עבור לתוכן

Radio-Remix משדר קבוע, ואני עוד מעט עולה לשידורר

Featured Replies

פורסם

נכון מאוד, רק זה קצת מוגזם להורות לכל העולם איך להתנהל לא ? :) אתה מודע לזה שלחלק מהאנשים, הדרישה הזו שלך אומרת לבזבז משהו כמו 100 שעות ויותר מהחיים שלהם על בדיקות כתיב והבעה ... (זה ממש "חלקלק" או "טריק שיווקי" להציג את זה כדקה מסכנה ... :lol: ).

אני אישית נוהג לקרוא כמעט כל פוסט אחרי ששלחתי ולתקן אם צריך, אבל תמיד, ותמיד מפספסים דברים. חבל...

וכמו שרשמתי בהתחלה, אתה בטח לא מצפה מעולה חדש לדעת לבדוק ולתקן את עצמו לרמה תקינה, רמה כזו ששני שלישים מהאזרחים במדינה לא מגיעים אליה (ושוב - חבל...).

הקטע שלא נראה לי שמדובר פה בעולה חדש, מדובר פה בזלזול בשפה (חלק טוענים שזה החדשות השפה, אבל יש ב"החדשות" הזאת הרבה מאוד פגמים וסתירות):

"אחיייייייי מהה המצבב?? ?

חחחחחחחחחחחחחחח הכלל טובב אחיי מהה איתךךך??

וואלהה הכלל מצויןן תגידדד שאלתהה אתת זהה עםם הואא באאה לכלל שלושתת המסיבותת? ?"

לצערי זה השפה בה בני נוער משתמשים בה היום, ואף אחד לא נוקט בפעולות בכדי לשנות את זה...

• תגובות 76
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגלל זה משקיעים דקה בכדי לקרוא את ההודעה ולבדוק קודם כל:

-האם שמרת על חוקי השפה, וקריאה של ההודעה שלך לא תגרור BSOD

אחי, קרעת אותי בחלק הזה :lol:

אגב, מתי מעלים את הרדיו מחדש? דווקא נשמע נחמד מה שהיה אתמול.

פורסם

ICE2K, באמת לא שמתי לב קודם שכתבתי "מילה קישור" ולא "מילת קישור", וזו באמת הייתה טעות ליגיטימית, גם אנשים שלא דוברים עברית בצורה תקינה, לא יאמרו את זה ככה :).

בכל מקרה, זה ששני שליש מהאזרחים בארץ לא יודעים לדבר עברית תקינה, בדיוק נובע מהסיבה שרוסים (אין מה לעשות, היו עליות גדולות לארץ, של רוסים יהודים, ושל מתחזים שרצו לברוח מהקריסה של ברית המועצות), ושל מהגרים אחרים לא ניסו, ולא מנסים ללמוד לדבר עברית בצורה תקינה...

ובעקבות זאת, המצב שלהם ממשיך ומחמיר.

פורסם

נו אז איפה הרדיו שלך למה לא שומעים כלום !? :screwy:

פורסם

הוא משדר רק בשעות ספצפיות עליהן מודיע מראש.

XEYDO:

אני מסכים איתך לחלוטין שיש זילזול בשפה בקרב המון אנשים. לא חושב שזה המקרה פה, ואני כן חושב שהוא עולה חדש. בכל מקרה מה שציינת זה לא ממש שגיאות כתיב או דיבור, זה נראה כמו שילוב של סלנג והכפלת אותיות אינטרנטית.

דןדן:

כן , יש שגיאות כתיב שנעשות בתום לב, לא סתם נתתי את הדוגמה עם ה"א" במקלדת (וזה סיפור אמיתי) :lol: .

לגבי שאר הדברים - לא היתי מנסה להאשים את העולים החדשים אלא יותר את הצברים שמהם החדשים לומדים. תאמין לי שאף אחד לא רוצה להשמע כמו ספר של ביאליק או כמו התנ"ך או אנציקלופדייה כשהוא מדבר ביום יום - הוותיקים זו הדרך היחידה שלו ללמוד. דווקא גורמים שהם לא עולים חדשים כמו לדוגמה "משפחת בובליל" האהודה עם הנציגה עינב הם אלו שאליהם היתי מפנה אצבע מאשימה לגבי זילות השפה וחוסר נסיון ללמוד ולדבר עברית תקנית, והם עוד גאים בזה (הרי לדעתם ה"עם" צריך לדבר בצורה גרועה, ואם אתה מדבר תקין פחות או יותר אז אתה לא ה"עם").

פורסם

לא רלוונטי

פורסם

לא רלוונטי

אלכס, אתה בנאדם מאוד לא החלטי.

כל הודעה שלך אני רואה שהיא ערוכה ???

פורסם

נעלתי ולאחר מכן הוחלט שלא מדובר בפרסום ועלכן ערכתי.

היה מקום לתקן וזה הכל.

פורסם

הקטע שלא נראה לי שמדובר פה בעולה חדש, מדובר פה בזלזול בשפה (חלק טוענים שזה החדשות השפה, אבל יש ב"החדשות" הזאת הרבה מאוד פגמים וסתירות):

"אחיייייייי מהה המצבב?? ?

חחחחחחחחחחחחחחח הכלל טובב אחיי מהה איתךךך??

וואלהה הכלל מצויןן תגידדד שאלתהה אתת זהה עםם הואא באאה לכלל שלושתת המסיבותת? ?"

לצערי זה השפה בה בני נוער משתמשים בה היום, ואף אחד לא נוקט בפעולות בכדי לשנות את זה...

אתה חושב שאני ילד או ילדה בן\ת 12 שמשכפל כל אות מאה פעם ?

אני לא מדבר ככך ואף פעם לא דיברתי ככך ,יש לי מעט שגיאות כתיב ,99% מהן נובעות מהרגל ,וממה שקורה בסביבה (אגב דנדן,את יכול להאשים רק את עצמך והחברים הצברים שלך בזה ,כי מכם לומדים העולים החדשים את השפה )שמדברת בשפה נמוכה ולא תקינה .

יש לי רק שגיאה אחת שאני כנראה בחיים לא אפטר בחיים והיא התוספת המיותרת של האות י' ,אבל למזלי זה אך ורק קורה לי כאשר אני כותב במקלדת ,בכתב יד זה בחיים לא קורה לי .

כל האשמה כלפיי העם הרוסי ,או כל עם עולה אחר ,היא מיותרת ,משום שאנו לומדים את השפה מכם ,הצברים ,ואם השפה שלכם לא תקינה משמע גם שלנו לא תהיה כזו .

פורסם

חברה, נמאס כבר מכל הרגשות שעיר לעזאזל של "עמים" שונים בארץ!

מה אשמה כלפי העם הרוסי? מי זה העם הרוסי הזה? לא ידעתי שארץ ישראל מחולקת לעמים פנימיים, כנ"ל לגבי ה"צברים". דיי להבדל מהחברה.

שגיאות כתיב אולי נפוצות בקרב דוברי שפת אם אחרת מעברית אבל אחרי הכל הם עניין אישי של אותו האדם ולא אשמה של אף אחד אחר.

פורסם

כולנו יהודים ,אבל מה לעשות ,רבים במדינה הזו חושבים אחרת ,חושבים שרוסים הם נוצרים ,שתימנים הם ערבים וכו וכו וכו .

פורסם

מה הולך איתכם!? הוא בא המטרה לעזור לך! שתלמד עוד מהטעויות ולשפר את השפה שלך!

אולי תפסיקו לחשוב שמחפשים אותכם בסיבוב!? נכון, יש חרדים מטורפים שחושבים עליכם דברים כאלו.... אבל הם מיעוט! וכמעט לכולם אין שום דבר נגד רוסים! פשוט תפסיקו להיות הילדים המכופחים!

פורסם

זה היה דיי ברור שהוא באה להתנשא מעליי ,עם רוצים לתקן יש דרך לתקן ,בהתחלה אומרים שיש לי שגיאות כתיב ,בודקים אם אני מתקן אותן ,עם לא אז מתקנים לבד ,לא באים ומצהירים כמה חסר השכלה אני .

פורסם

:kopfpatsch: בוא'נה אשכרה הצפתם את הנושא...

תעשו את זה בפרטי חבר'ה.

פורסם

יהיה בלתי אפשר לנהל מלחמה נגד חצי מהפורום בפרטי .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים