עבור לתוכן

מסך טלווזיה שישמש גם כמסך מחשב (שאלות כלליות בנושא + קניית מסך עד 2500ש"ח)

Featured Replies

פורסם

לא ניתן להסתיר את זה שמסכים למחשב עולים יותר ממסכי טלוויזיה ואפילו המסכי מחשב באים בגודל קטן יותר מהמסכי טלוויזיה.

על האיכות אני לא בא כאן להתווכח בכלל ;).

השאלה שלי היא כזאת:

-

ניתן להגיע למצב שאני מחבר טלווזיה 32" לכרטיס מסך ואני רואה חלק כולל אתרים? (המחשב לא מיועד למשחקים, הוא מיועד לשירים - סרטים - אינטרנט - תוכנות דיבור למינהן ופעם ב.. וורד).

-

אם אני הולך על דבר שכזה (מסך טלווזיה שישמש כמסך מחשב) על מה אני צריך להקפיד?

למשל:

איזה יציאות, ניגודיות מסויימת/כל דבר שצריך לשים לב אליו... (אני לא מומחה גדול במסכים, תאמת.. בכלל לא מבין בזה ולכן אני מתייעץ).

למה? כי אני רוצה להוציא תCRT ולא להשקיע על מסך למחשב ועוד מסך שיהיה לטלוויזיה אם בין כה וכו המחשב לא משמש למשחקים.

ד"א, תהיה בעיה להריץ מסך LCD 32" שהוא לא לצורך משחקים על כרטיס מסך GEFORCE 8400GS 512MB RAM?

מצטער אם אלו שאלות סתמיות, אבל אני לא מומחה במסכים ורוצה לקבל תשובות על הנושא הזה :)

תודה רבה.

פורסם

אני יכול רק לחזור על דעתי, כפי שאמרתי אותה באשכול הקודם שפתחת על הנושא.

לעבוד שעות ארוכות על מסך בגודל כזה ברזולוציית HDR (שהיא נמוכה יותר מאשר של מסך 17"!) זה הרגל לא נוח ולא בריא. הייתי שוקל אפשרות כזו רק לאדם שעבורו סרטים/משחקים הם השימוש העיקרי במסך, וישיבה מול המסך למטרות עבודה עם טקסט היא נדירה, ומתרחשת ממרחק גדול (2 מטרים).

ברזולוציית FullHD זה יותר טוב, כי גם מרוויחים יותר שטח, וגם הפונטים פחות מפוקסלים, מה שפחות מאמץ את העיניים.

בכל מקרה, חשוב להקפיד על מסך שאפשר להוריד לו את הבהירות לרמות נסבלות. מסכי טלוויזיה לרוב באים עם בהירות גבוהה משמעותית ממסך מחשב, בשל השימוש שאליו הם מיועדים. לעומת זאת, בעבודה מול טקסט, בהירות גבוהה מידי היא הגורם מספר 1 לעייפות עיניים.

מבחינה טכנית, כל מסך טלוויזיה שיש לו כניסה דיגיטלית DVI/HDMI יכול לשמש כמסך מחשב בלי שום בעיה. אם אתה רוצה לחבר אליו ציוד נוסף (ממיר HD / פלייסטיישן / XBOX), לך על מסך שיש לו מספיק כניסות כאלה לחבר את כל מה שאתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על החוות דעת.

איך אני יכול לבחור מסך לפי בהירות?

אני יודע יש נתונים כמו 1:3000 וכאלו אבל אני לא מבין בזה, ניתן לקבל הבחנה?

תודה

פורסם

איך אני יכול לבחור מסך לפי בהירות?

הלוואי שידעתי.

בד"כ מפרסמים את הנתון הזה, אבל הוא לא תמיד מדויק, ובכל מקרה מתייחסים רק לבהירות המקסימלית, בלי לומר שום דבר על טווח הבהירויות.

פורסם
  • מחבר

אם אני ילך לחנות כמו מחסני חשמל וכו'..

איזה נתונים אתה ממליץ לי לבדוק לגבי הטלווזיה שאני אקנה?

כי יש נתונים יבשים כמו:

High Definition

יחס ניגודיות :1

רזולוציה

בהירות

זווית צפייה מעלות

זמן תגובה

שמתי לב בזאפ שאין הרבה טלויזיות FULL HD במחיר נורמלי של 32"... :\

HD READY לא מספיק טוב? ויש חברות מומלצות לטלויזיות כעת?

פורסם

רזולוציה (על אף שיש בערך 2 סטנדרטיות וזהו), וזוויות צפייה.

לא שהזוויות מדויקות, אבל בד"כ מסך IPS/VA ידורג כ-176/176 ומעלה, בעוד ש-TN ידורג כ-170/170 ומטה. ההבדל בפועל הוא עצום הרבה יותר.

מן הסתם, FHD יהיה יותר יקר מ-HDR. מה מפתיע בזה?

פורסם

דווקא המחירים של 32" FULLHD לא רעים, לאיזה מחיר בדיוק ציפית ? בכל מקרה אל תעז לחשוב על 32" HD READY בתור מסך מחשב, הפיקסלים ענקיים והרזולוצייה קטנה מדי: רק 768 קווים לאורך זה מעט מדי בכל קנה מידה, מה שיש לרוחב פחות קריטי לגלישה באינטרנט ומסמכים.

גם 32 FULLHD זה לא תחליף אופטימלי למסך, הפיקסלים עדיין גדולים (בערך 0.37 לעומת 0.27 במסך 24) - צריך לשבת לפחות 70 ס"מ עד מטר מהמסך.

פורסם
  • מחבר

אני לא מופתע, זה ברור שזה יעלה יותר יקר ;)

והקטע עם ישיבה רחוקה מהמסך - אין לי בעיה עם זה... השאלה אם יראו כשאני יהיה רחוק.. (החדר שלי הוא משהו כמו 3.5 מטר).

האם עד טווח המחירים 2500, המומלץ ביותר שאני יכול להשיג זה:

1) טלויזיה Samsung LA32A450 LCD ‏32 ‏אינטש (סמסונג) (קיבלה המון תשבוחות והמלצות - ראיתי משהו עם ירידה מהמדפים :\)

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=708106

2) טלויזיה Toshiba Regza 32AV550 LCD ‏32 ‏אינטש (טושיבה) (קיבלה המלצה...)

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=719657

לסמסונג יש המון חיבורים שזה נחמד, הטושיבה קיבלה המלצה טובה מאוד.

קשה לבחור :\...

הטושיבה זולה יותר מהסמסונג.

אם אתה הייתה צריך לחבר:

XBOX360, מחשב, טלוויזיה.. על מה אתה היית הולך? איזה דגם של טלוויזיה? (לא חייב מהדגמים שציינתי אך עד 2500ש"ח).

תודה על התשובות =)

פורסם

הדיון הופך לדיון של המלצות?

נא להכניס את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

נערך האשכול, כעת אתה יכול להמליץ לי? ;)

פורסם

שאני אבין - אתה מחפש המלצות לטלוויזיות?

אני לא מבין בדברים האלה וזה לא הפורום המתאים.

אם אתה רוצה, אעביר את האשכול לפורום קולנוע ביתי.

פורסם

הוא רוצה המלצות למסך מחשב וטלוויזיה

וזה הפורום המתאים...

פורסם

הוא רוצה המלצות למסך מחשב וטלוויזיה

באופן בסיסי כל מסך מחשב וכל טלוויזיית LCD יכולים להחליף זה את זה.

אבל בכל זאת עושים את ההפרדה ברמת המוצר לגבי מסכים שמיועדים יותר לשימוש למחשב וכאלה שמיועדים יותר לשימוש כטלוויזיות.

הנטייה הכללית היא להעביר שאלות שמתמקדות בטלוויזייות (דגמים ספציפיים) מפורום זה לפורום קולנוע ביתי.

פורסם
  • מחבר

אז אם זה ככה, מקובל עלי.

פשוט הם בטח מבינים יותר בטלווזיות בלי חיבור למחשב.

אבל בסדר, תעביר.. נראה איזו תשובה אני יקבל שמה ;)

תודה.

פורסם

מועבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים