עבור לתוכן

הגעתי להחלטה בנוגע לעתידי המקצועי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דיי כבר להיות מושפע

אני רק רוצה לדעת עד כמה מהנדסי תוכנה מתוגמלים עבור עבודתם.

• תגובות 46
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

ימים פופולריים

פורסם

Morphine

צא מהסרט שאתה חיי בו.

קח הכל בפרופורציות, יש שכירים שמתקדמים מהר מאוד ממתכנתים לראש מכתנתים, ראש צוות, ראש מדור וכו' וכו' וחיים לא רע. ויש כאלה שלא ועדיין חיים סבבה.

יש עצמאיים שיש להם רעיון תותח והם משיקיעים שנים אם לא יותר בשביל לממש אותו ואז פושטים רגל, ויש כאלה שהרעיון שלהם נמכר לחברות גדולות יותר.

לא משנה באיזה דרך תבחר אתה תצטרך לעבוד, או לעבוד במסגרת שיכוונו אותך, או לעבוד לבד שאתה תכוון את עצמך, רק שתשים לב שהרבה יותר קל לעבוד כאשר מישהוא אחר מכוון אותך, לא כל אדם יכול לקום בבוקר להתיישב במחשב ולהתחיל לעבוד על אחד בפרוייקטים שמישהוא הזמין (אני מדבר על פרילנסרים) תמיד יהיו טלפונים מחברים, פיתויים של לצאת לטייל, לדבר באייסיקיו או לגלוש באינטרנט.

אל תדאג אף אחד מהם לא גר בקופסא ונוסע על תלת-אופן, מה גם שלא כולם גרים בוילה 3 קומות ונוסעים על למבורג'יני.

בקיצור לך תלמד, תבין שזה לא קל, אולי בכלל תבין שזה לא התחום שלך, וכתסיים תחשוב מה אתה רוצה לעשות, כי בלי תואר גם אם אתה לא שכיר אתה לא תצליח.

פורסם
  • מחבר

Morphine

צא מהסרט שאתה חיי בו.

קח הכל בפרופורציות, יש שכירים שמתקדמים מהר מאוד ממתכנתים לראש מכתנתים, ראש צוות, ראש מדור וכו' וכו' וחיים לא רע. ויש כאלה שלא ועדיין חיים סבבה.

יש עצמאיים שיש להם רעיון תותח והם משיקיעים שנים אם לא יותר בשביל לממש אותו ואז פושטים רגל, ויש כאלה שהרעיון שלהם נמכר לחברות גדולות יותר.

לא משנה באיזה דרך תבחר אתה תצטרך לעבוד, או לעבוד במסגרת שיכוונו אותך, או לעבוד לבד שאתה תכוון את עצמך, רק שתשים לב שהרבה יותר קל לעבוד כאשר מישהוא אחר מכוון אותך, לא כל אדם יכול לקום בבוקר להתיישב במחשב ולהתחיל לעבוד על אחד בפרוייקטים שמישהוא הזמין (אני מדבר על פרילנסרים) תמיד יהיו טלפונים מחברים, פיתויים של לצאת לטייל, לדבר באייסיקיו או לגלוש באינטרנט.

אל תדאג אף אחד מהם לא גר בקופסא ונוסע על תלת-אופן, מה גם שלא כולם גרים בוילה 3 קומות ונוסעים על למבורג'יני.

בקיצור לך תלמד, תבין שזה לא קל, אולי בכלל תבין שזה לא התחום שלך, וכתסיים תחשוב מה אתה רוצה לעשות, כי בלי תואר גם אם אתה לא שכיר אתה לא תצליח.

לא הכל אני אעשה לבד, יהיו לי 3-4 חברים שהכרתי במהלך התואר. בסך הכל אני בן אדם מאוד כריזמטי.

פורסם

לא הכל אני אעשה לבד, יהיו לי 3-4 חברים שהכרתי במהלך התואר. בסך הכל אני בן אדם מאוד כריזמטי.

רוב האנשים מחפשים יציבות בחיים, לא כל אחד יסכים לעבוד בחברה שמחר יכולה להתפרק ולהשאיר אותו בלי אמצעי להשגת אוכל לילדיו ואישתו.

פורסם
  • מחבר

רוב האנשים מחפשים יציבות בחיים, לא כל אחד יסכים לעבוד בחברה שמחר יכולה להתפרק ולהשאיר אותו בלי אמצעי להשגת אוכל לילדיו ואישתו.

לא כשאני המנכ''ל.

פורסם

תלוי איפו הם עובדים

אנשים שסימו טכניון וזו העבודה המעשית הראשונה שלהם מרוויחים ~5000

כמובן שכמו בכל תחום אחרי שבן אדם מקבל נסיון (2-4 שנים) , אז הדרך נפתחת לפניו, הן מבחינת המשכורת וגם לגבי איכות מקום העבודה, ואפשרות קידום

באופן כללי בתחום אפשר להגיעה למשכורות מאוד יפות (כמו 15,000 ואוטו צמוד)

כמו בכל תחום למצאו את העבודה הראשונה (שמתאימה למה שלמדת) ולקבל נסיון זה הכי חשוב , בשנים הראשונות המשכרורות לא ממש משנה (העיקר הנסיון)

פורסם

לא כשאני המנכ''ל.

בשביל להחזיר אותך לפסי המצאיות:

בשביל להיות מנכל חברה צריך קודם כל ידע בתחום שבו החברה עוסקת, דבר שני צריך כסף אבל נניח ובאמת יהיה לך רעיון מפוצץ ומישהוא יסכים לממן אותו, צריך גם ידע בכלכלה בשביל לדעת לחלק את הכסף בצורה הנכונה בין עובדי החברה (שלא נדבר על שאר הדברים כגון שכירות של משרד, תשתיות אינטרנט, ציוד, אוכל), וצריך כמובן לדעת לנהל פרוייקט.

פורסם
  • מחבר

אגב, אפשר גם לעבוד כשכיר, ובמקביל לפתח משהו, ואז להראות אותו לחברה שאתה עובד בה, ואם זה טוב, מתחלקים ברווחים.

[br]פורסם בתאריך: 13.08.2009 בשעה 16:29:11

בשביל להחזיר אותך לפסי המצאיות:

בשביל להיות מנכל חברה צריך קודם כל ידע בתחום שבו החברה עוסקת, דבר שני צריך כסף אבל נניח ובאמת יהיה לך רעיון מפוצץ ומישהוא יסכים לממן אותו, צריך גם ידע בכלכלה בשביל לדעת לחלק את הכסף בצורה הנכונה בין עובדי החברה (שלא נדבר על שאר הדברים כגון שכירות של משרד, תשתיות אינטרנט, ציוד, אוכל), וצריך כמובן לדעת לנהל פרוייקט.

נכון, ובגלל זה המכללות היום מציעות מסלול יזמות שמי שמשתתף בו יפגוש את הכרישים של התעשייה והם יכוונו אותו בזמן פרוייקט הגמר, שלפעמים נכמר בסכום לא רע.

חוץ מזה, אני גם אעשה תואר שני במנהל עסקים אחרי שאסיים תואר ראשון בהנדסת תוכנה.

פורסם

אגב, אפשר גם לעבוד כשכיר, ובמקביל לפתח משהו, ואז להראות אותו לחברה שאתה עובד בה, ואם זה טוב, מתחלקים ברווחים.

אתה מדבר על פיתוח מוצר כעל לא יודע מה, הכנת עוגה: שמת מצרכים, עירבבת, הכנסת לתנור הופה יש עוגה.

רוב התוכנות מפותחות על ידי צוותים עם מינימום 5-10איש, כאשר יש מנהל פרוייקט, יש מסמכי design, ועוד הרבה דברים שאני לא יודע עליהם (אבל אני יודע שזה קיים) וגם זה לא לוקח חודשים.

פורסם
  • מחבר

רגע.. אתה לא הממורמר שלא מצליח להתקבל לטכניון?

אני לא רוצה ללמוד בטכניון, זה רחוק מדי.[br]פורסם בתאריך: 13.08.2009 בשעה 16:32:30

אתה מדבר על פיתוח מוצר כעל לא יודע מה, הכנת עוגה: שמת מצרכים, עירבבת, הכנסת לתנור הופה יש עוגה.

רוב התוכנות מפותחות על ידי צוותים עם מינימום 5-10איש, כאשר יש מנהל פרוייקט, יש מסמכי design, ועוד הרבה דברים שאני לא יודע עליהם (אבל אני יודע שזה קיים) וגם זה לא לוקח חודשים.

התכוונתי שאני אפתח אותו עד דרגה מסויימת, והחברה תשלים את השאר אחרי שתשלם לי ותקדם אותי לתפקיד בכיר יותר. יש דברים כאלה.

וכן, פיתוח תוכנה זה סדיוק כמו הכנת עוגה, רק שזה לוקח יותר זמן.

הרי מה זה אלגוריתם אם לא מתכון?

פורסם

אני לא רוצה ללמוד בטכניון, זה רחוק מדי.

נכון, ובגלל זה המכללות היום מציעות

בהצלחה בחיים!

פורסם

Morphine

צא מהסרט שאתה חיי בו.

כלכך חבל...

ההודעה שלך היתה כלכך נכונה, עד המשפט האחרון הדבילי הזה...

פורסם
  • מחבר

בהצלחה בחיים!

בואו לא ניכנס לדיון הזה של מי שלא לומד בטכניון אז...

כי אני יודע מה יש למכללות להציע.[br]פורסם בתאריך: 13.08.2009 בשעה 16:35:54

כלכך חבל...

אבל הוא צודק. פעם זה לא היה ככה, היום זה כן.

פורסם

כלכך חבל...

תמיד יש יוצאי דופן, אבל אם נפתח לוח דרושים 90% מעובודת דורשות או תואר או ניסיון בצבא. חוץ מזה אדם אם תואר מקבל יותר (אם כבר מדברים על זה).

חוץ מזה למה זה דבילי? זה דיי ראילי (ולדעתי חבל שהמצב הוא כזה).

בואו לא ניכנס לדיון הזה של מי שלא לומד בטכניון אז...

זו לא הייתה המטרה של ההודעה שלי :bash:

כי אני יודע מה יש למכללות להציע.

פרוייקט גמר שתמכור במיליונים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים