עבור לתוכן

שקר ורמאות בקניית מוצר יד-2 - יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

סיפור קצר:

לפני חודש קניתי מכשיר XBOX 360 ממישהו. אותו אחד טען שהוא השתמש בו 3 חודשים ושמדובר בגרסת FALCON. פה כמובן הייתי ממש דפוק ופשוט לא אימתתי באיזו גרסה מדובר (למען האמת גם לא ידעתי איך, שוב טעות שלא הרצתי קודם חיפוש שלוקח 3 שניות בגוגל). ועוד כמובן העובדה שלא הייתה לו קבלה הייתה מחשידה אבל משום מה הפסקתי לשאול שאלות כשהוא אמר "איבדתי אותה"

לפני כמה ימים קיבלתי טבעת המוות (למי שלא בקיא בעניין, זה פחות או יותר כמו קונסולה מתה - נידלקת ונכבית, זה מה שהיא יודעת לעשות במצב הזה). ואז החלטתי לבדוק את הגרסה ומה גיליתי? ZEPHYR מסריח שעובד על ספק 203W (במקום 175W בFALCON שהוא טען שיש לו). באותה הזדמנות גם גיליתי שהתאריך ייצור של המכשיר הוא סוף יולי, 2007. פה אני מוכן לשים כסף שהוא השתמש במכשיר לפחות שנה.

הבנאדם הזה הוא חתיכת מניאק בצורה לא יואמנת אבל וואלה... יצאה לא עסקה טובה :pissed:

קיבל מחיר מצויין על חתיכת גרוטאה שכבר בקושי עבדה (לצערי כשהרצתי את המכשיר הוא עוד היה בסדר. הבנאדם בטח עשה מחקר אחרי כמה זמן בערך הקונסולה מתה ומכר אותה חודש לפני).

כן, עשיתי טעות גדולה, הייתי צריך לבדוק את המכשיר. וכמובן שהיה עדיף להוסיף 300 ש"ח ולקבל חדש עם אחריות, גרסה הכי אחרונה ואמינה JASPER.

אבל מה שהיה, היה.

בכל אופן מה לדעתכם כדאי לי לעשות כרגע? לדרוש את הכסף חזרה? לאיים עליו איכשהו? יש לי את המספר של הבנאדם וגם כתובת. אני מניח שהחוק לא יכול לעזור הרבה במקרים כאלו :-[

אני באמת רוצה וצריך לעשות משהו בעניין. אחרי הכל לא ממש מתאים לי לראות איך בזבזתי 1200 ש"ח שעבדתי בשביל כל שקל אחד מתוכם על כלום, ויותר מזה, שהם עברו לאיזה פוץ אחד שדפק לי את הצורה.

וד"א מדובר בילד בן 16 (אני גדול ממנו בשנה). שוב אני לא יודע למה, הייתי נעול על המחשב שהעסקה מצויינת ולא חיפשתי/הייתי ער לשום דבר. בדיעבד הוא בכלל לא היה נשמע אמין. הוא אפילו היה מגמגם ונלחץ כשהוא דיבר, מה שמין הסתם היה צריך להדליק אצלי נורה אדומה.

בינתיים הזמנתי את הערכת תיקון של הXCLAMP מEBAY אבל אני באמת לא מצפה מזה ליותר מדי

נ.ב. שעה מעניינת לפתות פוסט כזה אה? זה חופש מותר לי להיות ער עכשיו ;D

• תגובות 69
  • צפיות 10.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה ז"א? זו שעה מצויינת לפתות פוסט....

אחי אתה מוכן לומר לי איך לעזאזל בכלל שילמת על זה 1200 שקל?... 1600 שקל מביאים חדש.... WTF?

פורסם

עכשיו זה "השעה" לפתוח פוסטים...

וחזרה לנושא:

תנסה לדבר איתו תסביר את כל זה ותראה מה הוא יגיב. אולי הפילו לערב הורים שלכם כי אחרי הכל אתם בני נוער.

אולי הוא יחזיר לך חלק מהכסף, ואני ממש לא ממליף ללכת בדרך של איומים כי טוב לא יצא מזה , עדיף לנסות היגיון.

ובכל מקרה אין יותר מידיי לעשות, ככה זה כשקונים מוצר יד שניה האחריות לבדוק מה המוצר היא על הקונה, ואם הוא מסכים לשלם ושילם אז זה בעיה שלו....

פורסם
תנסה לדבר איתו תסביר את כל זה ותראה מה הוא יגיב. אולי אפילו לערב הורים שלכם כי אחרי הכל אתם בני נוער.

לדעתי עם עשיתה את כל זה ודיברת עם ההורים ולא מעניין אותם תתחיל להיות קצת יותר קשה אליהם :bash:

פורסם

זה ממש תלוי מי אתה

אם אתה בנדם פסיכופת בראש ולא פראיר לך ותחטוף עליו את החמם במוח ואני בטוח שתקבל חזרה את הכסף

אבל אני בטוח שאתה לא כזה, כי אחרת לא היית יודע להדליק את המחשב להירשם לאתר הזה ולכתוב פה הודעה של מה לעשות.

אז עזוב איומים, אתה לא אחד כזה ואל תכניס את עצמך לפינה שאתה לא יודע איך לצאת ממנה.

תדבר איתו בהיגיון

לא עוזר תערב הורים

לא עוזר, תשלם עלויות תיקון של המכשיר במעבדה, מה עוד אתה יכול לעשות.

תפרסם בכל מקום אפשרי את השם שלו, ואת הרמאות שהוא האכיל אותך כדי שאף אחד אחר לא יפול עליו בעתיד.

לילה טוב.

פורסם

אל תקשיב לאף אחת מהתגובות כאן, אף אחד לא היה עומד מאחורי ההמלצות האלה בעצמו, קל לדבר שלא אכפת להם מה יהיה לך אחר כך.

ברגע שתאיים או תפרסם את הפרטים שלו באינטרנט, מסתם קטע "לא חברי" זה יהפוך לפלילי ואתה תיהיה הצד שיש לו מה להפסיד.

תדבר איתו בהיגיון, סה"כ הוא לא חייב לך כלום, אם הוא יחליט לבוא לקראתך אתם יכולים להתחלק חצי-חצי בהוצאות של התיקון.

הדבר היחידי שכן הייתי פונה להורים שלו זה לשאול אותם לפני כמה זמן הוא קנה את המוצר ואם בזה הוא שיקר לך אז אתה יכול להתחיל לספר להם את כל הסיפור.

וגם לפני שאתה מאשים את הבן שלהם בשקרים ומזימות, חשוב שתחשוב על הניסוח המדוייק שלו, אם הוא אמר שהוא השתמש במוצר X חודשים ולא אמר שהמוצר בן X חודשים או נקנה לפני X חודשים, תכלס אין לך על מה להאשים אותו בשקר (לדוגמא, המוצר נקנה לפני שנה אבל לא היה בשימוש יותר מ-X חודשים מאז).

אגב, גם בנוגע לפסיכולוגיה-בשקל, זה ממש לא מרמז על כלום, ילד בן 15 שמדבר בטלפון על עסקה עם מישהו שהוא לא מכיר, טבעי שהקול שלו ירעד ושהוא יתרגש גם בלי שיהיה לו מה להסתיר.

פורסם

אני ממש מצטער בשבילך ....זה ממש חוויה מעצבנת.

פורסם

BUNNY

אל תבצע הכללות! אני בטוח שיש המון אנשים שיודעים להשתמש בפורומים ובמחשבים. אתה לא משהו מיוחד.

Vatos-Locos כתב את התגובה הכי חכמה והגיונית כאן!

אם מדובר בילד בן 16 אני מתאר לעצמי שההורים שלו לא ידעו בכלל שהוא שיקר לגבי הדגם.

אם תתחיל להשמיץ אותו ברחבי האינטרנט זה באמתיכול להגיע לפלילי ואתה זה זייפגע מהעניין.

מנגד קיימת חובת תום לב - זה מושג משפטי האומר כי אדם חייב לנהוג בתום לב בעת עסקה . כלומר, אם הוא אמר שמדובר בדגם אחד ובפועל ידע שמדובר בדגם אחר ו\או אמר שהמכשיר היה בשימוש X זמן אבל בפועל היה הרבה יותר - זה חוסר תום לב.

במקרה הזה אתה גם יכול לפנות לבית משפט לתביעות קטנות ואני מאמין שלפני שתגיעו לתביעה ההורים שלו יסגרו את זה.

שיהיה בהצלחה

פורסם

זה לא רק חוסר תום לב אלא גם טעות והטעייה: אם היית יודע שזה לא הדגם הנכון, לא היית קונה. הוא ידע את זה ולכן הוא ביצע הטעייה.

לך יש מידה של רשלנות תורמת - לא ווידאת שהדגם הוא באמת הדגם הנכון - היית יכול לבדוק אבל לא עשית את זה.

פורסם

חחח ועל כן נאמר

עצלן עובד פעמיים!

קמצן משלם כפליים!

פותח התראד

לך אליו לביתו

עם הקונסולה

ותדרוש שיממש אחריות עלייה ושימצא את הקבלה מיד

אם לא שיחזיר את הכסף.

לא יודע מה איתך , אני לא הייתי מוותר עד שהכסף לא הייה מוזר אליי במלואו!

פורסם

זה לא רק חוסר תום לב אלא גם טעות והטעייה: אם היית יודע שזה לא הדגם הנכון, לא היית קונה. הוא ידע את זה ולכן הוא ביצע הטעייה.

לך יש מידה של רשלנות תורמת - לא ווידאת שהדגם הוא באמת הדגם הנכון - היית יכול לבדוק אבל לא עשית את זה.

נכון, לא הייתה שקיפות בזמן המכירה [הוא מן הסתם שיקר לך] ועל זה אתה יכול לדרוש את הכסף שלך בחזרה.

אם לילד יש הורים נורמליים הבעיה אמורה להפתר בקלות, רק אל תוותר אם לא! תסדר עם ההורים שלך תביעה בבית משפט

לתביעות קטנות, זה סכום לא נמוך ואתה בטוח תזכה.

בכל מקרה, מניסיון והרבה ידע באקסבוקס, לא הייתי משלם לחנות שתתקן אותו, ואם תרצה אני יוכל להדריך אותך לקנייה של אחד

חדיש יותר.

פורסם

אני מדבר עכשיו מניסיון ומפגישה שלי באנטרנט עם אנשים שמנסים למכור את האקס בוקס ( שעומד לחטוף טבעת מוות ) שלהם לאנשים כי הם יודעים שהוא בדרך לטבעת

תשמע, אני יכול להבטיח לך שהילד הזה ידע שהמכשיר שלו עומד למות - גם תאריך ייצור 2007 וגם פאלקון, אם כבר לא ג'אספר אז 65NM אבל לא פאלקון!

הילד הזה היה מודע לזה שהמכשיר שלו עומד למות, בטח כי הוא כבר ראה רמזים - תקיעות ודברים כאלה בנוסף לתאריך ייצור 2007 לגרסה פאלקון אז הוא הפסיק לשחק בו בשביל שהאקס בוקס ינוח כדי שיתפקד כמה שעות אחרי שימכר והחליט למכור אותו בציפייה שהבן אדם לא מבין בדברים האלה, בגרסאות וכו' ואם יחטוף טבעת מוות יחשוב שהיתה לו הפסקת חשמל בבית והרגה לו את המכשיר.

מה שאני הייתי עושה במקומך זה הולך להורים שלו מסביר להם את המצב, הם יבינו תגיד להם ככה :

שמעו הבן שלכם מכר לי מכשיר ישן מ2007 כאשר אמר לי שהוא אצלו רק 3 חודשים

במכשיר הזה יש את בעיית התחממות שגורמת למכשיר לההרס ואין בו יותר שום שימוש

אני רוצה את הכסף שלי בחזרה, כי הילד שלכם היה מודע לזה שהמכשיר אמור להתקלל כל רגע ובגלל זה הוא מכר לי אותו כשהייתי חסר ידע בנושא

פורסם

כן כן הולך לןהורים מזה גנון ייאלה ייאלה

ואם זה בחור מבוגר עם משפחה וילדים?

בקיצר ..

אני לא יודע איך אתה תעשה את זה

אבל אתה חייב לקבל את הכסף שלך בחזרה

אני הייתי מחזיר את הכסף גם אם הוא הייה הולך לי יום אחרי לתרופות .

פורסם

אל תקשיב לאף אחת מהתגובות כאן, אף אחד לא היה עומד מאחורי ההמלצות האלה בעצמו, קל לדבר שלא אכפת להם מה יהיה לך אחר כך.

ברגע שתאיים או תפרסם את הפרטים שלו באינטרנט, מסתם קטע "לא חברי" זה יהפוך לפלילי ואתה תיהיה הצד שיש לו מה להפסיד.

תדבר איתו בהיגיון, סה"כ הוא לא חייב לך כלום, אם הוא יחליט לבוא לקראתך אתם יכולים להתחלק חצי-חצי בהוצאות של התיקון.

הדבר היחידי שכן הייתי פונה להורים שלו זה לשאול אותם לפני כמה זמן הוא קנה את המוצר ואם בזה הוא שיקר לך אז אתה יכול להתחיל לספר להם את כל הסיפור.

וגם לפני שאתה מאשים את הבן שלהם בשקרים ומזימות, חשוב שתחשוב על הניסוח המדוייק שלו, אם הוא אמר שהוא השתמש במוצר X חודשים ולא אמר שהמוצר בן X חודשים או נקנה לפני X חודשים, תכלס אין לך על מה להאשים אותו בשקר (לדוגמא, המוצר נקנה לפני שנה אבל לא היה בשימוש יותר מ-X חודשים מאז).

אגב, גם בנוגע לפסיכולוגיה-בשקל, זה ממש לא מרמז על כלום, ילד בן 15 שמדבר בטלפון על עסקה עם מישהו שהוא לא מכיר, טבעי שהקול שלו ירעד ושהוא יתרגש גם בלי שיהיה לו מה להסתיר.

^^ ^ אתה הרבה יותר מידי "קליל".... קראת מה שהוא כתב? הוא ילד בן 15 שעבד כל החופש כדי לגרד 1200 שקל לחינם!

לדעתי, אתה לא יכול לעשות כלום. רק ההורים. תסביר להם את הכל כולל הכל.

פורסם

באמת מצער דבר כזה ....אבל אם הבחור אמר שקנה לפני רק 3 חודש ....אז דבר ראשון תבקש ממנו בצורה יפה שיממש בשבילך אחריות .

אם הוא מסרב לממש אחריות מאיזהשהי סיבה אני הייתי במצבך מדבר עם אבא שלי שידבר עם ההורים של הבחור שמכר לך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים