עבור לתוכן

חשיבה על העתיד- התייעצות לגבי איזה מקצוע ל&#15

Featured Replies

פורסם

אל תחשוב טוב על עתודה. תחשוב טוב מאוד על עתודה.

זה נשמע זוהר ונוצץ, אבל מדובר כאן על החלטה די גורלית ל10 שנים הבאות שלך.

בתור ילד בן 17, תחשוב טוב אם אתה רוצה לסגור לעצמך את ה10 שנים הבאות וזה המקצוע שבטוח תרצה ללמוד בכל מקרה.

ההבדל הוא, לצאת בגיל 21 מהצבא ללמוד 3 שנים מה שבא לך ולצאת עם תואר ראשון בגיל 24 או במקרה המאוחר יותר, אם היית בתקופת חופש אחרי

השחרור אז בגיל 25.

לעומת לצאת בגיל 27 מהצבא. מה שאומר ש6 שנים מהחיים שלך היו כבולים במערכת צבאית ולא היית חופשי לעשות מה שבראש שלך.

ועם תואר ראשון. במקרה הטוב, אתה מצטיין בתואר הראשון ואחרי כמה מאמצים אתה מקבל מימון חלקי לתואר שני ע"י הצבא.

אני יכול להגיד לך אישית, בתור חייל משחורר, שהקבע לא מאיים כשאתה לפני גיוס. ומספיק שנה בצבא כדי להבין כמה המערכת הזאת מגבילה לך את החיים.

אז עושים את החובה - 3 שנים. ואח"כ פשוט חופשיים לעשות את ההחלטות הגדולות יותר עם שיקול דעת מגיל מבוגר יותר ב4 שנים. זה בכל זאת ניסיון..

פורסם

היתרון הוא שאתה לא יוצא רק עם תואר, אלא גם עם ניסיון של כמה שנים טובות בתחום הידע שלך.

אבל כפי שכבר נאמר כאן, צריך לשקול עתודה בכובד ראש, לא לכולם זה מתאים.

פורסם

היתרון הוא שאתה לא יוצא רק עם תואר, אלא גם עם ניסיון של כמה שנים טובות בתחום הידע שלך. בהזזת ניירות ממקום למקום

פורסם

אז איזה אינטרס יש לצבא לשלוח אנשים לעתודה? :silly:

בכל מקרה, אם הולכים למסלול "סגור" של עתודה - פרויקטים למיניהם, הסיכוי שתתעסק בתחום הידע שלך הוא גבוה.

פורסם
אז איזה אינטרס יש לצבא לשלוח אנשים לעתודה?

הוא צריך קצינים. אני מכיר לא מעט עתודאים, אף אחד מהם לא עושה שום דבר שקשור לתחום הלימודים שלו. מהנדס חשמל שעבר הסבה של חודשיים למתכנת, שני מהנדסי חשמל שהגיעו לתפקידים של קצינים טכניים בגדודים (אחראים על תחזוקה של ציוד קשר, גנרטורים ותיאום עבודות בניין ותשתית למיניהן), עתודאי למדמ"ח בתפקיד סיסטם...

מיותר לציין שהנסיון הרלוונטי שהם צוברים בתפקידים האלו הוא אפס מוחלט וכשישתחררו מהצבא הדבר היחיד שהם יוכלו לעשות עם התואר שלהם זה להשתמש בו כתחתית לכוסות קפה כשבאים אורחים, כי מן הסתם הם לא זוכרים שום דבר ממה שהם למדו לפני 6-7 שנים, ובינתיים הגיעו לשוק עוד 6-7 מחזורים של מהנדסים צעירים.

בקיצור, לך על זה.

פורסם

אני בטוח שבתכניות "הסגורות", כפי שאמרתי, התופעה פחות שכיחה. (תכנית ברקים לדוגמה.)

ובנוסף, אם אתה לא מתעסק בתחום שלך, אתה לא צריך לחתום קבע, לא כך?

פורסם

אני בטוח שבתכניות "הסגורות", כפי שאמרתי, התופעה פחות שכיחה. (תכנית ברקים לדוגמה.)

ובנוסף, אם אתה לא מתעסק בתחום שלך, אתה לא צריך לחתום קבע, לא כך?

הרבה יותר קל לפרק אטום מאשר לפרק דעה קדומה.

- אלברט אינשטיין

"אי שפיות: לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאות שונות.

- אלברט אינשטיין

היגיון פשוט הוא אותה שכבה של דעות קדומות שאנחנו רוכשים לפני שאנחנו בני שש עשרה.

- אלברט אינשטיין

מדהים, היית צריך ליהיות בקירבת איינשטיין

פורסם

אולי זה יתאר את המצב טוב יותר:

פורסם

@govner_x3

לא התכוונתי לאינדיקציה למדה"מח, אלא לאלגורתימיקה (שיש שם המון מתמטיקה, כולל אינפי).

לגבי עתודה - לפי מה שראיתי, עתודאים במדעי המחשב מתברגים די מהר בעמדות יחסית בחירות (ראשי צוותים ומעלה), אחרי שהם יוצאים לאזרחות.

(אני לא עתודאי!)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים