עבור לתוכן

שרוכים מגומי לנעל צבאי זה חוקי?

Featured Replies

פורסם

אני שמעתי פה אוי אוי אוי

אני אכלתי חרא בצבא ועדיין הקדשתי 15 שניות כל בוקר וכל ערב לשרוך שרוכים ווואלה, הציל אותי יותר מפעם אחת.

אם חצי מהצבא לא היה מתייחס ללשירות שלו בתור פארסה הרבה דברים היו נראים אחרת.

• תגובות 61
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איך מעצלנות?! כאשר אתה עצמלן אתה יוצא מוזנח החוצה? לא! אתה מזונח כשאתה שם זין על עצמך ועל סביבתך.

כן כשאתה עצלן אתה יוצא מוזנח החוצה. אם אתה יודע שבדרך לבסיס (רכבות, אוטובסים, תחנות מרכזיות וכו) אין מ"צ אז הרבה פעמים אין לך כוח להכניס את החולצה למכנסיים כשאתה יוצא מהבית. גם ככה היא תצא בדרך ואז תצטרך להכניס אותה שוב ושוב. לא עדיף לעשות את זה פעת אחת בכניסה לבסיס?

פורסם

אני לא מאמין שקראתי עכשיו את כל השטויות האלה.

כולה מדובר בשרוכי גומי !

זה לא שהגומי בצבע צהוב או צבע\צורה אחר\ת !

השרוכים האלה נוחים במיוחד אבל יש בהם חסרון גדול שמלא לוחמים לא משתמשים בהם בגלל שהם לא "מבצעיים" ולא בגלל כל הזיוני שכל שדיברתם.

מה שכן אין שום סיבה שבעולם שגובניקים לא ילכו עם השרוכים האלה, אלא אם כן הם מפחדים מהעשרית אחוז שיעשו להם משהו על זה !

פורסם

שרוכים מגומי זה אחד הדברים המבצעיים ביותר שיש, 6 שניות ואתה נעול, עוד 3 שניות ע"מ לשים על עצמך נשק ואתה מוכן (יותר טוב מלישון עם הנעליים במשך שבועות וחודשים, לא?)

היום לשימחתי אין כבר כמעט מצבים שבהם זה משנה ולכן המנהג הזה נזנח, אבל במוצבים בשטח האוייב (אצלי זה היה עיישה) השניות האלו שאתה מתעכב ע"מ לשרוך את השרוכים, יכולים לעלות לך במקרה הטוב בידיים או רגלים קטועות או במקרה הרע, בחיים שלך.

פורסם

אני רוצה לראות את הגבר שעשה פה ניווטים עם שרוכי גומי.

פורסם

אף אחד לא מדבר פה על ניווטים ושאר שטויות מטומטמות של המסלול, אני מדבר פה על השירות עצמו, על כמה שניות לוקח לך ממצב שינה עד שאתה נמצא במצב להשיב אש ולהסתער.

פורסם

אני לא מאמין שקראתי עכשיו את כל השטויות האלה.

כולה מדובר בשרוכי גומי !

זה לא שהגומי בצבע צהוב או צבע\צורה אחר\ת !

השרוכים האלה נוחים במיוחד אבל יש בהם חסרון גדול שמלא לוחמים לא משתמשים בהם בגלל שהם לא "מבצעיים" ולא בגלל כל הזיוני שכל שדיברתם.

מה שכן אין שום סיבה שבעולם שגובניקים לא ילכו עם השרוכים האלה, אלא אם כן הם מפחדים מהעשרית אחוז שיעשו להם משהו על זה !

ההפרדה שאתה עושה בין לוחמים ללא לוחמים היא פסולה מיסודה. חייל הוא חייל.

שריכת שרוכים מצילה חיים אולי בשטח, לא במפקדות, גם הסגורות, ולא ביום יום. זה מקרה קצה מאוד מסוים. במה דיסקית מצילה חיים?

יש כאן אנשים שמהווים דוגמה למקרים בהם דיגום לא משקף בכלל את רמת הביצועים, וקיימים המון מקרים שהכבוד העצמי של אנשים זה לתת עבודה טובה, למרות המפקדים הדפוקים, ולא להשקיע בדיגום. אני מכיר יותר מבנאדם אחד שבא עם קרוקס לבסיס, עושה עבודה מעולה והולך. מה זה אומר? זה לא אומר כלום, לא לפה ולא לפה.

מה עושה אותו חייל פחות טוב מאשר חייל תחמן שמתחמק מכל מטלה אפשרית, אבל נראה מדוגם פיקס, בין השאר כדי להשאיר רושם טוב על המערכת? (ולא חסרים כאלה)

מה שאני מנסה לומר, זה שכמו בכל מקום, גם כאן אין מקום להכללות.

כשחייל לא מדוגם, הוא נראה כמו סמרטוט, אבל זה לא אומר עליו ולו דבר אחד בתור בן אדם.

מניסיוני בצבא האוקסימורונים שאתה מביא פה נדירים מאד

ודיסקית לא נועדה להציל, דיסקית נועדה כדי שאפשר יהיה לזהות מה לקבור ואיפה.

שרוכים מגומי זה אחד הדברים המבצעיים ביותר שיש, 6 שניות ואתה נעול, עוד 3 שניות ע"מ לשים על עצמך נשק ואתה מוכן (יותר טוב מלישון עם הנעליים במשך שבועות וחודשים, לא?)

היום לשימחתי אין כבר כמעט מצבים שבהם זה משנה ולכן המנהג הזה נזנח, אבל במוצבים בשטח האוייב (אצלי זה היה עיישה) השניות האלו שאתה מתעכב ע"מ לשרוך את השרוכים, יכולים לעלות לך במקרה הטוב בידיים או רגלים קטועות או במקרה הרע, בחיים שלך.

לא בא לזלזל או משהו אבל רחד הלקחים שנלמדו מהמוצבים הקדמיים בלבנון זה תישן עם נעליים כי שרוך גומי יגרום לך לנחות על הפרצוף. שמח שבמקרה שלך זה לא קרה.

יצא לי להיתקל בצעיר שהשטתח עם הפנים קדימה עם ציוד אישי + נשק + ברגן בגלל שהוא היה עם שרוכי גומי ומה לעשות הם מטבעם גמישים ומאפשרים הרבה חופש לרגל, לא טוב בעליל כאשר אתה בשטח. בשטח הרגל הגרב והנעל חייבים להיות מקשה אחת

פורסם

יש המון סוגים של שרוכים מגומי, ברור שלא כולם מבצעיים.

אחרי כמה וכמה נסיונות עם כמה וכמה סוגים, מצאתי שצינורות רפואיים (surgical tubing) בקוטר קטן עושים את העבודה על הצד הטוב ביותר.

אתה יכול לישון עם נעליים 3-4 ימים, אבל בסופו של דבר זה ישבית אותך עקב הפטריות שתקבל, ולכן זה קריטי למצוא פיתרון ע"מ לתת לרגל להתאוורר בלי לשבור כוננות או מבצעיות.

פורסם

הפתרון שלנו היה סולומון עשויות גורטקס (מנדף כלפי חוץ, לא חדיר כלפי פנים, הכוונה ללחות כמובן) , נעל נהדרת שיש לה טריק קטן שמאפשר שריכה ללא שריכה באמת, עם שרוכים רגילים לכל דבר.

(אפילו הצלחתי לקחת אותן איתי לאזרחות, אני מאוהב בנעליים האלו)

פורסם

אני רוצה לראות את הגבר שעשה פה ניווטים עם שרוכי גומי.

עשיתי הרבה יותר מניווטים עם שרוכי גומי , אתה רוצה להסביר לי למה אתה חושב שזה בעייתי??

פורסם

יצא לי להיתקל בצעיר שהשטתח עם הפנים קדימה עם ציוד אישי + נשק + ברגן בגלל שהוא היה עם שרוכי גומי ומה לעשות הם מטבעם גמישים ומאפשרים הרבה חופש לרגל, לא טוב בעליל כאשר אתה בשטח. בשטח הרגל הגרב והנעל חייבים להיות מקשה אחת

פורסם

הפתרון שלנו היה סולומון עשויות גורטקס (מנדף כלפי חוץ, לא חדיר כלפי פנים, הכוונה ללחות כמובן) , נעל נהדרת שיש לה טריק קטן שמאפשר שריכה ללא שריכה באמת, עם שרוכים רגילים לכל דבר.

(אפילו הצלחתי לקחת אותן איתי לאזרחות, אני מאוהב בנעליים האלו)

זה לא מידע רגיש אחי? עכשיו הפלסטינים ירצו גם

פורסם

חחחחחח שיהנו :)

פורסם

כן כשאתה עצלן אתה יוצא מוזנח החוצה. אם אתה יודע שבדרך לבסיס (רכבות, אוטובסים, תחנות מרכזיות וכו) אין מ"צ אז הרבה פעמים אין לך כוח להכניס את החולצה למכנסיים כשאתה יוצא מהבית. גם ככה היא תצא בדרך ואז תצטרך להכניס אותה שוב ושוב. לא עדיף לעשות את זה פעת אחת בכניסה לבסיס?

לא, כי כל מי שמסתכל עליך ברחוב חושב שאתה סמרטוט. כל פעם שאני רואה חיילים עם חולצה בחוץ אני מקווה שהם יחטפו תלונה ממשטרה צבאית.

מילא אם היית חייל קרבי והרגע ירדת מהמוצב ולא היה לך זמן להתלבש. אבל לא לשים חולצה במכנסיים כשאתה ג'ובניק שיוצא מהבית? בשביל אנשים כמוך המציאו את מבצעי המלביש למיניהם.

פורסם

ואני זה שסובל מהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים