עבור לתוכן

שקר ורמאות בקניית מוצר יד-2 - יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

אכלת אותה ואיבדת את הכסף

אני לא מאמין שההורים של הילד יצאו נגדו כי ברור שהוא יגיד להם שאתה משקר ושבבית המכשיר עבד מעולה

אתה גם לא יכול להוכיח כלום בשום דבר , נניח ההורים ראו את המודעה אז הילד יגיד "זה לא האקס בוקס שלי , הוא החליף אותו כי הוא רוצה לרמות אותנו"

בקיצור אין לך מה לעשות

לפני שקונים מוצר יד שניה צריך לבדוק אותו טוב טוב ואם לא בדקת הפסדת

• תגובות 69
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אכלת אותה ואיבדת את הכסף

אני לא מאמין שההורים של הילד יצאו נגדו כי ברור שהוא יגיד להם שאתה משקר ושבבית המכשיר עבד מעולה

אתה גם לא יכול להוכיח כלום בשום דבר , נניח ההורים ראו את המודעה אז הילד יגיד "זה לא האקס בוקס שלי , הוא החליף אותו כי הוא רוצה לרמות אותנו"

בקיצור אין לך מה לעשות

לפני שקונים מוצר יד שניה צריך לבדוק אותו טוב טוב ואם לא בדקת הפסדת

שונא את התגובות האלה

מה זה מביא לך סיפוק שבן אדם "נדפק" ?

למה אתה אומר שטויות ?

תגובה מטומטמת. להתעלם ממנה

PEGASUS. למה אתה דוחף את האף שלך אם לא קראת אפילו את מה שפותח הדיון רשם במלואו ? המוכר הוא בן 16 אז לא נראה לי שהוא מבוגר עם משפחה וילדים :bash:

אל תקשיב פה לאנשים , נראה לי הם מאושרים מכך שדפקו אותך .

לך להורים שלו, הוא ילד בן 16

תסביר להם וזהו

אין לך מה להפסיד, אני מאמין שהם יחזירו לך את הכסף ואפילו יתנצלו אם תסביר להם את הנושא

1200 שקל לא בא בקלות אז לכל המיליונרים פה שאומרים שאין מה לעשות

נראה מה תעשו כשידפקו אותכם ב1200 שקל ואני מקווה ומתפלל שידפקו אותכם בהרבה יותר .

היה לי מקרה דומה שרציתי לקנות אקס בוקס והמוכר אמר לי שזה 65NM ושזה אצלו רק חודש ואין לו אחריות על זה כי הוא " קנה בחו"ל " וגיליתי שזה בכלל היה תאריך ייצור 2007 .... ואמרתי לו שילך להיזדיין

פורסם

למה שזה יביא לי סיפוק ? אני פשוט אומר את האמת בפרצוף

אני פשוט נגד כל אלה שאומרים לו - תעשה ככה וככה ואני במקומך הייתי ככה וככה

אתם באמת מאמינים שההורים שלו יאמינו למישהו זר ולא לבן שלהם , תעשו לי טובה

פורסם

שונא את התגובות האלה

מה זה מביא לך סיפוק שבן אדם "נדפק" ?

למה אתה אומר שטויות ?

תגובה מטומטמת. להתעלם ממנה

PEGASUS. למה אתה דוחף את האף שלך אם לא קראת אפילו את מה שפותח הדיון רשם במלואו ? המוכר הוא בן 16 אז לא נראה לי שהוא מבוגר עם משפחה וילדים :bash:

אל תקשיב פה לאנשים , נראה לי הם מאושרים מכך שדפקו אותך .

לך להורים שלו, הוא ילד בן 16

תסביר להם וזהו

אין לך מה להפסיד, אני מאמין שהם יחזירו לך את הכסף ואפילו יתנצלו אם תסביר להם את הנושא

1200 שקל לא בא בקלות אז לכל המיליונרים פה שאומרים שאין מה לעשות

נראה מה תעשו כשידפקו אותכם ב1200 שקל ואני מקווה ומתפלל שידפקו אותכם בהרבה יותר .

היה לי מקרה דומה שרציתי לקנות אקס בוקס והמוכר אמר לי שזה 65NM ושזה אצלו רק חודש ואין לו אחריות על זה כי הוא " קנה בחו"ל " וגיליתי שזה בכלל היה תאריך ייצור 2007 .... ואמרתי לו שילך להיזדיין

גם אתה לא חזק כ"כ בהבנת הנקרא פה, הוא לא קיבל FALCON, אל ZEPHYR. ועוד בהתחשב בעובדה שאמרת 2007, ב2007 לא היו FALCONים.

ולא הבנתי את "ם תאריך ייצור 2007 וגם פאלקון, אם כבר לא ג'אספר אז 65NM אבל לא פאלקון! "

הפלאקון כולל CPU של65NM אבל GPU של 90NM.. בJASPER שניהם 65NM.

ושוב לפותח הדיון, אל תקח מכל מי שמציע פה בתגובות שיממש לך אחריות. כי כמעט 100% אין לו אחריות על מכשיר כזה, ואולי גם בזה הוא יוכל לשקר לך.

כמוכן, אל תנסה לתת לו לתקן את המכשיר/לחנות לתקן את המכשיר. תדרוש את הכסף חזרה ותחפש לך מכשיר חדש. עדיף לחכות עד ל20 לאוגוסט -ספטמבר

כאשר מיקרוסופט יורידו לחלוטין את הPRO הלבן ויהפכו את המחיר של הELITE לפרו..

ושוב, כאשר אתה הולך לקנות אחד חדש, אני יכול לייעץ לך כי יש הרבה מאוד מידע שגוי מסתובב..

פורסם

אין פה מילה מול מילה.... אלו עובדות! פותח הת'רד, תצלם (במצלמה - כדי שלא יוכלו לומר שערכת את זה...) ותדפיס את המודעה של הבחור כך שיראו גם את המספר פלאפון, תציין את כל מה שנאמר פה: הוא אמר פאלקון שיוצר בשנים כך וכך... ואתה קיבלת X שיוצר בשנים כך וכך... ככה אי אפשר להכחיש שום דבר. ואם הוא כן יכחיש, תקווה שההורים לא מפגרים דיים כדי להאמין.

פורסם

פותח הת'רד, לצערי נפלת על מקרה מהסוג שפוגע קשות בשוק היד שניה בישראל. אנשים שע"מ להפטר ממכשיר / רכיב מקולקל מוכרים אותו כאשר הם יודעים שהוא דפוק ו/או לקראת סוף חייו.

מה שכן יש להסיק מזה זה שלפני שקונים משהו יד שנייה, יש לברר מה אתה קונה לרמת המק"ט ולוודא שזה מה שאתה גם מקבל, ולא לפחד לסגת מעיסקה גם ברגע האחרון אם משהו מריח לא טוב.

כרגע מה שאתה עושה זה מריץ ספקולציות (ונוקט בגישה פסימית), והן אפילו לא מושכלות. קודם כל פנה אל הבחור, אם הוא מנסה לסנן / להתחמק, יתכן והפסימיות מוצדקת. אין ספק, לפי הסיפור מצטייר שהבחור שיקר ועשה זאת במכוון שהרי הוא הצהיר שמדובר בגרסא מסוימת ומכר גרסא אחרת. נראה שניסו עליך את שיטת ה"מצליח" ומה שטוב בשיטה הזו הוא שלא פעם הנזק שהיא יוצרת הפיך, יכול להיות שאם תפנה אליו הוא יגיד משהו כמו "לא ידעתי, לא חשבתי.... אבך ישתף פעולה".

אני רוצה לחלוק איתך מקרה דומה שקרה לי:

לפני שנה וכמה חודשים קנה ממני בחור מעבד E8400. הוא קבע שיגיע לחנות בשעה 18:00, הגיע ב20:00 כשהייתי לחוץ לעזוב, כאשר משך כל ההמתנה שלי הוא מתקשר ומודיע שהוא "מגיע תוך 10 דקות". לבסוף כשהגיע, העסקה יצאה לפועל, ואפילו עזרתי לו להתקין את המעבד - מבלי לגבות ממנו אגורה. הוא מצידו היה מאושר שחיכיתי וסיפר לי בחיוך מדושן עונג שהצלתי אותו כי הוא מכר את הE6750 שלו לאיזה פראייר אחרי שהוא קרע אותו בOC ולטענתו עקב הOC המעבד נדפק ולא מתפקד כשורה לאחרונה - והוא נותר ללא מעבד. מחוסר זמן, הוא פשוט לקח את המחשב ויצא לביתו. למחרת הגיע בטענה שהמעבד לא תקין, שותף שלי השתמש במעבד אחר ועידכן לו את הBIOS ופתר לו את הבעיה. מבסוט הלך לדרכו. לא אפרט במלואו את שאר הסיפור, אך מה שהתברר, הוא שהE6750 היה תקין לחלוטין, החלק הדפוק לעומת זאת היה לוח האם של אותו בחור שאותו הוא בהחלט דפק עקב OC לא מאוזן. כמובן שמבחינתו כששלחנו אותו לדרכו עם הלוח שהוא הודה בפנינו בחיוך שהוא ביצע בו OC הוא קילל אותנו ואיחל לנו להישרף בגיהנום, אבל אנחנו חייכנו.

יש גם כאלו שמחפשים לדפוק אחרים ובסוף קונים לעצמם חלקים שהם לא צריכים ואוכלים חרא!

מקווה שזה שיפר את מצב הרוח.

בכל מקרה, תעדכן בהתפתחות!

פורסם

אבא בוא איתי יש ילד בן 16 שעבד עליי..

פורסם

שי, סתום. אני ממש מאוכזב ממך עכשיו...

פורסם
  • מחבר

אוקיי, בסדר.

וואו, לא חשבתי שהת'רד הזה יוצף בתגובות ככה, טוב לדעת :)

בהתחלה עלה לי לראש פשוט לבוא איתו חד וחלק שיביא לי את הכסף.

אחרי כמה דקות של חשיבה יש לי תוכנית קטנה:

אבא שלי היום הולך להוציא את המספר של ההורים שלו (יש לי מספר דירה, שם משפחה, וואלה זה מספיק :))

אחרי שיש לו את המספר אני מתקשר לילד, להגיד לו שהוא טען שמדובר בדגם של 175W והמכשיר נדפק בגלל שהוא ישן כבר ומדובר בדגם 203W והייתה לו "טעות" (זה עדיף מלהגיד במפורש שהוא רימה אותי), ובגלל שלא קיבלתי את מה שהוא טען שהוא מוכר אני יגיד לו שיביא לי את הכסף חזרה ואני יחזיר לו את המכשיר (בלי איום). אפשר להשוות את זה למישהו שטוען שהוא מוכר בEBAY מוצר X ואתה קיבלת את Y. רק שאצלהם זה הרבה יותר מוסדר כשאתה מקבל מוצר שגוי, ואני גם דיי בטוח שרוב המוכרים שם לא ינסו לרמות אותך במודע, ואכן זו פשוט תהיה טעות והם יחליפו לך בלי יותר מדי סיפורים.

אם הוא יגיב בחיוב - אז יופי, הבעייה נפתרה. אם לא, אבא שלי מדבר עם ההורים שלו ומספר להם ההונאה שהבן שלהם עשה. מפה אני כבר לא חושב שיש סיכוי גבוה מאוד שאני לא יוצא מהסיפור הזה עם הכסף שלי. אני יכול להגיד שמדובר במשפחה מאוד מבוססת (רק מהסלון: טלויזיה LCD של איזה 50 אינץ' שקועה בתוך הקיר, נגן BR, יס MAXHD, סראונד מטורף של PANASONIC והסלון היה גם ענקי. כן היה קשה לי לא לשים לב :))

אוקיי, עדכון חם: אבא שלי עמד ליד הבניין, ראה ילדה נכנסת ושאל אותה אם היא מכירה ילד בשם "X" במקרה היא אמרה שזה אח שלה. אבא שלי סיפר לה על מה שהוא עשה והיא מייד נתנה לו טלפון של 2 ההורים וגם היא תדבר עם אח שלה (זה שבעצם מכר לי).

וואו, זה נפל משמים פשוט, אני נשבע לכם :)

מדובר בבניין עם מעל 40 (!!!) דירות וזו רק אחת מהן.

בקיצור אני חושב שעוד היום תהיה הסכמה מצידם ל"ביטול" העסקה.

נעדכן אותכם :hi:

לא יודע איך מישהו מהעמוד הקודם הסיק שאני בן 15, אם הילד שמכר הוא בן 16 ואני גדול ממנו בשנה. רמז: אני בן 17 :lol:

וואו משהו ממש חבל לא יודע כמה זה יפריע בתהליך היה לי SCREENSHOT של המודעה על המחשב בשביל לעבור שנייה על המודעה לפני שאני קופץ אליו במקום כל פעם ללכת לאינטרנט למצוא אותה אבל מתישהו מחקתי את זה :kopfpatsch:

אז בתאוריה אין לי שום הוכחה על שום דבר שקרה פה אבל אני רוצה לראות את הילד הזה מכחיש את מה שהוא עשה.

אבא שלי בנאדם רציני ואסרטיבי אין סיכוי שאין לנו את הכסף חזרה

עוד כמה דברים:

אחותו בצבא ולפי מה שאבא שלי אמר לי היא מאוד נבהלה/קיבלה שוק מזה. כנראה שהיא אמרה לאח שלה והוא בטח כולו בהתקפת חרדה כיבה את הפלאפון שלו הוא לא זמין :bash::P

אבל שוב אני מוגן יש לי עכשיו את השמות של כל המשפחה שלו בערך ואת המספרים של כולם (אם, אב, 2 הילדים שלהם :lol:), גם את הבית יש לי אבל הוא לא רוצה לענות.

בקיצור נרים טלפון להורים בערב ונראה מה יהיה

arieljt תודה על הרצון הטוב אני כבר אדבר איתך בה"פ בכמה ימים הקרובים :)

פורסם

שי, סתום. אני ממש מאוכזב ממך עכשיו...

אתה רואה שצדקתי!

פורסם

אני לא אמרתי שזה לא מה שיקרה! אני התכוונתי שהתגובה שלך מפגרת! מה לעזאזל אתה רוצה שהוא יעשה!? הוא פאקינג בן 15! מה ציפית? שיביא את אחותו?

פורסם

אני לא אמרתי שזה לא מה שיקרה! אני התכוונתי שהתגובה שלך מפגרת! מה לעזאזל אתה רוצה שהוא יעשה!? הוא פאקינג בן 15! מה ציפית? שיביא את אחותו?

אתה לא קורא, מה?

פורסם

כן, כיתה ג' התיאשתי אז החלטתי לפרוש סופית מקריאה... ברגע זה ממש יושבת לידי מתרגמת מלוכסנת עיניים (שוואלה אין לי מושג איפה למדה לקרא).

עריכה: המתרגמת שלי הקריאה לי "הוא גדול ממני בשנה"... מצטער בשמה...

פורסם

מעקב, תעדכן

פורסם

מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים