עבור לתוכן

זקוק להמלצה למחשב נייד לסטודנט לצילום בבצלאל - תקציב 7000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

חשוב שיהיה מסוגל להתמודד טוב עם עריכה גרפית בדו-מימד ברזולוציות גבוהות. בהתאם חשוב מאוד גם שהמסך יהיה איכותי.

תודה..

פורסם

הייתי אומר לך לקנות T60p משומש עם מסך UXGA IPS, אבל זה לא רלוונטי. ;D

באופן כללי - עד כמה הרזולוציה צריכה להיות גבוהה? מסכי 14" בניידים מוגבלים נכון לרגע זה ל-1440X900. ב-15.4" יש 1680x1050 וכן 1920x1200. האחרון הוא אולי החלום הרטוב של העורכים הגרפיים, אבל למרבית השימושים השוטפים הוא לא נוח כי הפונטים קטנים מידי.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין ש-1440X900 יספק את הסחורה.

ההתלבטות היא בין המחשב שתציעו לי כאן ל-MacBook Pro 13 2.26Ghz.

אני חושב שאפשר להשיג PC יותר טוב במחיר הזה לצרכים של עריכה גרפית.

הרזולציה היא מהגירסה של ה-15' של המקבוק פרו אבל בכל זאת. אשמח שתהיה לי אותה ב-PC.

פורסם

לדעתי ה-Macbook Pro 13" לא מגיע בקונפיגורציה של 1440x900. ה-15" כן, אבל מחשבים של מתחרים מציגים רזולוציות גבוהות יותר באותו גודל. מצד שני, המשקל של ה-Pro 15" הוא נמוך לגודלו, הוא שוקל פחות מכל מחשב 15.4" שאני מכיר. העיצוב שלו מדהים והוא עושה רושם של מחשב איכותי להפליא (יש לנו כמה כאלה בעבודה, אז יצא לי להתרשם קצת), אבל אני פשוט לא אוהב את הפילוסופיה של Apple שעומדת מאחורי כל המוצרים שלה (הפילוסופיה שאומרת: "אנחנו קובעים מה אתה יכול לעשות עם המוצר שלנו ואיך, ואתה לא יכול לזוז מילימטר שמאלה וימינה, פשוט כי אין אופציה פיזית לעשות זאת").

ההחלטה בין Mac ל-PC לדעתי צריכה להתבצע לא לפי מפרט, אלא להיות החלטה עקרונית על דרך חיים. מי שהולך על MAC, שילך על זה עד הסוף - ישתמש במערכת ההפעלה של Apple ובתוכנות שלה, שיוציאו את המירב מהמחשב, אבל שיבין שבכך הוא מוותר על חלק גדול של תאימות לרוב העולם שמשתמש ב-PC.

אם חוזרים לעולם ה-PC, ב-1440x900 עדיף ללכת על מחשב 14". אני יכול להמליץ על Thinkpad T400 או DELL E6400. לדעתי, ה-Thinkpad T400s היה הפתרון האולטימטיבי אבל הוא יקר מידי.

פורסם
  • מחבר

אני דווקא רואה כאן שה-Thinkpad T400 עולה גם 5000

http://zap.co.il/search.aspx?keyword=Thinkpad%20T400

המקבוק פרו ששקלתי לקנות ה-13 אינץ' שעולה 7000. הסיבה שפתחתי את השרשור הזה היא כדי לבדוק אם במחיר הזה אני יכול להשיג PC טוב יותר.

פורסם
  • מחבר

המחיר בתקציב

כשאני בא להשוות אותו עם המקבוק שאני שוקל לקנות

http://store.idigital.co.il/Z0GK.html

מעבד: הדל עדיף

זכרון: לדל יש 3 ג'יגה 800MHz אבל למקבוק 1066MHz

דיסק קשיח: 250 לדל לעומת 160 למק אבל הנושא הזה לא חשוב לי

מסך: הדל עדיף כי יש לו 1440x900 ולמק רק 1280--800 וכמובן שגם המסך של הדל גדול יותר באינץ'.

כרטיס מסך: אני לא מכיר את הכרטיס מסך של הדל NVIDIA NVS 160M אבל זה שיש למק נשמע יותר טוב NVIDIA GeForce 9400M .

משקל: הדל דווקא מנצח עם 1.95 לעומת 2.04 למקבוק.

עיצוב: נושא שלא קריטי עבורי (למרות שהמחשב מיועד לאחותי) המק לוקח כמובן.

מכיוון שיש קריטריונים שהמק עדיף (כרטיס מסך וזכרון פנימי) האם בכל זאת עדיף הדל על המק? והאם הדל עדיף משמעותית. כי אם לא, אני אקנה לה מק בכל זאת כי זה מה שהיא מעדיפה (זה מה שרוב הסטודנטים בבצלאל משתמשים מסתבר)

לשניהם אחריות 3 שנים

פורסם

זכרון: לדל יש 3 ג'יגה 800MHz אבל למקבוק 1066MHz

את ההבדל בין DDR2 ל-DDR3 לא תרגיש.

כרטיס מסך: אני לא מכיר את הכרטיס מסך של הדל NVIDIA NVS 160M אבל זה שיש למק נשמע יותר טוב NVIDIA GeForce 9400M .

לא, הם די דומים. בכל מקרה אין לך בזה צורך אלא אם כן אתה משתמש בתכונות האצה גרפית כלשהן.

משקל: הדל דווקא מנצח עם 1.95 לעומת 2.04 למקבוק.

לא, ה-E6400 שוקל במציאות כ-2.3 ק"ג.

מה שחשוב להבין זה שהבחירה כאן היא לא על פי מפרט בלבד. ההבדלים במפרט די שוליים למעשה (מלבד להבדל ברזולוציה שהוא מאד מהותי לטעמי). חווית השימוש במחשב היא שצריכה להכתיב את הקניה. ה-Macbook Pro זה מחשב שמגיע עם מערכת הפעלה מסויימת וכמובן שהגיוני לרכוש אותו אם יש צורך/ רצון במערכת הזו. בנוסף, יש הבדלים מהותיים בסגנון של המחשבים בנושאים כמו Trackpoint, תמיכה בתחנת עגינה, מסך (מבריק מאד מול מאט), נגישות לשדרוג, יציאות קיימות וכו'. אחותך צריכה לשקול האם הנושאים הללו חשובים לה.

פורסם
  • מחבר

רזולוציה זה מה שאמור להיות הכי חשוב לעריכה גרפית, לא??

הבעיה עם אחותי זה שהיא לא מבינה בדברים האלה ואני חושש שהיא מעוניינת במק רק בגלל העיצוב. אני רוצה לוודא שהיא תקבל את המחשב הטוב ביותר ללימודים שלה.

תוכל להסביר לי על עניין ה-Trackpoint. אני לא חושב שיהיה לה צורך בתחנת עגינה. ולאיזה מהמחשבים מסך מבריק ולאיזה מאט?

פורסם

יש אנשים שרזולוציה חשובה לעבודתם ויש כאלו שלא, אין לי דרך לנחש מה יהיו הצרכים של אחותך.

אין לי ספק שהיא מתעניינת במק בגלל העיצוב, במיוחד לאור העובדה שאתה אומר שהיא לא מבינה בתחום. זה מחשב שכל השיווק והתכנון שלו מבוסס על לייף-סטייל והוא מאד מצליח בתחום הזה. לא במקרה מדובר במחשב הנפוץ בבצלאל. יש אנשים שעיצוב/ תדמית מסויימת מאד חשובים להם וזה שיקול לגיטימי אם מחליטים שזה יותר חשוב מדברים אחרים. מה שחשוב זה שאחותך תהיה מרוצה מהמחשב ואם עיצוב יעשה אותה מרוצה והיא מוכנה להתפשר על משהו אחר לשם זה - אדרבה.

השאלה החשובה שהיא צריכה לברר זה קודם כל האם יש סיבה יותר קונקרטית שסטודנטים בבצלאל מעדיפים Mac מעבר לשיקולי עיצוב. דהיינו, האם יש צורך בתוכנות של Mac. אם אין צורך בכאלו תוכנות בהחלט אפשר לשקול PC.

Trackpoint זה סוג של אמצעי קלט (תחליף עכבר). בעבר היה trackpoint ברוב הניידים אבל כיום ברובם הגדול יש Touchpad בלבד. השימוש ב-trackpoint או touchpad זו העדפה אישית ויש אנשים שזה משמעותי מאד בשבילם. ב-E6400 יש גם touchpad וגם trackpoint ואילו ב-Macbook יש רק touchpad (שגם הוא שונה מה-touchpads המקובלים במחשבי PC).

ל-Macbook מסך מבריק מאד. ל-E6400 מסך מאט.

פורסם
  • מחבר

מכיוון שאחותי לא יודעת איזו רמה של רזולוציה היא תצטרך ומכיוון שלא הצלחתי לקבל תגובה חד משמעית מסטודנטים לצילום בפורומים של תפוז, אין לי מושג איזו רזולצויה באמת צריך. אני רק יכול לנחש שמכיוון שמדובר בצילום, מספיק לה 1440x900.

גם בנוגע לשאלה על האם יש צורך קונקרטי בתוכנות של מק לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית משום מקום.

אני חושב שהיא תעדיף Touchpad.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים