עבור לתוכן

אם להמשיך ללמוד יג יד ?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברה אני בדילמה ענקית... ואני צריך להחליט בימים הקרובים.

סיימתי יב מגמת אלקטרוניקה, ורוב חבריי לכיתה ממשיכים ללמוד יג יד לתואר הנדסאי לפני הצבא,

עד לפני כמה חודשים היה ברור לי שאני ממשיך.. אבל עכשיו כשאני צריך לקבל תשובה חד משמעית אני לא יודע....

היתרונות ברורים - קל יותר להמשיך ללמוד ישר אחרי סיום יב, לא דורש הרבה.. במידה ואני מסיים יש לי כבר תואר כלשהו ביד ולא צריך להתרוצץ אחרי הצבא לחפש עבודות מזדמנות ולהתחיל ללמוד.

מה גם שהמשכורות בתקופה הראשונה בשנה וחצי קבע שאני מחויב לעשות אחרי הסדיר נעה בסביבות ה 6k+

אני מודע ליתרונות של יג יד ולפי דעתי הם רבים יותר מהחסרונות.

אבל שואל אותכם בנאדם ששונא אלקטרוניקה, כל קשר לו ולאלק' הוא מקרי בהחלט.

אם תשאלו אותי מה אני יודע מכל 3 השנים בתיכון אני באמת לא יודע להגיד לכם כלום.. כל המבחנים והבגרויות היו שכונה והעתקנו תמיד כל הכיתה מהחרשן של הכיתה.

אפילו חוק אום לא יודע. :silly:

האם במצב שלי כדאי להמשיך?

ועוד חסרון משמעותי שעד עכשיו באמת ראיתי בו דבר שולי, זה נושא הגיוס אני פאקינג אמור מתגייס עוד שנתיים ועכשיו שאני רואה שרוב החברים שלי התגייסו(אוגוסט) ... ואני עוד ישתחרר רק בגיל 24... אז...

פורסם

בתור אחד שסיים הנדסאי לפני כמה חודשים לא הייתי ממליץ לך להשאר ללמוד הנדסאי.

דבר ראשון, אני לא כל כך בטוח אם ה"תואר" הזה שווה משהו בכלל. תקנו אותי אם אני טועה, אין לי נסיון בזה.

ובוא אני אגלה לך סוד קטן, זה שאתה חתום לקבע לא אומר שתשאר בהכרח בקבע. הצבע כנראה לא ישאיר מישהו שלא רוצה לעבוד.

הפאקטור הגדול פה לדעתי הוא שאתה שונא אלקטרוניקה, למה ללמוד ולעבוד אחר כך בתחום שאתה שונא ?

גם בכיתה שלי היו כמה ששנאו אלק' ונשארו בכל זאת, חלקם נשרו אחרי כיתה י"ג וחלקם הצליחו בקושי לעבור את י"ד אחרי הרבה העתקות וכו' לא ניראה לי שהם יעבדו באלק' אחרי הצבא. הם כיביכול סתם בזבזו זמן כשלמדו י"ג י"ד, כמובן שאני לא באמת יודע כמה הדיפלומה הזאת שווה אז אולי יש רווח מסויים.

מישהו כאן עם נסיון בשוק העבודה, האם הנדסאי אלק' שווה משהו ? ומה עם אחד כזה שבעצם לא יודע אלק' והעתיק את דרכו לשם ?

פורסם

התואר הזה לא שווה כלום (טוב, הגזמתי מעט), לא שאני חס וחלילה מזלזל במי שעושה אותו, אבל יש סיכויי גדול שתתפקד כטכנאי פשוט בצבא ולאחריו.

פורסם

מייק מה התפקיד שלך עכשיו בצבא? למה אתה לא ממליץ להמשיך עם זה (בלי קשר לזה שפותח הדיון לא אוהב אלקטרוניקה)?

פורסם

פותח הדיון: זה מאוד אינדיבידואלי, אנחנו צריכים לדעת פרטים נוספים אודותיך על מנת לענות לך כמו שצריך. (למשל: איזה מקצוע נוסף הגברת וכו'.)

יש כאלה שזה יפגע בעתיד המקצועי שלהם, ויש כאלה שזה יציל אותם מלהיות מנקי רחובות. (שוב, קצת נסחפתי.)

פורסם

בצבא אני אהיה טכנאי אלק' בחל האוויר, יותר מזה אני לא יכול להגיד. סיימתי קורס קדם צבאי (כמו כל שוחר) שלא נכנס לפזמ ד"א אבל יש אפשרות לקיצור שרות של עד 6 שבועות (שעדיין בקושי מכסה חצי קורס). כרגע אני ממתין לטירונות, שיוצא ביום ראשון הקרוב.

אני לא ממליץ לבחור להמשיך מהסיבה העקרית שהוא לא אוהב אלק', די ברור שהוא לא ילמד ויעתיק את דרכו אל ה"תואר" ככה שחוץ מתעודה יפה הוא לא מרויח הרבה. לכן נשאלת השאלה מה התעודה הזאת באמת שווה ? ועד כמה הבחור רוצה לעבוד בעבודה העוסקת באלק' ?

כרגע אני לא יכול להגיד אם אני מתרחט שלמדתי או לא, ניראה איך עצם היותי הנדסאי יעזור לי אחרי הצבא.

פורסם

במצבך? לא.

אתה לא אוהב את המקצוע, אתה לא יודע את המקצוע - אין שום סיבה לעשות את זה.

פורסם

אני מניח שאתה לא רוצה קרבי. אם אתה עם פרופיל קרבי ולא בן יחיד זו הדרך היחידה שלך לעשות מקצוע טכנולוגי לפחות יג'.

אם לא, אז אל תעשה יג יד' זה לא יביא לך יותר מדיי

פורסם

יש דרכים הרבה יותר פשוטות וקצרות להמנעות משירות קרבי.

פורסם

מנסיון, אל תעשה את הטעות המרה הזאת.

אתה לומד בטכני אני מניח, אז אתה תלך לחיל האוויר בכל מקרה.

פורסם

אם כבר, אז שאלה לי אליכם: בביה"ס שלי, קיימת מגמה הנקראת: "הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים, התמחות ברובוטיקה.", האם מדובר על אותה המגמה, או שמא היא שונה מהמגמה המדוברת?

פורסם

יג' יד' בזבוז זמן מוחלט למי שיודע שילמד במוסד אקדמי אחרי הצבא,לילדים שלא בטוחים/בטוחים שלא ילמדו אחרי הצבא,אז היג' יד' בהחלט עדיף על כלום.

פורסם

גם אני הייתי אמור להמשיך ללמוד במגמת אלקטרוניקה יג יד וויתרתי כי גם הכסף שנותנים בקבע הוא לא להיט וגם לא ממש עיניין אותי להיות מכוני מטוסים אם הייתה לי אפשרת להתחיל ללמוד כמהנדס אז זה היה יותר כדיי בסוף התגיסתי כקרבי ונשאר לי עוד שנה וחצי...

פורסם

אם אתה לא אוהב את המקצוע והעתקת את כל הבחינות ובסוף תקבל תואר אז לא יצא לך מזה הרבה.

מניסיון של הכרה של מלא שעשו את זה וסתם ביזבזו את הזמן שלהם.

והמשכורת בצבא יכולה להיות 4300 עם התואר אז אל תתלהב משקרים.

פורסם

יג' יד' בזבוז זמן מוחלט למי שיודע שילמד במוסד אקדמי אחרי הצבא,לילדים שלא בטוחים/בטוחים שלא ילמדו אחרי הצבא,אז היג' יד' בהחלט עדיף על כלום.

מה קורה אבל אם לאותו בנאדם אין כסף למימון הלימודים האקדמיים וזו יכולה להיות דרך למימון הלימודים העתידיים?

שכן לעבוד בקבע זה עדיף [לדעתי לפחות, אני לא רואה סיבה שלא] על פני לעבוד במקדונלדס\ארומה\מועדפת\כל עבודת מינימום שכזו שאחרי צבא.

תקן אותי אם אני טועה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים