עבור לתוכן

פיזיקה, צבא, טכ"מ ומה שביניהם - התייעצות

Featured Replies

פורסם

שנה שעברה (י"א) לצערי פשוט לא היה לי כוח להשקיע בפיזיקה והתוצאה לא הייתה מפתיעה מאוד. חוץ מזה אולי זה לא כ"כ מעניין אותי, אבל הייתי מקבל ציונים נמוכים (הגשה 55 :-\) שוב, בעיקר בגלל שלא היה לי כוח להשקיע :kopfpatsch:

ת'אמת שבחינות בגרות הייתי פותר בסדר, הקטע שגם שנה שעברה הבגרות של מכניקה הייתה הכי קשה שראיתי

המחנכת שלי אמרה לי שכדאי לשקול פרישה, אבל אני יכול להמשיך ללמוד פיזיקה גם בי"ב אם אני רוצה בכך. הבנתי שהחומר של י"ב נחשב הרבה יותר קשה מזה של י"א אבל אם זה באמת שווה את זה אני ישב וילמד

מעבר לזה רציתי לדעת כמה השפעה תהיה לזה אם אני אלמד פיזיקה או לא על מסלולים כמו גאמ"א וממר"מ בצבא (כמה זה קריטי מבחינתם בעצם), ומעבר לזה גם בטכ"מ. עד כמה שאני יודע טכ"מ זה בעצם מדעי המחשב, פרוייקט 5 י"ח ועוד מקצוע מדעי נוסף כהרחבה (סה"כ 15 בעצם). אני הרחבתי טכ"מ, האם זה בכלל "יסתדר" טכנית אם אני אפסיק ללמוד פיזיקה?

בקשר לצבא קיבלתי את המכתב להגשת מועמדות הזה לגאמ"א אז אני צריך להגיע להחלטה, אם אני כבר צריך להגיע להחלטה אני מעדיף ישר לרשום בטופס אם אני לומד אם לא לומד פיזיקה כדי שיהיה נוח יותר. מה שעכשיו נראה יצא לי דפוק זה שאני צריך לרשום שקיבלתי 55 בפיזיקה. לא לקבל ציון נראה טוב יותר מזה :bash:

מה לגבי אוניברסיטה?

ושאלה כללית מה קורה בתעודת בגרות כשיש ציון נכשל? מה אני צריך לעשות בשביל להוציא ציון הגשה חדש?

ועוד כמה נתונים של מקצועות, לא יודע אם חשוב או לא:

אנגלית כבר סיימתי ללמוד (דוברי אנגלית - 5 יח') ואני תותח בזה למזלי :)

מתמטיקה אני 4 יח' למרות שגם 5 הייתי סביר להניח מסתדר, אני על ציונים גבוהים

וטכ"מ לא זכור לי ציון שהוא לא 100 :hi:

בקיצור ריכוז של השאלות נקודתית:

1. האם שווה לי לקחת את עצמי ביידים ולחרוש שנה הבאה בפיזיקה/לא לפרוש או שאולי עדיף לי כן לעזוב? האם זה בכלל מסתדר טכנית עם המסלול של טכ"מ?

2. מה אני יכול לעשות לגבי הציון הגשה במכניקה? (ציון הגשה חדש)

3. כמה זה משפיע על השירות הצבאי שלי (בהנחה שיש לי עדיפות למשהו טכנולוגי/מחשוב) - גם מבחינת להמשיך ללמוד שנה הבאה וגם מבחינת זה שכרגע אני תקוע עם ציון עובר

4. תעודת בגרות ואוניברסיטה - משמעותי בקטע של להוציא תואר נניח?

דעתכם בבקשה :)

פורסם

בתור מישהו עם הרבה מאוד חברים וידידות שעשו בגרות בפיזיקה - אין בכלל להשוות בין החומר בי"א לחומר בי"ב, היו כמה וכמה חבר'ה שישבו על ה90 בי"א ו"הופרשו" בי"ב בגלל חרא ציונים.

אם אתה יושב כרגע על 55 בי"א, אז בי"ב זה הרבה הרבה יותר קשה. השאלה היא אם זה באמת חוסר השקעה או גם חוסר הבנה או יכולת מסויימים.

בקשר לאוניברסיטה - פיזיקה עוזר מאוד לפתוח דלתות לכל הקורסים באוניברסיטה, בהסתכלות קדימה זה כדאי.

בקשר לצבא - לפחות בכל הנוגע לממר"מ - אין לזה נגיעה ולא חצי נגיעה, לא עם תנאי הקבלה, לא עם הקורס ולא עם השירות עצמו(ממרמ זה תיכנות נטו).

בהצלחה.

פורסם

אני לא סיימתי פיזיקה כחלק מטכ"מ

ואין בעיה עם זה (יש לא מעט אנשים שעושים את זה), תעודת בגרות תקבל

פורסם

פיזיקה ב"יב זה לא בהכרח יותר קשה. החומר רב יותר ויותר מופשט, אבל בד"כ הציונים גבוהים יותר מאשר מכניקה.

פורסם

פיזיקה יעזור לך בקבלה למוסדות להשכלה גבוהה לפקולטות להנדסה, לפקולטות הללו פיזיקה ברמת 5 יח"ל זה תנאי קבלה.

דרך אגב קבלו אתר טוב ללימודי פיזיקה (ועוד כמה מקצועות) עם הרצאות ממש טובות

http://www.interlect.co.il/MatriculationExams/MatriculationExams.aspx

פורסם

זה קצת מצחיק אחרי שאתה לומד באקדמיה לשמוע מישהו מתלונן על התיכון. לענין, פיזיקה יוריד לך קורס אחד אחר כך וזה גם נחשב עבור הסכ"ם. בשורה התחתונה כל מה שעשית ב-11 השנים האחרונים ותעשה שנה הבאה, לא משנים כלום, הדבר היחידי שחשוב זה הציון בבגרויות והפסיכומטרי, וגם אז זה שווה משהו בדיוק עד שהתקבלת לאן שאתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים