עבור לתוכן

תחנת עבודה לשימוש נרחב עד 7K

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אבי הוא בעלים של נייד מדגם IBM ThinkPad R60, שנרכש דרך החברה שלו לפני כשנתיים במחיר מוזל של כ-5K במקום 7K

אותו מחשב נרכש למטרת עבודה, היות והוא עוסק בפיתוח תוכנה.. בעיקר Matlab ו-VisualStudio

המחשב חלוש, מיושן, ובימינו כבר לא שווה הרבה.

הוא עובד ב-HP, ומספר שיש לו שם נייד מסדרת תחנות העבודה של HP, לטענתו זהו אחד המחשבים החזקים שראה, ולא יכל למצוא את הדגם למכירה בזאפ

ההסבר שניתן לו, הוא שהחברה מגבילה את הדגמים המיובאים לכל מדינה, פרט לתכנתים הצריכים כח עיבוד חזק, להם מייבאים מחשבים במיוחד

בכל אופן,

התקציב לא באמת קבוע על 7K, אלא צריך להיות במסגרת מחיר הגיוני,

להתאים לכלל השימושים:

עבודה בתוכנות הנ"ל, צפייה בסרטים (תמיכה ב-HD תבורך), אין צורך במסך גדול מ15" (אלא אם אין ברירה :\),

המחשב יחובר רוב הזמן לחשמל- אבל 3 שעות למעבר משקע לשקע נשמע לי הגיוני..

120GB נשמע לי כמו המינימום, יחד עם 3GB זכרון לפחות.

המחשב יקנה מהארץ.

מבקש המלצה למחשב (קודם כל) מתוצרת HP, אבי אמר לי לשים לב לאות 'w' בסוף הדגם, שמציינת workstation

במטרה לראות מה המחשב החזק ומהשתלם ביותר שיש לחברה להציע בארץ

ובנוסף מחשב מכל תוצרת, לצורך השוואה (הבנתי שכרגע ה-Dell מומלצים ביותר)

באופן עקרוני, אשמח לשמוע גם על דגם שיידע להתמודד עם משחקים חדישים בצורה נאה.

תודה מראש.

עריכה;

ה-R60 מספק אותו לעבודה, אבל אין גבול ל'טוב יותר', כך שכח עיבוד חזק במקצת ככל הנראה יספיק.

פורסם

סדרת ה-W של HP כן נמכרת בארץ (ואפילו מופיעה באתר של HP) אם כי זה נכון שבדר"כ יש להזמין במיוחד את המחשב. ככל הנראה הסיבה שלא קל למצוא אותה בזאפ היא שבדומה לכל סדרות ה- Workstation, לא מדובר במוצר שיש לו ביקוש גבוה בקרב הציבור הרחב (אולי, כפי שאמרת, נכנסים לזה שיקולים של HP ביחס לשיווק, בזה אני לא מתמצאת). בנוסף, העלות גבוהה מאד בהשוואה למחשבים דומים מסדרות עסקיות שאינן Workstation.

בהתאם, לא ראיתי שום דבר בצרכיו של אביך שמחייב או אפילו ירוויח דווקא ממחשב של Workstation. ההבדל המשמעותי ביותר בין מחשבים אלו למחשבים עסקיים "רגילים" הוא בסוג כרטיסי המסך. מחשבי Workstation כוללים כרטיסי מסך מסדרות של גרפיקה מקצועית ולא מסדרות של משחקים. לעתים מחשבים אלו מאפשרים תוספות שונות כמו מסכים ברמת בהירות ורזולוצייה גבוהה במיוחד או מעבדים מרובעי ליבה אך כמובן שתכונות כאלו מעלות את המחיר מאד ואינן רלוונטיות במיוחד לסוג התקציב שהצבת. ברמת האיכות הם לא עולים על מחשבים עסקיים מקבילים ולמעשה במקרים רבים השלדה זהה לזו של מחשבים אלו וההבדל מתבטא בקנפוג האפשרי.

אם אתה בכל זאת רוצה לדעת, מחשב ה- Workstation הנוכחי של HP ב-15.4" נקרא 8530W. יש רק דגם אחד שעומד במה שהגדרת כך שאין הרבה מקום להתלבטויות בנושא (HP לא מייצרת כרגע מחשב Workstation בפחות מ-15.4"). מחירו ההתחלתי בארץ ביבוא רשמי יעלה משמעותית על 7000 ש"ח, אני משערת שניתן למצוא אותו בזול יותר דרך יבוא מקביל (אם כי אני מניחה שכוונתכם לקבל הנחה דרך החברה מלכתחילה).

לחילופין, הגיוני הרבה יותר להסתכל לכיוון של מחשבים עסקיים מסדרת P. ב-15.4" יש ל-HP את ה-8530P וב-14.1" את ה-6930P. שניהם מחשבים איכותיים שיתאימו לצרכים. מבחינת משחקים, מחשבי 14.1" של כל החברות הרלוונטיות כאן יספקו ביצועים יותר בסיסיים לאור גודלם שמונע שימוש בכרטיסי מסך ברמה גבוהה. עליכם להחליט האם ללכת לכיוון של דגש על ניידות טובה או ביצועים במשחקים. כמו כן, מחשבי 14.1" מוגבלים לרזולוציה נמוכה מזו של מחשבי 15.4", גם כאן זו שאלה של העדפות אישיות.

אופציות מתחרות של חברות אחרות כוללות את ה-E6400/E6500 של דל וה-T500/T400 של לנובו. ה-E6500 זמין רק עם כרטיס מסך בסיסי בהשוואה לכרטיסי המסך של מחשבי 15.4" אחרים בקטגוריה.

פורסם
  • מחבר

סדרת ה-W של HP כן נמכרת בארץ (ואפילו מופיעה באתר של HP) הכוונה הייתה לדגם המאוד ספציפי שהוא עובד איתו אם כי זה נכון שבדר"כ יש להזמין במיוחד את המחשב. ככל הנראה הסיבה שלא קל למצוא אותה בזאפ היא שבדומה לכל סדרות ה- Workstation, לא מדובר במוצר שיש לו ביקוש גבוה בקרב הציבור הרחב (אולי, כפי שאמרת, נכנסים לזה שיקולים של HP ביחס לשיווק, בזה אני לא מתמצאת). בנוסף, העלות גבוהה מאד בהשוואה למחשבים דומים מסדרות עסקיות שאינן Workstation.

בהתאם, לא ראיתי שום דבר בצרכיו של אביך שמחייב או אפילו ירוויח דווקא ממחשב של Workstation. ההבדל המשמעותי ביותר בין מחשבים אלו למחשבים עסקיים "רגילים" הוא בסוג כרטיסי המסך. מחשבי Workstation כוללים כרטיסי מסך מסדרות של גרפיקה מקצועית ולא מסדרות של משחקים. אם כך, יכול להיות שטעיתי - שכן אין צורך בכרטיס עיבוד גרפי לשימוש מקצועי.. מה שכן, המחשב שיש לו בעבודה מתחבר למסך גדול, רמקולים, מקלדת ועכבר סטנדרטיים, אולי לזה הוא התכוון.. אבל אני לא מאמין שיש בזה צורך לשימושים ביתיים לעתים מחשבים אלו מאפשרים תוספות שונות כמו מסכים ברמת בהירות ורזולוצייה גבוהה במיוחד או מעבדים מרובעי ליבה אך כמובן שתכונות כאלו מעלות את המחיר מאד ואינן רלוונטיות במיוחד לסוג התקציב שהצבת. ברמת האיכות הם לא עולים על מחשבים עסקיים מקבילים ולמעשה במקרים רבים השלדה זהה לזו של מחשבים אלו וההבדל מתבטא בקנפוג האפשרי.

אם אתה בכל זאת רוצה לדעת, מחשב ה- Workstation הנוכחי של HP ב-15.4" נקרא 8530W. יש רק דגם אחד שעומד במה שהגדרת כך שאין הרבה מקום להתלבטויות בנושא (HP לא מייצרת כרגע מחשב Workstation בפחות מ-15.4"). מחירו ההתחלתי בארץ ביבוא רשמי יעלה משמעותית על 7000 ש"ח, אני משערת שניתן למצוא אותו בזול יותר דרך יבוא מקביל (אם כי אני מניחה שכוונתכם לקבל הנחה דרך החברה מלכתחילה).

לחילופין, הגיוני הרבה יותר להסתכל לכיוון של מחשבים עסקיים מסדרת P. ב-15.4" יש ל-HP את ה-8530P וב-14.1" את ה-6930P. שניהם מחשבים איכותיים שיתאימו לצרכים. מבחינת משחקים, מחשבי 14.1" של כל החברות הרלוונטיות כאן יספקו ביצועים יותר בסיסיים לאור גודלם שמונע שימוש בכרטיסי מסך ברמה גבוהה. עליכם להחליט האם ללכת לכיוון של דגש על ניידות טובה או ביצועים במשחקים. כמו כן, מחשבי 14.1" מוגבלים לרזולוציה נמוכה מזו של מחשבי 15.4", גם כאן זו שאלה של העדפות אישיות.

בנוגע למשחקים, אין זה שימוש עיקרי במחשב, ואין לי שום ציפייה למשחקיות בהגדרות גבוהות עם ביצועים מופתיים

אך ורק תמיכה במשחקים החדשים, עם יכולת משחקיות בינונית

אופציות מתחרות של חברות אחרות כוללות את ה-E6400/E6500 של דל וה-T500/T400 של לנובו.

תודה רבה על ההסבר המפורט, לצורך העניין - לאור ההבהרות שלך, אני חושב שבחירה בנייד שהוא תחנת עבודה הנה בחירה מוטעית

אבדוק את הדגמים שהצעת, אשמח אם תתייחסי להערותיי בציטוט

בכל אופן, מה הייתה הבחירה האישית שלך במקרה שלי? ההגדרה הכללית היא "מחשב לקצת מהכל" שעולה על ה-R60

עניין התקציב, הוא פרט די שולי בשלב זה.

שוב תודה.

פורסם

החיבור למסך, מקלדת, עכבר חיצוניים וכו' הוא פונקציה של תחנת עגינה. זה נתמך על ידי רוב המחשבים העסקיים ולא רק על ידי מחשבי Workstation. אם זה משהו שהוא רוצה, אין בעיה למצוא את זה במחשב עסקי סטנדרטי יותר.

בכל אופן, מה הייתה הבחירה האישית שלך במקרה שלי? ההגדרה הכללית היא "מחשב לקצת מהכל" שעולה על ה-R60

עניין התקציב, הוא פרט די שולי בשלב זה.

עד כמה חשובה לו ניידות טובה ומשקל? מה עם העדפות לגבי רזולוציה?

פורסם
  • מחבר

אין העדפה מיוחדת לגבי אף אחד מהקריטריונים הנ"ל.. כל עוד הוא נייד, אפשר לסחוב אותו..

הדבר החשוב ביותר הוא יחס העלות/תמורה, אנחנו לא אוהבים לשלם יותר רק בגלל גימיק עיצובי - כנ"ל לגבי בחירה בין 2 דגמים זהים שההבדל בניהם הוא משקל קל שמייקר עלות..

פורסם

הדבר החשוב ביותר הוא יחס העלות/תמורה

יחס עלות/תמורה הוא דבר שקשה להגדיר. כי התמורה משתנה בהתאם לצרכים ולהעדפות של כל אדם.

באופן כללי, אני חושב שהדגמים שפורטו בתגובתה הראשונה של tgolin הם באמת הדגמים המומלצים, כאשר הבחירה היא בין מחשב קל יותר בגודל 14.1" לבין מחשב יותר גדול וכבד, אבל עם כרטיס מסך חזק יותר ומסך ברזולוציה גבוהה יותר (15.4").

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים