עבור לתוכן

חשיבה על העתיד- התייעצות לגבי איזה מקצוע ל&#15

Featured Replies

פורסם

אני סיימתי השנה כיתה יא'

מתמטיקה-אגלית-פיסיקה-מדעי המחשב-בניית מערכות מידע[טכ"מ] --- הכל 5 יחידות.

אני חשבתי על המקצועות הבאים : הנדסת תוכנה\\ הנדסת חשמל \\ הנדסת מכונות \\ הנדסה ביו רפואית.

(מתכוון ללמוד דרך עתודה)

יש לכם המלצות על איזה כיוון מומלץ ללכת?

פורסם

רוצה אולי לתת העדפות או משהו?

פורסם
  • מחבר

רוצה אולי לתת העדפות או משהו?

משהו שקשור להיי-טק,או בקטנה רפואה כזה

פורסם

1. תבדוק למה אתה מתקבל.. לרפואה מאוד מאוד קשה. (אחי למשל, התקבל ע"ס ציונים, ונפל בראיון).

2. מה מעניין אותך? (אפשר לשנות בהמשך, אבל כדאי שתדע לאן אתה הולך).

3. אם אתה טוב במתמטיקה (של אוניברסיטה, לא של תיכון), אני ממליץ על מדעי המחשב / הנדסה / הנדסה ביו-רפואית, ולקחת כמה שיותר דברים שקשורים לאלגוריתמים. איך בודקים? תנסה לקרוא ספר אינפי. אם אתה מבין, ורחמנה לצלאן, נהנה, אתה בכיוון הנכון.

פורסם

תיגש קודם לפסיכומטרי, זה חובה לכל מי שרוצה להגיע לעתודה

פורסם

מעקב.

פורסם

כל המקצועות האלו "מכובדים", תקרא על כל אחד מהם ותחליט מה יותר מעניין ומה בא לך ללמוד ותלמד את זה.

פורסם

הכל שאלה של למה אתה מתחבר, אנחנו לא יכולים לומר לך, אתה מכיר את עצמך יותר טוב :nixweiss: (אני מניח)

פורסם
  • מחבר

תיגש קודם לפסיכומטרי, זה חובה לכל מי שרוצה להגיע לעתודה

מן הסתם,

אני בדיוק היום מתחיל קורס פסיכו

פורסם

לדעתי, אם אין לך זיקה לשום אחד מהתחומים שציינת ואתה לא באמת יודע מה לומדים בהם, אז תוותר על הלימודים בשלב הזה של החיים.

תתגייס ,תעשה שרות כמו כולם . בזמן השרות אתה תתקל בהרבה תחוימם חדשים שאתה בכלל לא מכיר ותוכל ללמוד על התחומים שאתה מעוניין בהם !

ואחרי הצבא תלך ללמוד מה שאתה באמת רוצה :xyxthumbs:

פורסם

לך תלמד מקצוע שלא עושים בו כלום ומרויחים המון כסף

פורסם

לך תלמד מקצוע שלא עושים בו כלום ומרויחים המון כסף

וואו איזו הודעה יעילה ואינפורמטיבית.

פורסם

3. אם אתה טוב במתמטיקה (של אוניברסיטה, לא של תיכון), אני ממליץ על מדעי המחשב / הנדסה / הנדסה ביו-רפואית, ולקחת כמה שיותר דברים שקשורים לאלגוריתמים. איך בודקים? תנסה לקרוא ספר אינפי. אם אתה מבין, ורחמנה לצלאן, נהנה, אתה בכיוון הנכון.

זה האינדיקציה שלך למי שצריך ללמוד מדעי המחשב? אם הוא מבין ? או נהנה.. מה הקשר, הספר הזה הוא סינית לרוב תלמידי הפקלוטה למדמ"ח, גם לאחר סיום קורס אינפי. לקרוא ספר אינפי (ואני לא מדבר על בן ציון קון, אלא מייזלר או אפילו הוכמן) זה תענוג מפוקפק.

אני חושב שיש הבדל גדול בין יכולת לרכוש כלים , ובין היכולת להשתמש בהם. (אבל זה לא רלוונטי לנושא)

ברם המתמטיקה היא נושא כאוב להרבה סטודנטים, אם אתה מתכוון ללכת לכיוון הזה, תחזור ותבקש התייעצות איזה קורסים לקחת סמסטר א' אל תתפתה לקחת את הקורסים שהפקולטה מציע לך.

פורסם

שמה אני גם עםהשעאלה הזאת

גם אני סיימית עכשיו את י"א ויש לי את המקצועות שציינת גם

ובראש שלי היה תמיד ללמוד מחשבים או הנדסת משהו

ואז ביום של העתודה מישהו אמר לי משהו כל כך נכון

הוא אמר שאני לא רוצה למצוא את עצמי עד פנסיה בגיל 55 מול מסך של מחשב

עכשיו אני תמיד אהבתי מכניקה למרות שאף פעם לא ממש למדתי את זה, ותמיד אהבתי לחשוב על מכונות ומנועים וכולי

נראה לי אני ינסה ללכת על התוכנית ברקים למרות ששמעתי שה משהו ממש גבוה וקשה

אבל מחשבים וכאלהירדתי

אם לא ברקים אולי הנדסת אלקטרוניקה או פיזיקה\מתמטיקה

פורסם

אני ממליץ לך לחשוב טוב מאוד אם אתה רוצה ללכת לעתודה. רב הסכויים שאתה תתחרט בשלב כלשהו ולפעמים זה מאוחר מדי.

בכל מקרה, קשה להמליץ ממגוון כזה רחב אבל לא הייתי ממליץ על הנדסה ביו-רפואית כי זה מקצוע חדש והדרישה בשוק קטנה.

מבחינה כלכלית, המקצועות הרווחיים ביותר הם מדמ"ח או חשמל. אבל שוב, יותר חשוב ללכת למשהו שמעניין אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים