עבור לתוכן

יש מה לעשות נגד המכס הבני ז האלו...?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אז ככה... הזמנתי משהו מארהב עלה סה"כ 95שח (כולל משלוח).

היום מצלצלים אליי מהדואר שרוצים להביא לי את זה הביתה, אני שמח שהמוצר הגיע סוף סוף.

ואז אומרים לי שיש דמיי שחרור ממכס של 35 שח... (על מוצר של 95 שח סהכ!!!!).

ואני אומר להם שזה לא הגיוני כי כל החבילה הזו עלתה 95שח, אז הם אומרים לי שבגלל שזה דרך UPS אז זה נבדק במכס ועל זה אני משלם.

יש דרך לקבל החזר או משהו?

זה לא שה35שח האלו ישנו לי את החיים אבל זה פשוט כזו חוצפה..

• תגובות 33
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשלם.

פורסם

תשלם.

פורסם

פורסם

זה לא חוצפה, אם היית שולח דרך דואר אויר רגיל (אפשר גם רשום), לא היית מקבל חיוב ל- 35ש"ח נוספים.

בכל חברות השילוח מעבר לדואר אויר רגיל (FedEX, DHL, UPS, EMS וכו'), יש דמי שיחרור כ- 35ש"ח וצפונה...

פורסם

תמיד כשמזמינים מחו"ל צריד לדאוג שהחנות ששולחת את זה תעשה שייראה כמו מתנה, על מתנות שכביכול לא אתה קנית אתה לא משלם מכס.

פורסם

לא מדויק, בייחוד שהיום רק על חבילה אחת מתוך עשר חבילות מחו"ל לא רשום "מתנה".

פקידי המכס מוצאים לבדיקה חבילות חשודות ובנוסף עושים פול על כל כמה חבילות, כך שזה עניין של מזל.

אך בכל זאת, אם הסכום נמוך (מתחת ל- 50$) ורשום "Gift" על החבילה (והיא לא חשודה, למשל כבדה, גדולה, מחנות שידוע שמוצריה מעל 50$ וכו'), זה אכן מקטין את הסיכוי שיעצרו אותה.

כל זה לא קשור ל- 35ש"ח הנוספים שהוא היה צריך לשלם, הסכום הזה קשור לחברת השילוח.

פורסם

איך בדיוק הם יכולים להוכיח שלא מדובר במתנה?

פורסם

אתה לא מבין שזה לא קשור?

גם אם היה שם דף A4 עם ציור של ילדה בת 6 זה עדיין היה עולה 35 שקל לחברות השליחות.

פורסם

האמת שהקטע של המתנה עובד , קניתי פאנל לפלאפון שלי ,ואמרתי למוכר לסמן את זה כמו מתנה ,וזה עבד לא שילמתי אגורה.

פורסם

גם אם הוא היה כותב על זה "פצצה גרעינית" לא היית משלם מכס, כי זה פחות מ-50 דולר.

פורסם

לא משנה הסתדרתי

פורסם

גם אם הוא היה כותב על זה "פצצה גרעינית" לא היית משלם מכס, כי זה פחות מ-50 דולר.

לא זה היה 55 דולר .

פורסם

תמיד כשמזמינים מחו"ל צריד לדאוג שהחנות ששולחת את זה תעשה שייראה כמו מתנה, על מתנות שכביכול לא אתה קנית אתה לא משלם מכס.

לא.

פורסם

שאלה קצת מפגרת :silly: ...אם יש לי אח בחו"ל ואני אבקש ממנו לקנות לי מוצר חשמלי יקר כלשהו ואגיד לו שישלח לי לארץ וירשום שזה מתנה .

זה באמת יחשב מתנה ויהיה פטור ממכס ? או שיש גבול לסכום ערך המתנה שאפשר לקבל ?

אני אנסה לחדד את המושגים טוב יותר.

מיסים מרוכזים=מכס+מע"מ.

כל חבילה עם מוצר ששוויו מעל 50$ (כולל משלוח), עובר דרך המכס, ולפי סוג המוצר צריכים לשלם מיסים מרוכזים (אם יש. מכס ובנוסף מע"מ, מע"מ תמיד).

כל חבילה עם מוצר ששוויו באמת מתחת ל- 50$ (כולל משלוח), לא משנה מה יהיה כתוב עליה, היא לא תחוייב במיסים מרוכזים (לא מכס ולא מע"מ).

כל חבילה עם מוצר שמוצהר עליה שווי של פחות מ- 50$, אך השווי האמיתי הוא מעל 50$, היא בחזקת לא חוקית. כאשר מוסיפים לה את הצהרת ה- "Gift" זה כביכול אמור לעזור לה לעבור מתחת לראדר של פקידי המכס. פקידי המכס לא יכולים לדעת איזו חבילה שמוצהר עליה שווי של פחות מ- 50$ באמת כזאת, לכן הם לוקחים לבדיקה את החשודות ובנוסף חבילות לא חשודות באופן רנדומלי.

ברגע שפקידי המכס נתקלים בחבילה שהוצהר עליה שווי מתחת ל- 50$ ולדעתם המוצר יקר יותר (יש להם טבלאות עם שווי של מוצרים שונים בעיקר פופולרים ובנוסף יש להם אינטרנט), חובת ההוכחה על הלקוח (צריך לסור למחלקת המכס ברח' ההגנה בת"א עם מסמכים רישמיים המוכיחים שווי נמוך מ- 50$).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים