עבור לתוכן

המקצוע שרשום בתעודת שחרור

Featured Replies

פורסם

ידוע לי על מאבטח מתקנים אחד שמסיים תואר בפתוחה עם ממוצע 97.

• תגובות 50
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רשום בתעודה את כל המקצועות שהזינו לך ואת תאריך ההזנה.

ד"א אף אחד, אבל אף אחד לא מסתכל על תעודת השחרור שלך...

פורסם

חבר שלי פקיד במשהו כ"כ מטומטם ששחכתי מה זה אפילו (נפל לקראת הסוף באיזה מיון), ובמקביל לומד בפתוחה בהצלחה

פורסם

יש המון אנשים שהם חכמים מאוד ובקלות יכולים(ועושים) תארים שונים ומשונים, והם בכלל לא עשו צבא או שהיו עובדים כלליים וכו'... שיבוץ במערכת הצבאית עובד לפי פרופיל דפ"ר וקב"א - יש המון חבר'ה שנגיד היו בקרבי ונדפקו להם הברכיים או משהו ואז עברו לתפקיד 5-9 כלשהו. זה לא אומר דבר ולא חצי דבר על היכולת שלהם להסתדר בחיים האזרחיים ולרכוש תארים.

כן אחי...

חבר שלי פקיד במשהו כ"כ מטומטם ששחכתי מה זה אפילו (נפל לקראת הסוף באיזה מיון), ובמקביל לומד בפתוחה בהצלחה

אהה

ידוע לי על מאבטח מתקנים אחד שמסיים תואר בפתוחה עם ממוצע 97.

ידוע לי שיש ש.ג אחד שעושה גם קורס טייס אזרחי , לומד להיות ביולוג במכון ויצמן ובעל מכון ליווי אקסקלוסיבי ברמת גן.

תפסיקו לזיין תשכל - האנשים האלה הם אחוז כל כך נמוך ומזערי רוב האנשים האלה הם יצורים מהתחת מהנסיון המאוד טרי של שירות סדיר

בחמש בסיסים בצבא.

אגב עוד כמה שעות אני משתחרר , לא מגיע מזל"ט?

פורסם

מגיע לך מזל טוב.

פורסם

אבל לא תקבל.

גרמתם לי לבדוק מה רשום בתעודת שיחרור. הכי מצחיק שאין שום קשר. הייתי אמור לעבור קורס אלחוטן בחיל הקשר (בה"ד 7), אבל חילקו את הקורס לשנים ולקחו את החלק שאני הייתו בו לקורס מפעיל תקשורת נתונים. בסוף הייתי, בגדול, מנהל רשת במקש"ם (מפקדת קשר-מודיעין), ועשיתי גם 2 קורסים אזרחיים מטעם הצבא, אבל עדיין בתעודת שיחרור רשום רק אלחוטן.

פורסם

בואו נעשה סדר:

1. בתעודת השחרור כתוב מה שקצין/ת השלישות החליט לרשום לך, בגדול. יכולים להיות קורסים שעשית אבל לא יופיעו בשלישות ולכן גם לא יופיעו בת. שחרור (למשל, אם אתה בגולני ועשית קורס מקלען אכזרית, זה נחמד מאוד אבל אף אחד לא ירשום לך את זה בשום מקום).

2. מה שרשום לך בתעודת השחרור, ובכלל התעודה עצמה - לא מעניינים אף אחד.

פורסם

אבל זה אחלה דבר לרשום בקורות חיים, במיוחד אם אתה מתרגם את זה לאנגלית.

Certified Cruel Gunslinger

פורסם

דבר ראשון, הבא שירשום הערה מפגרת, יודע מה יקרה.

דבר שני, רק לתפקידי אבטחה בחברות רציניות תצטרך להראות תעודת שחרור המעידה על זה שהיית לוחם ועשית קורסים כאלה ואחרים.

דבר שלישי, תמיד צריך להראות את תעודת השחרור בכל עבודה רצינית חדשה שמתקבלים אליה במשך 3 שנים לאחר השחרור כדי לקבל הטבות בנקודות מס (משהו כמו 400 ש"ח תוספת לחודש, 14,500 אלף ל-3 שנים) לחייל משוחרר והתעודה היא זו שמראה למעסיק(למס הכנסה למעשה) מתי השתחררת למעשה ומתי מסתיימים ה-3 שנים של ההטבה (פשוט ב3 השנים הללו כל פעם שתחליף מעסיק תן צילום שלה לכח אדם בחברה החדשה שיפעילו את ההטבות בשבילך).

פורסם

אם אתה רשום כעובד כללי (שלישותי) המקצוע שיהיה רשום לך בתעודת שחרור הוא: "עובד מינהלה"

פורסם
  • מחבר

עובד מנהלה..נשמע לא רע בכלל , ואיך זה שאף אחד לא מסתכל מה רשום בתעודת שחרור וזה לא מעניין אף אחד ? מאיפה אתם יודעים דבר כזה ?

ואני לא מדבר על ניסיונכם להתקבל לעבודות פשוטות , אלא מורכבות של ניהול או הייטק .

פורסם

כי דבר ראשון במשרות ניהול אתה כל כך הרבה אחרי הצבא שזה לא מעניין אף אחד ודבר שני בעבודות היי-טק בוחנים מה אתה יודע ולא מסתכלים על תעודה שכאמור לא רשום בה שום דבר מעניין אודות הידע או הכישורים שלך.

יש מספיק מטומטמים שעברו כל מיני קורסים בצבא ובאזרחות ולא מתאימים לשום עבודה שקשורה בקורס הזה לאחר מכן פשוטו כי הם חסרי כל כריזמה או לפלפים גמורים שלא יכולים להחזיק את התפקיד הרלוונטי.

פורסם

יש לנו במשרד הרבה מאוד 'לפלפים' שבמקרה יושבים במשרות הכי רמות ומשפיעות במערכת הביטחון, אז אל תכליל.

פורסם

בקיצר אתה רוצה להיות ג'ובניק שנתיים ואז לגשת לקורס

לא.

מי יתן לך ללכת לקורס שאתה תיכף עוזב את הצבא?

רק אם תחתום אולי יתנו לך .

עצתי.

אם חשוב לך להצליח אחרי השיחרור

נצל את הכלים שהצבא נותן

ולך ללימודים שנותנים לך ..

פורסם

תפסיקו לזיין תשכל - האנשים האלה הם אחוז כל כך נמוך ומזערי רוב האנשים האלה הם יצורים מהתחת מהנסיון המאוד טרי של שירות סדיר

בחמש בסיסים בצבא.

אגב עוד כמה שעות אני משתחרר , לא מגיע מזל"ט?

תלוי איפה אתה נופל, ועל איזו אוכלוסיה. דווקא נתקלתי בכל מיני תומכי לחימה / ג'ובניקים עם תפקיד מונפץ שהיו דווקא אינטלגנטים.

אין לי נתון מדוייק. אבל ממש לא אחוז קטן. יש כל כך הרבה ג'ובניקים בתפקידים מונפצים - כולם לדעתך דפ"רים שלא ילך להם בחיים, והם לא יכולים ללמוד שום דבר? אני מכיר כמה אנשים כולל אבא שלי (שהיה לו תפקיד "דפוק" בצבא שלא מבחירתו - משהו באפסנאות/אספקה) וזה לא מנע ממנו ללמוד בטכניון ולעבוד בחברה ממשלתית מכובדת. אל תשכח את זה שיש גם אנשים שלא מעוניינים לתרום לצבא, וכשהם בתוך המערכת הם מכוונים לתפקיד הכי פחות משמעותי, עם הכי מעט עבודה.

שורה תחתונה, אין שום קשר למה שאתה יכול לעשות באזרחות לבין מה שהיית או עשית בצבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים