עבור לתוכן

מחשב נייד לשימוש רגיל אך חייב להיות קל ונוח עד 13' אינצ. תקציב לא מוגבל.

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אני צריך מחשב נייד לשימוש רגיל של אינטרנט, מעבד תמלילים וכו'.. (לא צריך גרפיקה)

התקציב אינו מוגבל, חשובה לי הניידות והנוחות, למעשה הגדול שאני מוכן הינו בין 12 ל- 13.3 אינצ'.

כרגע המחשב הטוב ביותר שיש לי בבית שעונה לקטגוריה הוא טושיבה R500 ללא כונן אופטי (שוקל 800 גרם לערך).

פתוח להצעות, כמו כן מה דעתכם על המקבוק לעניין זה.

תודה רבה.

פורסם

לא הבנתי, אתה מחפש מחשב נייד במשקל של ה-R500? יש לך כבר את ה-R500 ואתה מחפש להחליף אותו? מהי הבעיה עם מה שכבר יש לך ומה אתה מחפש לשנות?

פורסם
  • מחבר

את האמת אין כל רע בטושיבה למעט המסך שיש לו בעיה של זווית צפייה, וגם בזווית האופטימלית לא רואים הכי טוב... יוצא לי להשתמש יותר בX31 שיש לי בגלל המסך.

אז חשבתי לשנות.. אולי לקנות מקבוק..נכון שזה קצת משנה את הדיון ל"מה עדיף מק או PC", אבל אשמח לכל המלצה.. ד"א היה לי את הטבלט של HP 12 אינצ שאמנם לא קל אבל גם אצלו פשוט ראו זוועה במסך.

פורסם

זוויות צפייה טובות באמת יש רק בטאבלטים עסקיים (למשל X61T/X200T של לנובו), אבל הם כבדים יחסית לגודל שלהם.

אתה יכול ללכת על ה-X301 של לנובו אם אתה לא צריך תמיכה בתחנת עגינה. או על ה-Latitude E4300 של DELL.

אפשר גם T400s - הוא אמנם 14" אבל במשקל נמוך מרוב ה-13" (1.8ק"ג בלבד).

פורסם
  • מחבר

מה לגבי המקבוק?

פורסם

המקבוק? הוא שוקל יותר מ-2 קילו.

אם אתה מדבר על המקבוק אייר - אז זה פשוט מחשב מסורס מידי מכדי שאפשר יהיה להמליץ עליו למישהו חוץ מלפוזיונרים שכל היום יושבים בבתי קפה ומקלידים משהו, בעיקר כדי שאנשים ייראו שיש להם מקבוק.

וחוץ מזה - אתה מתכוון להריץ MacOS? אם כן, הבנתי שהתמיכה שלהם בתוכנות אופיס בעברית לקויה. אם לא, אז לקנות מק ולהריץ עליו Windows זה דבר די מפגר לעשות.

הרי ברור שאתה פוזל לכיוון המקבוק סתם כי זה נראה לך מ-ג-נ-י-ב. אז עצה שלי - רד מזה. במקרה הנ"ל זה פשוט לא מתאים. מה גם שמבחינת נוחות וארגונומיה כוללת, המתחרים לוקחים אותם.

פורסם
  • מחבר

המחשבה שלי לעבור ולקנות מקבוק היא מכיוון שאני שומע מהמון אנשים שזה פשוט עולם אחר, מערכת יציבה ונוחה יותר. אני ער לכל המלחמות בין אנשי הPC ל- MAC ולמעשה שוכנעתי בעיקר מהכתבה הזאת, לא שהכתב (חובב PC מובהק) בחר באופן נחרץ במק אבל הוא אמר כי הוא חייב גם אחד כזה.. http://it.themarker.com/tmit/article/6854

פורסם

בדיוק. זה עולם אחר. ואם אתה קונה מק, כדאי שתרצה לקבל את העולם הזה במלואו, על יתרונותיו וחסרונותיו. ואם תאימות ל-Windows, תוכנות של Windows ואביזרים מקובלים בעולם ה-PC, אני חושב שתגלה שיש יותר חסרונות מאשר יתרונות.

אני לא אומר שהעולם של ה-MAC לא עשיר מספיק כדי להכיל את עצמו. הוא כן. פשוט אנשים שחושבים לקנות MAC לא תמיד מתכננים לקבל גם את כל עולם ה-MAC במלואו, ואז במקום להינות ממה שאמור להיות מערכת נוחה יותר, הם מרגישים בעיקר את החסרונות.

לגבי מערכת נוחה - לא יודע, לא ממש יצא לי להשתמש. לדעתי זה עניין של הרגל. כמו שאלה שהתרגלו ל-XP אמרו ש-VISTA לא נוחה להם, ואלה שהתרגלו ל-VISTA אומרים שאי-אפשר לחזור ל-XP וכו' וכו'.

אני די בטוח שמערכת ההפעלה של ה-MAC בהחלט ידידודית יותר למשתמש הפשוט, אבל אין סיכוי שתוכל לעשות דברים מורכבים ומתקדמים כמו שאפשר לעשות ב-Windows (אפילו ש-Windows עצמה רחוקה מ-Linux במובן זה). MAC זה לא ל-Power Userים.

לגבי יציבות - זה לא ממש נכון, לפחות כשאני לא מרגיש ש-Windows לא יציבה. רוב הסיבות לאי-יציבות של Windows נובעות מהעמסה של תוכנות או דרייברים בעייתיים לחומרה. ב-MAC זה לא קורה, כי ל-Apple שולטת כמעט ב-100% בכל הדרייברים והתוכנות. זה היתרון. החסרון הוא, כמובן, שעולם התוכנה והחומרה הוא יותר מוגבל בשל כך.

לגבי הכתבה, אין ספק שיש לו שם דברים נכונים, אבל אני פשוט לא יכול להזדהות בשום דרך עם אדם שאומר ש-Macbook Air הוא מחשב נייד מושלם.

פורסם

אבל אני פשוט לא יכול להזדהות בשום דרך עם אדם שאומר ש-Macbook Air הוא מחשב נייד מושלם.

אתה כלכך צודק.

כל פעם שאני רואה מישהו עם המחשב הזה זה מעביר בי תחושת חלחלה קלה.

פורסם

יש לי סוני SZ (13.3 אינטש, מסך LED וכו', שוקל 1.6-7 קילו, עכשיו אני מוכר אותו כי שדרגתי ל Z) מומלץ ביותר

ואם בא לך להתפרע יותר, לך על הסוני Z, ששוקל 1.5 קילו, עם מסך WIDE ומעבד קצת יותר עדכני.

האמת, על נוחות עבודה אני מעדיף את ה SZ, ל Z יש מקלדת מצועצעת קצת, שנראת טוב, אבל פחות נוחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים