עבור לתוכן

אם אני בגימלים ובא לבסיס אני יכול לבוא על אזרחי?

Featured Replies

פורסם

שברתי את היד וקיבלתי גימלים למרות זאת אני רוצה ללכת לבסיס,האם אני יכול לבוא על אזרחי?

פורסם

שברתי את היד וקיבלתי גימלים למרות זאת אני רוצה ללכת לבסיס,האם אני יכול לבוא על אזרחי?

אני רואה שמשעמם לך בבית ?

ולמה לך לבוא על אזרחי ... :bash: במיוחד כשאתה בגימלים ...

עם אתה כול כך רוצה לדעת תתקשר לרס"ר או למפקד שלך ותשאל ! :nixweiss:

פורסם

ואיך תסע באוטובוס? בימינו מספיק חוגר כדי לנסוע חינם ? ???

פורסם

ואיך תסע באוטובוס? בימינו מספיק חוגר כדי לנסוע חינם ? ???

בנוגע לאוטובוס זה תלוי בנהג למען האמת !!.

___

יצא לי לנסוע פעם אחת בערב בתוך העיר על אוטובוס כהיה עלי רק מעיל צהלי ....

והנהג העלה אותי אבל לא סגרתי על זה והיה איתי כסף בכול מקרה ;D

פורסם

אם אתה בגימלים וכל כך רוצה ללכת לבסיס אז למה שלבישת מדים תעצור בעדך?

ובנימה יותר רצינית. אצלי בבסיס (אחד מבסיסי חיל האויר) כאשר הייתי בגימלים והייתי צריך לבוא למשהו בבסיס פשוט הופעתי על אזרחי ואם הרס"ר שאל אמרתי שאני רק בא לקחת טופס מהמרפאה ולא היתה עם זה שום בעיה.

פורסם

אם אתה בגימלים וכל כך רוצה ללכת לבסיס אז למה שלבישת מדים תעצור בעדך?

ובנימה יותר רצינית. אצלי בבסיס (אחד מבסיסי חיל האויר) כאשר הייתי בגימלים והייתי צריך לבוא למשהו בבסיס פשוט הופעתי על אזרחי ואם הרס"ר שאל אמרתי שאני רק בא לקחת טופס מהמרפאה ולא היתה עם זה שום בעיה.

ובאמת מה הפאקינג בעיה לעלות על מדים במקסימום של 10 דקות אפילו פחות ....

לוקח לך 7 דקות על השעון להיות על מדים מלאים ומדוגם !~

פורסם

דרך אגב ד"ר ביט ;D הלאדה ניצחה את האימפרזה כי הבחור של הלאדה קרע לה את הצורה עם חנקן ומה לא והבחור של האימפרזה שמר עליה כמו על התינוק שלו

אם הוא לא היה מרחם על האימפרזה הוא היה משאיר ללאדה אבק !

פורסם

דרך אגב ד"ר ביט ;D הלאדה ניצחה את האימפרזה כי הבחור של הלאדה קרע לה את הצורה עם חנקן ומה לא והבחור של האימפרזה שמר עליה כמו על התינוק שלו

אם הוא לא היה מרחם על האימפרזה הוא היה משאיר ללאדה אבק !

וזה קשור לתר"ד כי ?..

ועם עם זה מעניין אותך אני יראה לך בהזדמנות עם אתה רוצה באוף טופיק כמה סירטונים

איך לאדות שנראות כמו הצרות שלי נותנות ברכבות לרכבים אחרים

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שקשה לי ללבוש מדים עם הגבס...

פורסם

תשפצר את החולצה לגופיה ;)

פורסם

כדאי שתדע שגימלים זה לא 'חופש לעשות מה שבא לך' אלא פקודה להיות בבית ולנוח.

בד"כ לא מקפידים על זה, אבל אלו עדיין הפקודות - תוודא מה הגישה אצלך בבסיס לפני שאתה מופיע להם פתאום, כי אתה יכול בכיף לקבל תלונה על זה.

לגבי המדים, מכיוון שמבחינה חוקית זה לא מטופל (כי רשמית אסור לך להיות בכלל בבסיס בכל מקרה) אין ממש משהו קבוע. תלוי ברס"ר שלך ובמצב הרוח שלו.

פורסם

בדיוק כמו שNJMAN אמר. ג' זה לא תבוא אם בא לך לעזור קצת, אבל יש לך אפשרות להיות בבית.

קודם כל, אתה ממש משועמם וצעיר אם אתה מתכוון ללכת לבסיס למרות שיש לך גימלים. אז אל תעשה את זה.

דבר שני, ברגע שחייל מקבל ג' אסור לו לשהות יותר בבסיס מבחינת חוקי המטכ"ל, אלא אם כן אין אפשרות בטוחה בה הוא יוכל להגיע הביתה.

יותר מכך, ברגע שקיבלת ג' אין עליך "ביטוח"(אפשר להגיד במילים פשוטות) בתחומי הבסיס. כך שאם נפצעת בתחומי הבסיס בזמן שהיית בג',

סביר להניח שמפקדיך יעלו למשפט די רציני ואם ימצא שהייתה בידך האפשרות להיות בבית כמו שהפקודות אומרות, יש מצב שגם אתה תענש על זה.

אז פשוט, תחסוך את זה לעצמך ותנוח בבית עד שתבריא ויסתיימו הגימלים.

ובשורה תחתונה, כל כך כיף להיות משוחרר ושלא איכפת יותר מהצבא הזה :)

פורסם
  • מחבר

מצאתי באתר הנ"ל:http://www.aka.idf.il/rights/asp/faq.asp

שכתוב שם כתשובה לשאלה מהן האוכלוסיות הזכאיות לטופס 327 ? "אישור לבישת ביגוד אזרחי"?

- חייל שאחד מאיבריו הושם בגבס

זאת אומרת שאם אני אבטל את הגימלים אני אוכל לבוא על אזרחי לבסיס?

פורסם

כאחד שיש לו את התעודה הזאת, שכח מזה, אתה לא תקבל כל כך בקלות.

התעודה לא מאפשרת לך לנוע על אזרחי כשבא לך, היא רק מאפשרת לך לנסוע בתחבורה ציבורית בחינם על אזרחי.

פעם היו נותנים אותה בחופשיות[כשהיא הייתה סתם פתק קטן ומנוילן] היום זאת תעודה מגנטית כמו החוגר, וזה דיי בעייתי.

אף אחד לא יגיד לך כלום אם תלך לבסיס על אזרחי[ובלבד שיש לך סיבה טובה-לדוגמא, הבאת תרופות מהמרפאה, הארכת גימלים וכו']. וכמובן תסביר את הסיבה.

סתם ככה- אין צורך להגיע.

פורסם
  • מחבר

מאיפה אני אמור לקבל את זה?מרופא היחידה?

רופא היחידה יכול להביא לי פטור זמני ללבישת מדים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים