עבור לתוכן

צו ראשון וכל הבולשיט

Featured Replies

פורסם

שיט.

טוב, לא נורא, אני מניח שבשאר המבחן ילך לי טוב, ואם אני אספיק לעשות אותו מהר אולי אני אוכל להקדיש לחלק החשבוני קצת זמן.

• תגובות 34
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה באמת שטויות לפי דעתי...

עבר לי יחסית בקלות (אני לא הקדשתי למבחנים האלו אפילו שנייה אחת בבית.)

פורסם

piece ^^

פורסם

תגידו מישהו הבין את המילים שאומרים לכם לתרגם בצו ראשון ?

עברית גבוה עלק .

ישבתי מול החיילת כמו אדיוט והרגשתי שהיא מצחקקת עליי על התרגום העילג והמבטא הרוסי הכבד שהיה לי באותו רגע.

למה זה טוב בכלל?

והצבא באמת לפעמים שולחים את אותו הדבר פעמיים .

פורסם

תגידו מישהו הבין את המילים שאומרים לכם לתרגם בצו ראשון ?

עברית גבוה עלק .

ישבתי מול החיילת כמו אדיוט והרגשתי שהיא מצחקקת עליי על התרגום העילג והמבטא הרוסי הכבד שהיה לי באותו רגע.

למה זה טוב בכלל?

והצבא באמת לפעמים שולחים את אותו הדבר פעמיים .

זה בטח לבדוק ידע מסויים...

זה הרי התחיל עם מילים בסדר.. ועבר למילים חרטות...

פורסם

אז תתרגל חשבון פשוט. זה לא אמור להיות קשה במיוחד (גם חילוק וכפל ארוך זה בכלל לא קשה שמבינים את השיטה).

בכל מקרה, מה עוד אתה צריך כבר אמרו לך.

אבל עדיין אני יכול להביא לך כמה טיפים:

- אמנם רשום לך כי צריך בדיקת שתן עדכנית עד ל3 חודשים לפני הצו, אבל עצה שלי, תעשה מקסימום חודש לפני. הם כנראה לא מקבלים משהו שיותר מזה.

- בין כה וכה, אני אמליץ לך גם לפני (וכמובן שבמהלך היום עצמו) לשתות הרבה. מים כמובן.

- המבחנים הפסיכוטכניים: אל תילחץ. כמו שאמרתי, תתרגל פעולות חשבון פשוטות.

כמו כן, רוב החומר שמה (שוב, בחשבון), מבוסס על החומר שלומדים במתמטיקה 3 יחידות.

גם כמו שאמרו - תחפש בגוגל "מבחנים פסיכוטניים" או "צו ראשון". יש כמה אתרים שבאמת יכולים לעזור, בעיקר עם החלק של השפה (יש שמה מלים שפשוט גרמו לי לתעב את העברית).

במבחן הפסיכוטכני יש לך 4 חלקים: הבנת הנקרא, אנלוגיות צורניות, חשבון והוראות מילוליות (אם אני לא טועה). שוב, תיעזר באתרים באינטרנט, מסבירים שמה את כל התהליך. רק שתדע שיש לך זמן קצוב לכל חלק בנפרד, אי אפשר לחזור אחורה במבחנים ואי אפשר לחזור אחורה אחרי שהגשת (כמובן שאתה יכול לדפדף בין השאלות השונות של אותו חלק שאתה נמצא בו ולבדוק אותן).

לגבי מה שאמרת פה מקודם - לדעתי הם לא ישימו לב אם תביא שעון שיש בו גם מחשבון אבל תכלס אני אמליץ לך לא לעשות את זה. אתה דיי צריך חשבון פשוט במשך החיים שלך, כדאי.

ועוד דבר אחרון לחלוטין לגבי המבחנים (והכי חשוב) - אם אתה מרגיש שאתה לא מוכן (עייפות, יותר מדי התרגשות עד שזה מפריע לריכוז וכו'), אל תיגש! תבקש מהם לעשות במועד אחר ותעמוד על שלך (ינסו לשכנע אותך לעשות. אל תסכים, עדיף לך לתרתר את עצמך לבוא ללשכה שוב ולעשות את המבחנים כשאתה מוכן, מאשר לעשות ולא להוציא את המיטב מעצמך).

- ראיון אישי: אני בטוח שאמרו לך את זה כבר וגם ימשיכו לומר לך - תהיה עצמך, אמיתי וכנה לחלוטין. 45 דקות (במינימום, בדרך כלל זה שעה+) של דיי הרבה שאלות עם פסיכולוגית. היא תדע אם אתה תשקר. תשדל כמה שפחות :P

- אם יש לך עוד חברים שקיבלו צו ראשון, תבדוק איזה תאריך הם קיבלו. רק שתדע שאתה יכול לבקש לשנות את המועד למועד שלהם, עושים את זה כל הזמן ומאוד מתחשבים בחלק הזה כדי שתהיה עם אנשים שאתה מכיר ולא תשתעמם (לי זה לקח קצת יותר מ9 וחצי שעות כל העסק. למזלי עוד שני אנשים שאני מכיר היו שמה. חוץ מזה, גם תמיד נחמד להתחבר עם אנשים חדשים).

- דבר אחרון - לאיזו לשכת גיוס זומנת? ;D

מקווה שעזרתי :xyxthumbs:

פורסם

א. בנוגע לתרגול של חשבון- לא פרקטי מבחינתי, שילוב של דיסקלקוליה קלה בחשבון פשוט (לא באלגברה בכלל) וחוסר יכולת לסבול שעמום.

ב. תבדיל בין פותח הדיון לביני.

פורסם

זה היה מופנה לפותח הדיון אבל חפיף. כמובן שאם יש דיסלקציה זה כבר נושא אחר וזה משהו שלצערי, ולצערך אני מניח, אי אפשר לשנות. פשוט תדאג שיש לך לפחות מחשבון בנייד ;D

לגבי השיעמום - אף אחד לא יכול לסבול. בעיקר כשזה מגיע לשיעמום של תורים. :-\

פורסם

התכוונתי לשעמום הזוועתי של חישוב חשבון.

והדיסקלקוליה שלי לא עד כדי כך גרועה... לדוג' אף פעם לא היה צורך באבחון.

חוץ מזה היא גרמה לי ללמוד להשתמש במחשבון ברמה מאוד מאוד גבוהה (אף אחד במחזור לא יודע יותר טוב ממני על הפונקציות של המחשבון שלי)

בנוגעל לנייד-במבחן דורשים לכבות ולפרק אותו.

פורסם

בקשר לנייד, התכוונתי בחיים, לא בצו.

שיעממום בחישובים? עד כדי כך? :silly:

פורסם

הבעיה שלי היא התמודדות עם שעמום.

לא נורא, אני אוהב להיות דפוק. זה כיף :smile1:

פורסם
  • מחבר

אז תתרגל חשבון פשוט. זה לא אמור להיות קשה במיוחד (גם חילוק וכפל ארוך זה בכלל לא קשה שמבינים את השיטה).

בכל מקרה, מה עוד אתה צריך כבר אמרו לך.

אבל עדיין אני יכול להביא לך כמה טיפים:

- אמנם רשום לך כי צריך בדיקת שתן עדכנית עד ל3 חודשים לפני הצו, אבל עצה שלי, תעשה מקסימום חודש לפני. הם כנראה לא מקבלים משהו שיותר מזה.

- בין כה וכה, אני אמליץ לך גם לפני (וכמובן שבמהלך היום עצמו) לשתות הרבה. מים כמובן.

- המבחנים הפסיכוטכניים: אל תילחץ. כמו שאמרתי, תתרגל פעולות חשבון פשוטות.

כמו כן, רוב החומר שמה (שוב, בחשבון), מבוסס על החומר שלומדים במתמטיקה 3 יחידות.

גם כמו שאמרו - תחפש בגוגל "מבחנים פסיכוטניים" או "צו ראשון". יש כמה אתרים שבאמת יכולים לעזור, בעיקר עם החלק של השפה (יש שמה מלים שפשוט גרמו לי לתעב את העברית).

במבחן הפסיכוטכני יש לך 4 חלקים: הבנת הנקרא, אנלוגיות צורניות, חשבון והוראות מילוליות (אם אני לא טועה). שוב, תיעזר באתרים באינטרנט, מסבירים שמה את כל התהליך. רק שתדע שיש לך זמן קצוב לכל חלק בנפרד, אי אפשר לחזור אחורה במבחנים ואי אפשר לחזור אחורה אחרי שהגשת (כמובן שאתה יכול לדפדף בין השאלות השונות של אותו חלק שאתה נמצא בו ולבדוק אותן).

לגבי מה שאמרת פה מקודם - לדעתי הם לא ישימו לב אם תביא שעון שיש בו גם מחשבון אבל תכלס אני אמליץ לך לא לעשות את זה. אתה דיי צריך חשבון פשוט במשך החיים שלך, כדאי.

ועוד דבר אחרון לחלוטין לגבי המבחנים (והכי חשוב) - אם אתה מרגיש שאתה לא מוכן (עייפות, יותר מדי התרגשות עד שזה מפריע לריכוז וכו'), אל תיגש! תבקש מהם לעשות במועד אחר ותעמוד על שלך (ינסו לשכנע אותך לעשות. אל תסכים, עדיף לך לתרתר את עצמך לבוא ללשכה שוב ולעשות את המבחנים כשאתה מוכן, מאשר לעשות ולא להוציא את המיטב מעצמך).

- ראיון אישי: אני בטוח שאמרו לך את זה כבר וגם ימשיכו לומר לך - תהיה עצמך, אמיתי וכנה לחלוטין. 45 דקות (במינימום, בדרך כלל זה שעה+) של דיי הרבה שאלות עם פסיכולוגית. היא תדע אם אתה תשקר. תשדל כמה שפחות :P

- אם יש לך עוד חברים שקיבלו צו ראשון, תבדוק איזה תאריך הם קיבלו. רק שתדע שאתה יכול לבקש לשנות את המועד למועד שלהם, עושים את זה כל הזמן ומאוד מתחשבים בחלק הזה כדי שתהיה עם אנשים שאתה מכיר ולא תשתעמם (לי זה לקח קצת יותר מ9 וחצי שעות כל העסק. למזלי עוד שני אנשים שאני מכיר היו שמה. חוץ מזה, גם תמיד נחמד להתחבר עם אנשים חדשים).

- דבר אחרון - לאיזו לשכת גיוס זומנת? ;D

מקווה שעזרתי :xyxthumbs:

תודה רבה ,אבל יש לי קצת בעייה עם חשבון ,אני למדתי 5 יחידות ,אני בחיים לא ראיתי אפילו דף של שלוש יחידות ,ובחיים לא עבדתי בלי מחשבון (עם אתה מחשיב בדידים בכיתה א' ).

אגב למזלי יצא לי טוב בקטע של החברים ,רוב החברים שלי באותו יום איתי ,ואלו שלא כנראה ישנו בשביל להיות איתנו .

אני זומנתי לתל השומר .

נ.ב : עוד שאלה קטנה ,השעה שבה זומנתי זה 10 בבוקר ,מתיי כדיי להגיע לשם ? זה לא קצת מוקדם 10 בבוקר ? השעה היא זהה לכולם או שיש כאלו שהולכים מאוחר יותר ומוקדם יותר ?

תודה .

פורסם

זומנת ל10? תגיע ב9, יש כאלה שאפילו יומרו לך לפני. עדיף להיכנס לתורים שלהם כמה שיותר מוקדם.

אני אישית זומנתי ל7:30 כשהיה לי, הגעתי ב7.

פורסם

4: זה נורמאלי לקבל פעמיים את אותם טפסים (קבלתי את כל החבילה פעמיים ,ולא רק פעם אחת כמו כל מי שאני מכיר ) .

אתה בן להורים גרושים? אם כן, זה הגיוני;

הצבא את המכתב בשני העתקים לכתובות של ההורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים