עבור לתוכן

יש מה לעשות נגד המכס הבני ז האלו...?

Featured Replies

פורסם

לפי החוק אתה יכול לקבל גם משהו בחינם וזה אפילו יכול להיות מוצר שהוחלף באחריות, אתה משלם לפי הערך שלו בין אם אתה רכשת אותו או קיבלת מתנה.

• תגובות 33
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הזמנתי כבר עשרות מוצרים שונים ומשונים מאיביי... מדולר אחד ועד 300 דולר, מעולם לא שילמתי מכס או מעמ או לא יודע מה...

הזמנתי גם מוצרים מחנויות (לא איביי) שעולו לי כמה עשרות דולרים ולא שילמתי מכס או מעמ.

הפעם הזו הזמנתי מחנות (לא איביי) מוצר זול מאוד (כולה 22$ כולל משלוח) והכניסו לי את ה35שח האלו כי זה נשלח עם UPS...

זה לא שהיה לי ממש שליטה איך החנות שולחת את זה, בקיצור זה מעצבן שאני צריך להוסיף יותר משליש ממחיר המוצר על כלום.

פורסם

לפי החוק אתה יכול לקבל גם משהו בחינם וזה אפילו יכול להיות מוצר שהוחלף באחריות, אתה משלם לפי הערך שלו בין אם אתה רכשת אותו או קיבלת מתנה.

לא נכון כלל.

מוצר שמתקבל חזרה מקבלת אחריות פטור. כמובן שצריך להגיע עם הוכחות.

לפותח השרשור

לעולם לא מזמינים באמצעות חברת שליחויות שום דבר שעולה פחות מ 50 דולר.

כמו כן כל החבילות שעוברות נבדקות

פורסם

בכוונה אמרתי הוחלף ולא טופל/תוקן. אני מדבר על מוצר חדש שאתה מקבל כחליפי בגלל מוצר אחר שהתקלקל באחריות.

פורסם

כנ"ל

הסלולרי של אחותי הוחלף בדיוק ככה(משלוח לארה"ב וחזרה) וברגע שהיא הגיע למכס עם מסמכים המעידים על מוצר שנשלח לקבלת אחריות לא נגבה ממנה גרוש.

קבלת מוצר מתיקון/החלפה אינה מוגדרת כמסחר לכן אין עליה מס

פורסם

זה לא חוצפה, אם היית שולח דרך דואר אויר רגיל (אפשר גם רשום), לא היית מקבל חיוב ל- 35ש"ח נוספים.

בכל חברות השילוח מעבר לדואר אויר רגיל (FedEX, DHL, UPS, EMS וכו'), יש דמי שיחרור כ- 35ש"ח וצפונה...

כן חוצפה, הדואר החליט לגבות עמלות על משלוחים "מהירים". למה? כי הוא מונופול שעושה מה בראש שלו (ועוד מתלונן שהמדינה מגבילה אותו)

פורסם

לא.

כן.

פורסם

כן חוצפה, הדואר החליט לגבות עמלות על משלוחים "מהירים". למה? כי הוא מונופול שעושה מה בראש שלו (ועוד מתלונן שהמדינה מגבילה אותו)

אני די בטוח שמי שדיבר על העמלה התייחס לUPS ולא לדואר ישראל.

כן.

לא. אתה יכול לכתוב "מתנה" בפונט 72 באותיות קידוש לבנה וזה לא יעזור.

פורסם

תמיד כשמזמינים מחו"ל צריד לדאוג שהחנות ששולחת את זה תעשה שייראה כמו מתנה, על מתנות שכביכול לא אתה קנית אתה לא משלם מכס.

יבוא אישי

1. תרומות

שאלה:

אני עומד לקבל משלוח אשר מגיע אליי כתרומה, מגורם בחו"ל, ללא תמורה כספית. האם אצטרך לשלם מסים? אם כן, האם ניתן לקבל פטור או הנחה כלשהי?

תשובה:

עפ"י הדינים הקיימים, אין פטור ממסי יבוא על סחורה המגיעה כתרומה לישראל, על-כן, יש לשלם את מלוא המסים החלים על הטובין.

http://www.finance.gov.il/taxes/

ב FAQ

פורסם

מתנה=\=תרומה

פורסם

וההבדל לצרכן הממוצע הוא ? מתי זה תרומה ומתי זה מתנה? ומה ההבדל ?

פורסם

גם אם הוא היה כותב על זה "פצצה גרעינית" לא היית משלם מכס, כי זה פחות מ-50 דולר.

:lol:

פורסם

וההבדל לצרכן הממוצע הוא ? מתי זה תרומה ומתי זה מתנה? ומה ההבדל ?

מתנה היא הוצאה אישי

תרומה היא לאדם או לארגון אשר אוספים תרומות באופן מוצהר והינה הוצאה מוכרת לצורכי מס

פורסם

דיברתי עם ידיד מהרשת שעושה הרבה מאוד הזמנות מחול בסכומים גבוהים והוא אומר לי שכעקרון באמת מתנה פטורה ממכס אבל .....

זה תלוי על מי נופלת החבילה במכס כי יש מוכסים שלא מענין אותם אם רשום מתנה וקוצבים לשלם מכס מלא ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים