עבור לתוכן

עזרה בבחירת מקצוע לימוד

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט בין שני מקצועות לימוד :

1. טכנאי PC

2. הנדסאי תעשייה וניהול- מערכות מידע

קצת רקע כללי- אני לא נחשב לגאון מחשבים, אין לי ידע וניסיון קודם במחשבים, רוב השימוש שלי כרגע במחשבים מסתכם בגלישה באינטרנט.

אין לי ראש ללימודים "כבדים" , קשה לי מאוד לשבת ולחרוש.

מצד אחד טכנאי PC מעניין אותי כי זה נשמע לי מגניב לפתור תקלות ולתקן דברים, מתאים לי למשל לעבוד באיזה חברה גדולה ולהיות המתקין/טכנאי שלה. לעבור בין העובדים או הלקוחות , לתקן ולהתקין להם דברים.

הקורס עולה בסביבות ה 10,000 שקל ונמשך 10 חודשים פעם בשבוע, מבחינת לשבת וללמוד לא תהיה לי בעיה בקורס כזה.

מצד שני שני אמרו לי שתחום מערכות המידע מאוד מבוקש ויש בו עתיד, הבעיה היא שללמוד הנדסאי לוקח שנתיים,5 ימים בשבוע ועולה בסביבות ה 18,000 שקל .

אז מה אתם ממליצים (אשמח לשמוע גם מאנשים שלמדו את המקצועות האלו) ?

פורסם

אנחנו לא יכולים לומר לך מה אתה מעדיף כי אנחנו לא אתה, תתעניין ותמצא מידע על התחומים האלו ואז תוכל להחליט.

בכל מקרה, הדבר החשוב הוא ניסיון, קורסים הם חשובים בגלל ההדרכה אבל תוכל להיות טוב בזה רק אם יש לך ניסיון שזה הדבר החשוב באמת.

פורסם

טכנאי PC זה התחתית בתחום המחשוב, משכורות לא טובות, רוב העבודה היא סתם פיזית והידע היחידי שנדרש זה לזכור לאיזה כיוון לסובב את המברג.

אף אחד לא יתפוס ממך כלום או יתיחס אליך בחשיבות גבוהה במיוחד.

הקורס של סתם טכנאי PC גם כן לא שווה את את הכסף המאמץ והזמן, אף מעסיק לא מתיחס להסמכות A+ או MSTSCSDH למינהם (מה שמיקרוסופט דוחפים לקורסי טכנאים).

מה גם שרוב החברות מעסיקות טכנאי PC בלי לדרוש יותר מידי ניסיון\ידע מעמיק, רק את הבסיס וקצת ניסיון מעשי, את השאר הם יודעים שתלמד מהר תוך כדי עבודה.

פורסם

התכוונת ממש טכנאי PC?

חשבתי שמדובר במנהל רשת, זו עבודה לא רעה דווקא.

פורסם

לך ולמד מקצוע עיוני אמיתי, תלמד לתואר כלשהו, זה עדיף בהרבה על קורס טכנאי.

פורסם

או שתתחיל לכוון למנהל רשת שנשמע מתאים לדרישות שלך.

פורסם

מצד אחד טכנאי PC מעניין אותי כי זה נשמע לי מגניב לפתור תקלות ולתקן דברים, מתאים לי למשל לעבוד באיזה חברה גדולה ולהיות המתקין/טכנאי שלה. לעבור בין העובדים או הלקוחות , לתקן ולהתקין להם דברים.

?

הייתי מציע שתחשוב אולי עוד קצת לגבי הקורס טכנאי PC(שכבר עדיף לך במידה ותלך על זה קורס ניהול רשתות לעשות הסמכות של מיקרוסופט), כי נשמע מגניב לתקן תקלות זה לא מספיק כדי לבחור מקצוע וללכת לקורס שעולה 10000 שקלים לפחות.

במידה ואתה באמת לא חושב שאתה מתאים ללימודים גבוהים, ניהול רשתות זה כיוון לא רע אבל רק תחשוב טוב.

פורסם

אני לא מסכים איתך, ניהול רשתות זה לאו דווקא משהו שעושים מחוסר ברירה, אני לדוגמא, יכול להתאים בלי בעיה ללימודים אקדמיים ואני שוקל ברצינות לכוון לזה.

פורסם
  • מחבר

הייתי מציע שתחשוב אולי עוד קצת לגבי הקורס טכנאי PC(שכבר עדיף לך במידה ותלך על זה קורס ניהול רשתות לעשות הסמכות של מיקרוסופט), כי נשמע מגניב לתקן תקלות זה לא מספיק כדי לבחור מקצוע וללכת לקורס שעולה 10000 שקלים לפחות.

במידה ואתה באמת לא חושב שאתה מתאים ללימודים גבוהים, ניהול רשתות זה כיוון לא רע אבל רק תחשוב טוב.

אבל ניהול רשתות דורש ידע קודם כדי להתקבל לא ככה ? כמו שאמרתי בהתחלה,בניגוד לרוב האנשים פה (בעצם כולם) אין לי ידע במחשבים למעט הדברים הפשוטים והבסיסיים ביותר.

פורסם

אז תתחיל ללמוד. אין ברירה, ברוב המקצועות בתחום המחשוב ידע מוקדם נחוץ/יכול לעזור בצורה אדירה.

פורסם

zezz, אם הידע שלך בתחום המחשבים כל כך רע למה אתה בכלל חושב ללמוד את התחום וסתם שאלה בן כמה אתה יום?

אם אתה לא אוהב את זה אז בטוח שגם לא תצליח בזה וסה סתם יהיה בזבוז זמן וכסף בשבילך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים