עבור לתוכן

מתלבט האם לקנות מסך 19 או 22 אינץ'

Featured Replies

פורסם

רכשתי אתמול מחשב חדש עם מעבד dual core E6300, לוח אם EP43-DS3 וכרטיס מסך 9600GT 512MB. כמו כן גם לקחתי קירור טוב למעבד.

המחשב יועד מלכתחילה לשימוש במשחקים קלים-בינוניים (בעיקר משחקי ספורט עכשויים כדוגמת FIFA ו-NBA) על מסך 22" שעוד לא נרכש, אבל עכשיו צצו לי כל מיני התלבטויות וחששות לגבי ההגדרות שאני אוכל לשחק בהם עם הכרטיס שרכשתי ועם מסך בגודל הזה. האם כדאי לי בכל זאת להתפשר על מסך 19" כדי לקבל יותר תמורה במשחקים, או שגם על מסך 22" אני אוכל לשחק בצורה סבירה+, ובעיקר מספקת, במשחקים שציינתי?

אודה לכם מאוד אם תענו לי במהרה...

פורסם

רכשתי אתמול מחשב חדש עם מעבד dual core E6300, לוח אם EP43-DS3 וכרטיס מסך 9600GT 512MB. כמו כן גם לקחתי קירור טוב למעבד.

המחשב יועד מלכתחילה לשימוש במשחקים קלים-בינוניים (בעיקר משחקי ספורט עכשויים כדוגמת FIFA ו-NBA) על מסך 22" שעוד לא נרכש, אבל עכשיו צצו לי כל מיני התלבטויות וחששות לגבי ההגדרות שאני אוכל לשחק בהם עם הכרטיס שרכשתי ועם מסך בגודל הזה. האם כדאי לי בכל זאת להתפשר על מסך 19" כדי לקבל יותר תמורה במשחקים, או שגם על מסך 22" אני אוכל לשחק בצורה סבירה+, ובעיקר מספקת, במשחקים שציינתי?

אודה לכם מאוד אם תענו לי במהרה...

התור אחד שיש לו מסך 20 אינץ' (1600X1200), אני אומר לך, שבשביל 22, אתה תצטרך 2 9600GT.

אני ממליץ לך לרכוש מסך 19'' אינץ' בלי לחשוב פעמיים.

בנוסף אני ממליץ לך לרכוש את המסך הבא:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=469017

נכון, טוענים שלפעמים ניתן אולי לראות אצלו מריחות, אבל אני עצמי רכשתי אותו לביתי וזהו מסך מעולה! הטוב ביותר בתקציב הנ"ל, קח אותו ותהנה! ;D

פורסם
  • מחבר

אתה אומר את זה מתוך ניסיון במשחקים הספציפיים הללו או רק משמועות?

האמת היא שהיו כאלה שהתייעצתי איתם שאמרו לי שהכרטיס שרכשתי יוכל להחזיק בכבוד משחקים כמו שציינתי על מסך 22". לעומת זאת היו אחרים שגם טענו שלא בדיוק..

אגב, איך בכלל עובד הקטע הזה של הגדרות במשחקים? מה ההבדל שהעין רואה בין רזולוציה גבוהה ובינונית ונמוכה? אני די חדש בכל הנושא הזה של משחקים ורציתי לקבל קצת פרספקטיבה.

פורסם

אתה אומר את זה מתוך ניסיון במשחקים הספציפיים הללו או רק משמועות?

האמת היא שהיו כאלה שהתייעצתי איתם שאמרו לי שהכרטיס שרכשתי יוכל להחזיק בכבוד משחקים כמו שציינתי על מסך 22". לעומת זאת היו אחרים שגם טענו שלא בדיוק..

אגב, איך בכלל עובד הקטע הזה של הגדרות במשחקים? מה ההבדל שהעין רואה בין רזולוציה גבוהה ובינונית ונמוכה? אני די חדש בכל הנושא הזה של משחקים ורציתי לקבל קצת פרספקטיבה.

דבר ראשון יש לי חבר שעמד בדיוק באותה סיטואציה, עם כרטיס 9600GT.

הצעתי לו ללכת על מסך 19 כי מתוך נסיון מסך 22 זה כבר גדול היום על 9600GT אחד (לא סתם לקחתי 2)

אני משער שלפיפא וNBA הכרטיס יוכל להתמודד גם עם מסך 22, אבל בנוגע למשחקים חדשים? לא ממש, לפחות לא על הגדרות גבוהות.

חוץ מזה, מסך 19 הוא גבוהה יותר, בהרבה.

תאמין לי, אתה לא תתאכזב ;D

בעקרון ככל שהרזולוציה יותר גבוהה, ככה יש יותר דברים לחשב, וכך צריך יותר כוח עיבוד,גרפי.

עם תיקח מסך 19 יהיו לך פחות דברים לחשב וכך תוכל להתמודד טוב יותר עם משחקים יחד עם הכרטיס שלך.

אני עצמי עוד הצטערתי בעבר על זה שלא לקחתי מסך 19 רק מהסיבה הנ"ל, ולי יש עוד 2 9600GT.

אבל אם היה לי 9600GT אחד, ישר הייתי רץ לקנות את המסך הזה ;D (בסוף כן רכשתי אותו דרך אגב לאבי :) )

פורסם
  • מחבר

אחי, אני לא לגמרי מצליח להבין את התשובה שלך. אם אני קונה FIFA ו-NBA נניח של 2009 או אפילו של 2010, שנחשבים מבחינתי למשחקים חדשים לכל דבר, כרטיס המסך שרכשתי יריץ אותם בצורה טובה על מסך 22" או לא? כי תכלס זה הכיוון שלי. אני ממש לא גיימר כבד וגם לא מתיימר להיות כזה. אני אוהב אך ורק משחקי ספורט מהסוג הזה ולא פוזל לשום כיוון אחר.

אגב, עיינתי עכשיו בדרישות המערכת של המשחקים האלו וראיתי שהן יחסית מאוד נמוכות לחומרה שלי. רק חבל שאותן דרישות לא מתייחסות לגודל המסך, איפה אני יכול למצוא מידע מועיל ועדכני על הנושא הזה בכלל?

שמע, גם אם אני אצטרך לשחק על הגדרות בינוניות (שעדיין לא הבנתי מה זה בדיוק אומר) אני לא חושב שזה יהיה נורא כל כך. גם ככה הסטנדרטים שלי נמוכים מאוד.. שיחקתי עד לא מזמן בגירסאות מאוד מאוד ישנות של המשחקים האלו ותאמין לי שנהנתי :)

בכל מקרה אני מודה לך על התשובות אחי. אני מקווה לקבל חוו"ד נוספת.

פורסם

אחי, אני לא לגמרי מצליח להבין את התשובה שלך. אם אני קונה FIFA ו-NBA נניח של 2009 או אפילו של 2010, שנחשבים מבחינתי למשחקים חדשים לכל דבר, כרטיס המסך שרכשתי יריץ אותם בצורה טובה על מסך 22" או לא? כי תכלס זה הכיוון שלי. אני ממש לא גיימר כבד וגם לא מתיימר להיות כזה. אני אוהב אך ורק משחקי ספורט מהסוג הזה ולא פוזל לשום כיוון אחר.

אגב, עיינתי עכשיו בדרישות המערכת של המשחקים האלו וראיתי שהן יחסית מאוד נמוכות לחומרה שלי. רק חבל שאותן דרישות לא מתייחסות לגודל המסך, איפה אני יכול למצוא מידע מועיל ועדכני על הנושא הזה בכלל?

שמע, גם אם אני אצטרך לשחק על הגדרות בינוניות (שעדיין לא הבנתי מה זה בדיוק אומר) אני לא חושב שזה יהיה נורא כל כך. גם ככה הסטנדרטים שלי נמוכים מאוד.. שיחקתי עד לא מזמן בגירסאות מאוד מאוד ישנות של המשחקים האלו ותאמין לי שנהנתי :)

בכל מקרה אני מודה לך על התשובות אחי. אני מקווה לקבל חוו"ד נוספת.

בתכלס, זה יריץ אותם טוב מאוד, פשוט מנקודת המבט שלי חבל שתיהיה מוגבל בהרצת משחקים אחרים כבדים יותר.

רשום בגוגל 9600GT REVIEW ואז יהיו שם גודלי מסך כמו 19 אינץ' ו22'', ותראה כמה פרימים בממוצע הוא מוציא, לא הרבה ל22 (אבל רק למשחקים כבדים)

אם אתה תשחק אך ורק ספורט וכדומה, לך על ה22 (אם אתה אוהב רחב ואגב לך על 2209WFP שעולה ה1300-1400 ש"ח עם פאנל E-IPS)

אבל אם אתה מעדיף לא להיות מוגבל מבחינת האיכות והגרפיקה במשחקים כבדים יותר, לך על ה19.

פורסם
  • מחבר

הייתי מת למסך הזה שהצעת, אבל 1400 שקל?! חחח זה בגדר חלום לתקציב שלי...

אני מתכנן לקנות את ה-2243EWX. רציתי כמובן את הגרסה הארגונומית שלו אבל אין להשיג אותה באזור שלי אז התפשרתי. גם ככה אין לי צורך בPIVOT.

תודה על העזרה :)

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת.

פורסם
  • מחבר

בנאדם, אני לא רוצה שימליצו לי על מסכים לקנייה כי אני כבר נעול סופית על ה-2243EWX.

אני רק מבקש שיענו לי על השאלה המקורית לגבי כרטיס המסך והמשחקים.

פורסם

אור כהן, בחיים לא שמעתי על זיין שכל כמוך.

אם אני מצליח לשרוד משחקים לא ישנים עם 8600M GT, על הDELL 2209WA עם רזולוציה מלאה, אז ה9600 בכיף יצליח.

ודרך אגב, הדגם הוא 2209WA ולא הדגם שהמצאת שם.

לפותח הדיון, כל עוד אתה לא לוקח מסך שהוא FHD, זה לא משנה איזה חרא תבחר, במחירים שאתה מחפש הכל אותו דבר, רק הסטנד זה הדבר השונה.

פורסם
  • מחבר

דנדן, אבל למה חרא? :cool2:

שמע, מסכי ה-FHD רחוקים מאוד ממני. אני לא מתכוון לראות סרטים בכלל במחשב כך שממש אין לי צורך בהם.

מה שאמרת הרגיע אותי, כי באמת לא ראיתי שום סיבה למה הכרטיס שבחרתי, שלא נראה לי נחשב לכרטיס מימי הביניים, לא יהיה מסוגל להריץ את המשחקים שציינתי על מסך בגודל מתקדם כל כך? זה נראה לי די הזוי.

ושוב, גם אם ההגדרות לא יהיו בטופ אני עדיין לא אתאכזב... אני רק רוצה שהמשחקים לא יתקעו והשמחשב לא יתחמם, זה הכל.

פורסם

בנאדם, אני לא רוצה שימליצו לי על מסכים לקנייה כי אני כבר נעול סופית על ה-2243EWX.

"בן אדם", אז תשנה בבקשה את הכותרת כדי שתשקף את מה שאתה שואל. כי לפי הכותרת איך שהיא כרגע, אתה כן מתלבט.

כל כרטיס מסך מסוגל להריץ את כל המשחקים. זה רק עניין של ביצועים כפונקציה של הגדרות ורזולוציה.

אני תמיד הייתי ואהיה בדעה, שאין שום סיבה להתנות רכישה של מסך בכרטיס מסך או להיפך. כל אחד מקצה לעצמו את התקציב הרצוי לכל אחד משני הרכיבים לפי הדרישות שלו, השימושים שלו ותפיסת עולמו.

עוד שאלות?

פורסם
  • מחבר

אחי, גבר, איך שתרצה - אני לא בא אליך בקטע של לריב. לפי ההודעה האחרונה שלך זה נראה שאתה חושב ככה אז בבקשה תרגע עם זה.

הכותרת שלי מתייחסת אך ורק להתלבטות בגודל ולא בבחירת מסך ספציפי. לא רציתי ולא ביקשתי שימליצו לי על מסך כזה או אחר ואני גם לא חושב שהכותרת מטעה!

ולא אין עוד שאלות.

אפשר לנעול קיבלתי כבר מספיק תשובות מספקות. תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים