עבור לתוכן

איך אני משקיע בבורסה אם אני בן 17?

Featured Replies

פורסם

אם אני לא יכול, ואתן לאבא שלי להשקיע במקומי. איך אני עושה זאת? אני רוצה להשקיע במשהו מסויים, לא לתת ליועץ שם לשחק עם הכסף

פורסם

מה שאתה עושה בפועל זה לרכוש חלק בחברה מסויימת

כנס לבנק כל סניף ובקש לדבר עם יועץ ההשקעות , זה הכי פשוט וקל היום אפשר גם דרך סוכן הביטוח שלך .

פורסם

קח בחשבון כל פעולה שאתה עושה יש עמלה של כמה דולרים,לא ממליץ לך להכנס לזה אלא אם אתה מבין בזה ובמיוחד במצב הנוכחי שחברת פשטות רגל פתאום ואז אבדת את הכסף

פורסם

כמה כסף יש לך להשקיע בגיל הזה?

פורסם

אלה עם אין לך איזה סכום רציני להשקיע ,כרגע פשוט לא מומלץ כי רוב הסיכויים שתפסיד כסף .

בגיל הזה עדיף אולי לקנות מטבעות שעכשיו בשפל ,ולחכות שהם יעלו ,זה עבד לי עם דולרים ,אבל הרווח לא גדול ,זה יותר מן סוג של אימון בקטע של ידע על המטבעות וכל זה .

את אולי יכול לנסות לקנות סחורה ,ולמכור אותה בארץ ,אני מכיר לא מעט אנשים שעשו ככך הון והם התחילו מכלום .

פורסם

אני בן 18,עם חשבון זמין של 15,000 ש"ח בקירוב,אמא שלי יועצת השקעות מנוסה - ואני לא נכנס לשוק עוד .

תקרא,תבין במה מדובר בכלל לפני שאתה חושב להשקיע כסף.

פורסם

אני בן 18,עם חשבון זמין של 15,000 ש"ח בקירוב,אמא שלי יועצת השקעות מנוסה - ואני לא נכנס לשוק עוד .

תקרא,תבין במה מדובר בכלל לפני שאתה חושב להשקיע כסף.

חבל, פספסת תיקונים מטורפים מאז תחילת השנה (בכל אפיק אפשרי).

העניין הוא, מבלי לפגוע באמינות הפורום, שזה נתפס קצת מוזר שאדם מתייעץ בקשר לבורסה דרך פורום מחשבים(סטיגמה או לא סטיגמה).

מצד אחד אתה לא רושם מה אתה רוצה לקנות, אבל רושם שאתה רוצה משהו ספציפי(תעודת סל/קרן השתלמות/מניה/אג"ח?).

אתה גם לא רושם כמה כסף אתה מעוניין להשקיע, ומראש זה לא שהפורום מוצף במומחי השקעות(אליכם-תקנו אותי בשמחה), אין לנו דרך יותר מתי טובה, ולכן הט'רד הזה יתמלא לרוב בספאם, ובמקרה הטוב בדעות ללא נסיון קודם.

בוא נשאל כזה דבר: מדוע לא שאלת את אבא שלך/את הבנק/ערכת חיפוש מקיף בגוגל?

פורסם

במידה ואתה רוצה להכנס אני מקווה שיש לך מעל 10000 שקל למניה

אנשים עם פחות מפילים מניות על ימין ועל שמאל ולא מבינים איזה נזק הם עושים

מצד שני אפשר להכנס למניות עם סכום קניה מינימלי גבוה

בקיצור, תחכה שתגדל

פורסם

גש ליועצ/ת השקעות בבנק. בזכות היועצת שלי קניתי תעודת סל על ת"א 25, כשהיא נסחרה בשער של 640.... :cool2:

פורסם

מה רע בלהיכנס לתחום עם 5000 שקלים לדוגמה? הכסף נמצא בחשבון, אבל עוד לא קניתי כלום כי ההבנה שלי בתחום די שואפת לאפס. אני מחכה שיהיה לי זמן לקרוא וללמוד על זה קצת, ולראות מה קורה, ללמוד מטעויות וכו' עם הסכום הקטן שציינתי.

פורסם

אין מה לצבור ניסיון עם השקעות בבורסה , סטנלי פישר לא יהיה משקיע הרבה יותר טוב מכל אזרח אחר.

פורסם

אם אני לא יכול, ואתן לאבא שלי להשקיע במקומי. איך אני עושה זאת? אני רוצה להשקיע במשהו מסויים, לא לתת ליועץ שם לשחק עם הכסף

אבא שלך מבין יותר ממך?

היועץ לא משחק עם הכסף. הוא עושה מה שטוב לבנק.

עדיף תמיד לפתוח חשבון בבית השקעות (אולי באמצעות הוריך) על פני בנק שדורס אותך בעמלות,

ולעבוד באמצעות מערכת מסחר פשוטה שנקראת ORDERNET.

אבל העצה הטובה ביותר היא לא להשקיע מכספך טרם שתרחיב את ידיעותיך -

קרא מדורים כלכליים, קרא עצות של משקיעים על טעויות של משקיעים,

אל תשקיע במניה בודדת אלא רק בתעודות סל על מניות או קרנות מדדיות כמו תא25.

אל תשקיע באג"ח לפני שהבנת היטב מה משפיע על שעריהם, וזה יותר מסובך ממה שאתה מעלה בדעתך ...

ועדיף קודם לבצע החלטות השקעה וירטואליות על הנייר, שמדמות השקעה אמיתית, ולבדוק במשך פרק זמן

ארוך - לפחות שנה , אם אתה מצליח, ולזכור שגם מי שמצליח בוירטואלי נכשל בהשקעות אמת כי שם מעורבים

רגשות חזקים של תאוות בצע מצד אחד, והכאב שבהכרה בהפסד.

זה על קצה המזלג.

לך ללמוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים