה שבת) אז בשני הבא היא אצלי?

אשמח לאישור מכם, אם כך העסק פשוט ויצאתי לדרך של מסע שופינג מטורף! :lol: (כמו שהיה רשום ב-נ.ב של איביי- היזהרו, זה ממכר לקנות מהבית! :smile1:)

פורסם

לא נראה לי שקראת טוב, המדיניות של החזרת המוצר היא 7 ימים...

הוא לא כתב במפורש כמה זמן ייקח, אז זה יכול להיות 7-21 ימי עסקים!

דבר שני אתה לא תקבל קוד משלוח בהנחה שלא שילמת על ביטוח המשלוח.

פורסם
  • מחבר

אז אתה אומר שאני לא מקבל קוד מעקב אם לא שילמת את ה-3 דולר המטומטמים הללו? :kopfpatsch: אם כך אני יכול לחכות מלא זמן עד שהמוצר יגיע!? תוך כמה זמן לכל היותר יתכן החבילה תגיע?

אגב, לא רשמתי באותיות קפיטל (גדולות) את המקום בו אני גר, אני מקווה שהדואר ישלח את החבילה לפי המיקוד או איך שזה לא הולך.. :-\

אני סתם חושש מעט בנוגע לקניה כי זה מחו"ל והכל וזה חדש.. נקווה לטוב! :D

פורסם

דבר ראשון הביטוח במקרה הזה הוא 1.65 דולר

בנוגע לאותיות לא נראה לי שיהיו בעיות

ואם לא תקבל את החבילה תוך 21 יום (לא עסקים) תשלח הודעה למוכר ותראה את התגובה שלו.

אם התגובה לא תראה טוב בעינייך, ב30 יום תפתח דיספיוט בPAYPAL.

אבל רוב הסיכויים שהוא יגיד לך לחכות עוד שבוע או משהו בסגנון

פורסם

בתור מוכר באיביי אני יכול להגיד לך שמוכרים מאוד מפחדים מפידבקים שליליים ומדספיוטים

אם אתה רוצה קוד לעקוב אחרי המשלוח תבקש מהמוכר מתי שתראה שהוא שלח את החבילה או שתשלח לו הודעה אפילו עכשיו שיהיה לו תקוד הזה שישלח לך

למוכר גם ככה יש מספר מעקב חבילה שהוא מכניס אותו לפייפל אז אני לא מאמין שלא תהיה לו בעיה לשלוח לך אותו

פורסם

לזה אתה קורא "קונה מתחיל" ? , אני גם מעוניין להתחיל לקנות ואין לי שמץ של מושג איך קונים באיביי, פאייפאל וכו'... אני מרגיש שהתרד הזה הוא בדרגת מתקדמים+ :).

אני מניח שלפי הכותרת עוד מתחילים יחפשו פה,

אז מישהו אולי מכיר מדריך פשוט למתחילים האמיתיים (שנכון לימיינו) ?

סה"כ אני רוצה לקנות לפלאפון שלי סוללה, מגן מסך או שניים, מתאם לאוזניות 3.5 (ל-HTC) שכולל מיקרופון ואולי סטנד שולחני. עושה הרושם שבאיביי אפשר להשיג את הכל ב 100 ש"ח, כל דבר עולה דולר עד כמה דולרים :).

פורסם

אין הרבה ללמוד האמת .....חוץ מלפתוח חשבון פאיפאל לצרף כרטיס אשראי + כתובת מגורים ואם אתה מתכוון לקנות מוצר יקר אז תאשר את הכרטיס

דרך מערכת פאי פאל .

אחר כך מחפש באיביי מוצר עם מוכר עם פידבאק חיובי לוחץ BUY IT NOW כמה נקסטים ונגמר הספור

בלינק הזה

http://www.ebay.co.il/

מרוכז כל המוצרים מכל המדינות שעושים משלוח בנלאומי

אבל אתה יכול גם לחפש באיביי ארהב או אנגליה וכולי הרבה מאוד שולחים לארץ גם אם לא הצהירו על כך .

פורסם

תודה.

האמת היא שמה שחיפשתי זה בדיוק איך לפתוח חשבון PP, איך זה בדיוק עובד, למה באמת צריך כרטיס אשראי (הבנתי שצריך בכלל להפקיד כסף דרך הבנק או משהו לחשבון הזה). ואיזה נתונים של תשלום אני אמור להעביר בקנייה (זה מספר חשבון PP או משהו כזה ?). פשוט זה שילוב של שני אתרים ולא בדיוק ברור איך זה עובד (או מה בכלל הכרטיס אשראי קשור לכל העניין).

פורסם

אחרי שאתה לוחץ BI"N יהיה כתוב לך באיביי לשלם דרך פאי פאל , אתה לוחץ מעבירים אותך לפאי פאל , אחרי LOG IN ,

ישר יהיה רשום מחיר העסקה + כתובת +הכרטיס שאיתו משלמים , אתה רק מאשר ונגמרת העסקה

פורסם

אתה לא צריך להפקיד כסף לחשבון פייפל שלך

בכל קניה פייפל פשוט "יגהצו" לך את הכרטיס לפי הסכום של העסקה ותעביר את הכסף הזה לחשבון של המוכר שממנו קניתה את המוצרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים