עבור לתוכן

כמה שאלות על רשיון ונהג חדש.

Featured Replies

פורסם

שלום.

החופש כמעט נגמר ולא הצלחתי למצוא עבודה .

עכשיו הציעו לי עבודה (זה עדיין לא בטוח) .

עבודה קלה מאוד בערך 1.5K לחודש.

אז תוך שלושה חודשים יהיה לי מספיק כסף לרישון (באוקטובר יהיה לי איזה 4.5 K ) .

השאלה היא כמה יעלה לי בערך הרשיון וכמה זמן יקח לעשות אותו ?

וכמה זמן זה המלווה שלושה חודשים?

כי אמרו לי שעוד מאט זה יהיה חצי שנה .

נכון שהשאלות שלי מפגרות אבל עדיין הקטע של הרשיון לרכב לא היה חשוב לי .

אני אישית מעדיף קטנוע אבל אמא שלי מתנגדת לזה , וניסתה להביא דוגמאות מפגרות למה עדיף אוטו .

היא שאלה אותי אם היא תצטרך טרמפ אז איך אני יביא לה טרמפ בקטנוע ( :kopfpatsch: בהרכבה ).

אחרי שיחה ארוכה החלטנו (מה זה אנחנו עושים את הרשיון ביחד ?) לעשות רשיון על אוטו.

תודה לעוזרים.

פורסם

שאלות - תשובות:

בלה בלה בלה עבודה, מה אתה רוצה ממני? איך זה קשור, לא הבנתי.

כמה יעלה לך רישיון? תלוי בך.

המינימום זה 3K - מינימום שיעור, טסט ראשון.

(חישוב זריז - שיעור עולה 80[29 שיעורים], טסט 425, תאוריה 43, רישיון 100, טסט פנימי 125 - 2993 ש"ח)

אפשרי, אבל לא לכולם.

רצוי להכין אפילו 3.5 עד 4 אלפיות, על כל מקרה.

כמה זמן נמשך עשית רישיון? שוב, תלוי בך.

אתה יכול לקחת 4 שיעורים כפולים בשבוע ולסיים בחודש.

ולקחת הכל ב"איזי" עם 2 שיעורים בשבוע ולמתוך את זה למשהו כמו חודשיים וחצי עד שלושה.

המינימום שיעור הוא 28 כולל טסט פנימי (שיש לו אגרה משלו) זה 29.

אפשרי בחודש, אבל יוצא לחוץ מדי, ביחוד על ידני ששם צריך נטו תרגול.

המלווה שלושה חודשיים - מדברים על מאי 2010 שיהיה מלווה חצי שנה, תאוריה מורחבת, הגבלה על שעות הנהיגה לנהגים חדשים,

ורפורמה חדשה לגמרי. הכל בגדר ספקולציות. אבל יש לזה בסיס, כלשהו.

בהצלחה.

פורסם

קודם כל, ממש נדיר למצוא היום מורים שיקחו "רק" 80 ש"ח לשיעור. גם כאלו שייקחו 90 אין הרבה.

אל תבנה על זה שתסיים תוך 28, תמיד יש סיכוי שכן אבל אחוז האנשים שניגשים אחרי מינימונים שיעורים הוא קטן.

אני הכנתי 3500 ש"ח לנהיגה, ובסיכום הכולל אחרי 30 שיעורים וטסט ראשון סיימתי עם משהו כמו 4000 ש"ח.

פורסם

טוב שמע אני התחלתי ללמוד נהיגה, וככה עולה לי 100 ש"ח לשיעור, אולם השיעור שלי הוא שעה (60 דקות) ולא 40 דקות.

מאידך אני נמצא תחת קבוצה של תלמידים ככה שיש לנו "מחיר". בקשר למלווה, כל זה יכנס רק במאי 2010, וגם זה המורה

שלי- שהיה מעורב בתחילה (לטענתו) בניסיון לשנות את החוק- אומר שלא הכינו מספיק תשתית כדי לבצע את זה וסביר להניח שזה ידחה.

אני הייתי ממליץ לך להכין 3500 ש"ח, ושיהיה בהיכון מאיפה להביא עוד איזה חצי אלפייה. לפחות ככה אנחנו עושים.

פורסם

טוב שמע אני התחלתי ללמוד נהיגה, וככה עולה לי 100 ש"ח לשיעור, אולם השיעור שלי הוא שעה (60 דקות) ולא 40 דקות.

מאידך אני נמצא תחת קבוצה של תלמידים ככה שיש לנו "מחיר". בקשר למלווה, כל זה יכנס רק במאי 2010, וגם זה המורה

שלי- שהיה מעורב בתחילה (לטענתו) בניסיון לשנות את החוק- אומר שלא הכינו מספיק תשתית כדי לבצע את זה וסביר להניח שזה ידחה.

אני הייתי ממליץ לך להכין 3500 ש"ח, ושיהיה בהיכון מאיפה להביא עוד איזה חצי אלפייה. לפחות ככה אנחנו עושים.

אתם משלמים או שהקיבוץ משלם?

פורסם

לא יודע מה איתכם? אני אישית מכיר כמה וכמה מורי נהיגה ורובם לוקחים בין 120 ל-150 ש"ח לשיעור של שעה ותעריף ממוצע של 90-95 לשיעור של 40 דקות.

מינימום שיעורים זה 28 של 40 דקות אבל אל תחשוב אפילו שזה יספיק לך, וגם אתה תצא שומאכר בסוף ה-28 עדיין המורה ידפוק לך עוד 10 שיעורים מינימום ורוב יותר. (לא לקחת את זה ללב אנשים, אני מדבר מניסיון ומהכירות שלי עם הרבה מאוד אנשים שקרה להם אותו דבר אז אין צורך להוכיח לי שלכם זה לא קרה.)

לשאלה הבאה- חצי שנה מלווה עוד אין וסביר להניח שכשתוציא רישיון זה עדיין יהיה רק 3 חודשים.

לצורך השוואת מחירים נורמלית - מאיפה אתה ובאיזו עיר אתה מתכוון לשחוק לסוקדה של המורה שלך את הקלאץ'?

פורסם

הקיבוץ משלם עד 3500, ואנחנו את השאר...

בכל מקרה מי אתה בכלל שאתה יודע שאני קיבוצניק?

או שאתה במקרה זוכר איזה טרד ספציפי שבו אמרתי את זה?

פורסם

הא כן, כמעט שכחתי לציין שבאשקלון הקטנה, מורה שלוקח 80 נחשב "גנב" (שעושה בערך 10~ שקל רווח על שיעור)

ועוד מתמקחים ויורדים איתו ל-75 ו-70 לשיעור .."הגזמתי" ל-80 - כנראה שבמרכז יקר משחשבתי.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם על התשובות .

ואני גר בנתניה .

בכול מקרה אני די שמח ש4.5 אלף אמורים להספיק לי .

יש עדיפות לרכב מסויים ?

או שזה לא משנה על איזה רכב ללמוד ?

פורסם

עדיף ללמוד על ידני, על כל מקרה.

פורסם

סביר להניח שלמורה שלך יהיה גולף.

שיעורים בנתניה (אני לא מנתניה, אבל את הטסט שלי עשיתי בנתניה והסדר גודל של המחירים הוא זהה) עולים 90 שקל.

זה לפחות כמה שהמורה שלי לוקח.

וזה נחשב סטנדרט.

ככה זה כולם.

וטסט עולה 525.

טסט פנימי עולה 200.

והמורה שלי (ולא כל המורים ככה) מגישים אחרי 34 שיעורים בערך. ככה ש-3.5K זה לא יספיק. 4.5K יספיק דווקא.

אבל כל זה תלוי בטסט שבו תעבור.

מלווה זה שלושה חודשים.

פורסם

אני גם מאשקלון

למדתי אצל יהושוע אחלה מורה (על גולף) , מצחיק רצח איתו

הוא לקח לי 75 לשיעור

עשיתי 28 שיעורים + 2 שיעורים ביום של הטסט .. נכשלתי על הטסט הפנימי המורה שלי לא לקח לי כסף

לפני הטסט השני הוא אמר לי שאני מוכן ואני יחליט כמה שיעורים אני רוצה לעשות אז אמרתי לו 4 שיעורים ליתר ביטחון

34 שיעורים + 2 טסטים + כל האגרות + 2 תאוריות יצא לי 3800 בערך

פורסם

מה?!

אני לומד בבקעת אונו ב100 וזה הכי זול שיש, מורים לוקחים 120.

הבנתי שיש למידה בקבלנות, אתה משלם סכום מסוים (ממה ששמעתי זה 2000 אבל זה ממש לא הגיוני) ואתה עושה כמה שיעורים שאתה צריך.

אולי זה יהיה לך שווה יותר

פורסם

בחיפה על ידני המחיר הוא 90 לשיעור(40 דקות)

מורים שלוקחים 100, ולא משנה באיזה מקום בארץ זו כבר שערורייה.

פורסם

בחיפה על ידני המחיר הוא 90 לשיעור(40 דקות)

מורים שלוקחים 100, ולא משנה באיזה מקום בארץ זו כבר שערורייה.

100 ל-40 דקקות זה גבוהה מידיי אני מסכים איתך. אבל קחו בחשבון שבעפולה לדומגא, (פשוט אני מכיר שם הרבה מורים) לוקחים בערך 90 ל-40 דקות ובין 130-150 לשעה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים