עבור לתוכן

המקצוע שרשום בתעודת שחרור

Featured Replies

פורסם

יש לנו במשרד הרבה מאוד 'לפלפים' שבמקרה יושבים במשרות הכי רמות ומשפיעות במערכת הביטחון, אז אל תכליל.

אני לא מכליל, קרא מה אמרתי ל-א-ט. אמרתי שיש כאלה ואלה הם מאה אחוז לא החבר'ה שיושבים במשרד הביטחון. לפלפים הכוונה אנשים שלא מתאימים לעבור ריאיון עבודה בסיסי כי הם מפחדים מהצל של עצמם. היו פה כמה חבר'ה כאלו הזכורים לשמצה.

• תגובות 50
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תלוי איפה אתה נופל, ועל איזו אוכלוסיה. דווקא נתקלתי בכל מיני תומכי לחימה / ג'ובניקים עם תפקיד מונפץ שהיו דווקא אינטלגנטים.

אין לי נתון מדוייק. אבל ממש לא אחוז קטן. יש כל כך הרבה ג'ובניקים בתפקידים מונפצים - כולם לדעתך דפ"רים שלא ילך להם בחיים, והם לא יכולים ללמוד שום דבר? אני מכיר כמה אנשים כולל אבא שלי (שהיה לו תפקיד "דפוק" בצבא שלא מבחירתו - משהו באפסנאות/אספקה) וזה לא מנע ממנו ללמוד בטכניון ולעבוד בחברה ממשלתית מכובדת. אל תשכח את זה שיש גם אנשים שלא מעוניינים לתרום לצבא, וכשהם בתוך המערכת הם מכוונים לתפקיד הכי פחות משמעותי, עם הכי מעט עבודה.

שורה תחתונה, אין שום קשר למה שאתה יכול לעשות באזרחות לבין מה שהיית או עשית בצבא.

אף אחד לא אמר שג'ובניקים הם פחות חכמים. פשוט עם כל הכבוד לעבור את המיונים בצבא זה די פשוט. ועובדה הגיונית שמי שעשה תפקיד נחשב בצבא (תפקידי לחימה או תומכי לחימה או פיקוד) זה בד"כ אנשים יותר רציניים. תעשה בדיקה בכל פקולטה נורמלית באונברסיטאות,לא נראה לי שתמצא שם אחוז גבוה של טבחים או אפסנאים. זה לא אומר שלא תמצא מאבטח מתקנים גאון אבל זה הרוב וזה גם מאוד הגיוני.

לגבי התעודת שיחרור,בהחלט כל עוד אתה לא הולך לחברה בתעשייה הביטחונית זה לא יותר מנייר טואלט.

פורסם

ועובדה הגיונית שמי שעשה תפקיד נחשב בצבא (תפקידי לחימה או תומכי לחימה או פיקוד) זה בד"כ אנשים יותר רציניים.

לוחמי גולני רבים חולקים על דבריך :smile1:

פורסם

רגע, אז אם המקצוע שרשום בתעודת שחרור משפיע בראיונות עבודה אז מי שרוצה להיות גנן ילך להיות מש"ק ממטרות בצבא :silly:

פורסם
:s07:
פורסם

זה בצחוק אלכס... :kopfpatsch:

קצת חוש הומור...

פורסם

באמת מצאת למי להגיד קצת חוש הומור... זה היה על העובדה שכתבת שזה משפיע, לא העניין עם הגנן.

פורסם

אם זה היה משפיע, אלכס היה היום עוסק באלימנציה.

פורסם

אם טבח שעשה 5-9 בצבא יעשה תואר במחשבים ויצליח במקצוע ברצינות תקרא לי לילי ותלביש אותי בחצאית מיני.

נעים מאד, אני הייתי מאבטח מתקנים מושתן, ועכשיו אני באמצע תואר בהנדסת תוכנה ואני 0.2 נקודות ממצטיין דיקן.

פורסם

עכשיו נשאלת השאלה האם לדרוש ממנו תמונה אשר בה הוא לבוש בשמלה ומחזיק שלט שכתוב עליו: "שלום! שמי לילי". A tough one.

פורסם

נעים מאד, אני הייתי מאבטח מתקנים מושתן, ועכשיו אני באמצע תואר בהנדסת תוכנה ואני 0.2 נקודות ממצטיין דיקן.

כל הכבוד אחי כן ירבו מאבטחי מתקנים כמוך

לא הכללתי ואמרתי שכל המאבטחי מתקנים או טבחים הם יצורים , אבל נוווווו באמת ראיתי עשרות אנשים בתפקידים האלה אז מי שלא היה לו

תפקיד בצבא שדורש מעבר מבסיס לבסיס וביקר בהרבה בסיסים שלא ידבר בבקשה גי זה פשוט נכון , אני לא אומר שהאנשים אלה לא יצליחו

בעתיד אבל אקדמאים גדולים הם לא יהיו.

עכשיו נשאלת השאלה האם לדרוש ממנו תמונה אשר בה הוא לבוש בשמלה ומחזיק שלט שכתוב עליו: "שלום! שמי לילי". A tough one.

אבל אתה מארגן תשמלה ותמצלמה! :smile1:

פורסם

אם זה היה משפיע, אלכס היה היום עוסק באלימנציה.

אני, בחיסולים ?

פורסם

לא הכללתי ואמרתי שכל המאבטחי מתקנים או טבחים הם יצורים

זה בדיוק מה שעשית, הכללה בוטה. נכון שרוב האנשים בתפקידים האלה הם זבל, אבל יש המון אנשים טובים שנפלו בין הכסאות בצה"ל, המון. עד שלא יפריטו את הצבא, הוא ימשיך להרוס אנשים טובים ולבזבז טונות של כסף על כלום.

פורסם

אלכס, התכוונתי שהיית אמור להתעסק בניילון.

אידיוט שכמוני, כתבתי אלימנציה במקום לימנציה :(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים