עבור לתוכן

מחפש המלצות ללפ-טופ אמין עם יכולות עיבוד גרפי. תקציב: עד 6500ש"ח

Featured Replies

פורסם

פורומיסטים יקרים אני מעוניין לקנות מחשב לפ-טופ חדש בדגש על שילוב מאוזן כלשהו בין מעבד מספיק חזק ליכולות עיבוד גרפי סבירות (שימוש קל בפוטושופ וAVID) ובין זמן סוללה ומשקל לעבודה בחוץ.

התקציב הוא עד 6500 ש"ח, כמובן שאשמח לפחות אך אם יהיה משהו ששווה את זה אפשר למתוח קצת יותר.

מצאתי מפרט טוב (לדעתי) אך אשמח לדעתכם

להלן המפרט:

מעבד: AMD Turion X2 Ultra Dual Core ZM-82 2.2GHz

מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit

מסך: 12.1´´ WXGA High-Definition HP BrightView עם מסך מגע משולב (ממוטב לאצבע ועט)

רזולוציה: 1280x800

זיכרון: 3GB

דיסק קשיח: 320GB SATA 5400rpm

כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 3200

כונן: Lightscribe DVD Writer

תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11b/g), Bluetooth

סוללה: 2 סוללות ליתיום-יון בעלת 4 תאים וליתיום-יון בעלת 8 תאים

מידות: W x L x H : 306mm x 224mm x 31.3mm (front) / 38.7mm (rear)

משקל: 1.96Kg

חיבורים ויציאות:

יציאה למסך חיצוני VGA

יציאת S-video TV

מחבר רשת RJ-45

מחבר מודם RJ-11

כניסה למיקרופון חיצוני

2 יציאות לאוזניות (אחת מהן עם SPDIF)

קריאת כרטיסי זיכרון 5-in-1

3 חיבורי USB 2.0

2 יציאות אינפרה-אדום לשלט רחוק

מחבר לעגינת כבל

- המחשב כולל מצלמה מובנית ומיקרופון מובנה.

אחריות:

אחריות בינלאומית לשנה ע"י HP כולל איסוף והחזרה מבית הלקוח

מחיר: 4,788 ¤

פורסם

שלום gargargar,

אנא ציין את דגם המחשב (נראה כמו אחת הוורסיות של tx25/6) והכנס אותו לכותרת.

קודם כל, נסה להגדיר קצת יותר טוב את הציפיות שלך. מהו זמן סוללה שנראה לך סביר? מהו משקל שנראה לך רצוי? מה זה "עבודה בחוץ"? האם כוונתך שאתה נמצא מחוץ לבניין באור שמש?

המחשב המדובר הוא טאבלט, האם יש לך צורך ספציפי בתכונה הזו? האם זה נמצא במקום גבוה בסדרי העדיפויות שלך?

פורסם
  • מחבר

שלום gargargar,

אנא ציין את דגם המחשב (נראה כמו אחת הוורסיות של tx25/6) והכנס אותו לכותרת.

קודם כל, נסה להגדיר קצת יותר טוב את הציפיות שלך. מהו זמן סוללה שנראה לך סביר? מהו משקל שנראה לך רצוי? מה זה "עבודה בחוץ"? האם כוונתך שאתה נמצא מחוץ לבניין באור שמש?

המחשב המדובר הוא טאבלט, האם יש לך צורך ספציפי בתכונה הזו? האם זה נמצא במקום גבוה בסדרי העדיפויות שלך?

הי,

לפני הכל, דגם המחשב הוא:

מחשב נייד מסך מגע HP Pavilion tx2620

וזה לינק למפרט שלו כפי שמצאתי באתר של באג: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7690&perur

אכן עבודה בחוץ משמעה חשיפה לאור השמש :-))

זמן סוללה סביר מבחינתי הוא שעתיים, שעתיים וחצי - אין לי צורך ביותר מכך.

יכולות הטאבלט של המחשב הזה הן בונוס משעשע מבחינתי, בוא נאמר שאמצא לזה שימוש אבל זה לא מה שמשך אותי למפרט הספציפי הזה.

הוא מסופק עם שתי סולות וזה פשוט יתרון גדול לדעתי מכיוון שזה מאזן בין דרישות לפעמים סותרות:

מעבד חזק (שווה זמן סוללה קצר)

זמן סוללה ארוך = מעבד חלש... אבל אני צריך גם קצת פוטושופ, קצת avid, קצת Qbase - לא שימוש מאסיבי באף אחת מהן אבל שירוץ סבבה.

זה בשקלול גודל, משקל וכיוב' הפך אותו לפייבוריט שלי אבל אני לא באמת מבין בזה אז באתי לכאן לחפש חיזוקים :-)

אגב, יש איזה באגים (התחממות ית9 או משהו בסדרה הזו שכדאי לקחת בחשבון?

תודה

פורסם

בבקשה הוסף את דגם המחשב לכותרת

אני לא יכולה לצערי לתת לך חיזוקים רבים לגבי המחשב הזה, אני לא ממש חושבת שהוא אופציה מוצלחת למי שלא חייב טאבלט.

כן, המחשב סובל מלא מעט התחממות. בנוסף, אם אתה מתכנן לעבוד בחוץ זו בחירה נוראית לטעמי. מדובר במסך לא מוצלח במיוחד שגם מבריק בצורה יוצאת דופן. קשה מאד לראות בצורה סבירה את המסך הזה בחוץ וזה מחייב להעלות את הבהירות לרמה גבוהה מאד (מה שמשפיע לרעה על חיי הסוללה). חיי הסוללה מלכתחילה נמוכים מהממוצע אבל את הזמן שציינת סוללת ה-8 תאים בהחלט תיתן (וגם יותר מזה). אם אלו דרישות חיי הסוללה שלך כמעט כל מחשב יתן לך פתרון סביר, זהו זמן שנמוך מהממוצע למחשב סטנדרטי (מה שכן, לא הבנתי למה אתה סבור ששתי סוללות זה יתרון אם כל מה שאתה צריך זה שעתיים וחצי של חיי סוללה. מסוללת 4 התאים אני לא מאמינה שתוציא שעתיים וחצי עם השימוש שלך, אני בקושי מצליחה לקבל את זה עם סוללת 6 תאים בשימוש קל בבית - כלומר שימוש שמאפשר בהירות מסך הרבה יותר נמוכה).

עם סוללת 8 תאים המחשב הזה מגיע כבר כמעט למשקל של ניידי 14.1" כך שיתרון משקל גדול אין לו. אני הייתי הולכת במקום על מחשב שאינו טאבלט, עם מסך מאט. אפשר להסתכל על מחשבי 13.3" בכיף, רובם לא ישקלו יותר ממחשב זה בתכלס.

פורסם
  • מחבר

Tgolin, קודם כל תודה על ההתייחסת הרלוונטית.

שנית אני מתנצל דלא הבנתי את כוונתך בתחילה לגבי דגם המחשב בכותרת ואני שוב מתנצל על זה שעכשיו כשהבנתי אותך סוף סוף - אין לי באמ מושג איך לעשות את זה... יש גם כאלה :-)

בכל מקרה תודה, הבנתי שאולי זה לא באמת המחשב הטוב ביותר לצרכי.

אם יש לך או למישהו כאן המלצה קונקרטית אחרת זה מאוד יעזור.

פורסם

התוכנות של AVID הן כבדות למדי. למצוא משהו שיריץ אותן "סבבה" עלול להיות בעייתי. מה גם שהדגם הספציפי שהבאת הוא עם מעבד חלש למדי.

מעבדי C2D בתדר גבוה צריכים להיות יותר הכיוון בשביל להפעיל את AVID.

פורסם

מה שצריך בשביל לערוך את הכותרת זה פשוט לערוך את ההודעה הראשונה שלך באשכול ולשנות את הכותרת.

תערוך בבקשה את הכותרת ותציין בה את התקציב שאתה מקדיש למחשב, כדי שאפשר יהיה לתת המלצות רלוונטיות (וגם כדי שמי שיראה את הכותרת, יקבל פרופורציות).

פורסם
  • מחבר

שלום, תודה על ההסבר, הכותרת תוקנה.

ועכשיו לאחר ש- Tgolin הסבירה כל כך יפה למה המחשב שמצאתי כנראה לא מתאים לי, אשמח להמלצות אחרות לפי המרט והתקציב שפירטתי.

תודה!

פורסם

אם אתה רוצה המלצות, עלייך להוסיף את התקציב לכותרת בהתאם להנחייתו של Qttp. קרא בבקשה את חוקי הפורום וכך תחסוך לעצמך את כל הבלבול, חוקי כתיבת הכותרות מפורטים שם בצורה ברורה. הרעיון מאחורי כל בקשותינו הוא כי על הכותרת להיות ברורה ולהציג את מה שאתה מבקש לדון בו. לפני כן הדיון עסק ב-tx2620 ספציפית ולכן נתבקשת לשקף זאת בכותרת. אם כעת הנושא על הפרק הוא המלצות למחשב נייד אחר, יש להוסיף גם תקציב.

עם התקציב שלך יש לך שני כיוונים ללכת אליהם. אופציה אחת היא לבחור במשהו זול משמעותית מהתקרה של התקציב שנותן תמורה טובה למחיר ועומד בדרישות שלך. לדוגמא, ה-Vostro 1320 של דל. זה מחשב 13.3" חצי עסקי עם מסך מאט, משקל סביר בהחלט וחיי סוללה שללא ספק יספקו אותך כמו גם אחריות לחמש שנים בחלק מהמקרים. לדוגמא:

http://www.notebookclub.co.il/cat-DELL+Vostro+1320.htm

ל-Acer יש את ה-3810T ב-13.3" שמשקלו נמוך מאד וחיי הסוללה שלו טובים מאד. החסרונות יהיו מסך מבריק ומעבד ULV (שמטרתו להאריך את חיי הסוללה ולהוריד את החום בקופסא קטנה על חשבון ביצועים) בלבד.

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7556

אופציה אחרת היא למתוח קצת את התקציב לכיוון ה-7000 ש"ח וללכת על מחשב עסקי ב-12.1". כאן כבר מדובר על מחשבים קלים מאד, עם חיי סוללה מעולים ועם איכות בניה טובה מאד. אופציות שיכולות להתאים לדעתי הן ה-2530p של HP וה-X200 של לנובו. ה-X200 נותן את כל היתרונות של מחשב אולטרה נייד עם הביצועים של מחשב סטנדרטי. ה- 2530p חלש יותר ומגיע עם מעבד LV או ULV אך כולל גם כונן אופטי מובנה ו-touchpad, דברים שלא קיימים ב-X200. לשניהם מסך מאט ואחריות לשלוש שנים. סה"כ אם אתה לא זקוק לכונן אופטי מובנה ואין לך בעיה להשתמש ב-trackpoint, אני הייתי מעדיפה את ה-X200. עם זאת, הוא עשוי להיות קצת יותר יקר. יש שפע של יבוא מקביל (במיוחד ל-X200) כך שמומלץ לוודא מיהו נותן האחריות לגבי כל קניה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, איזה מותק את :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים