עבור לתוכן

התקנת נתב אלחוטי בחיבור ללא חייגן

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה די פשוטה.

יש לי חיבור ללא חייגן בכבלים (מודם של תומפסון) ונתב אלחוטי של אדימקס.

בהגדרות המחשב - קביעת ה-IP אוטומטית,

ובהגדרת הנתב - בחרתי בIP דינאמי.

אני מתחבר לנתב בצורה אלחוטית, האם יש צורך לעשות clone mac לכל מחשב שמחובר ברשת?

וכשאני מנסה להתחבר לאינטרנט, עולה לי דף של הספקית בדרישה לuser ו-password.

ואילו, כאשר אני מחבר את המחשב ישירות למודם (ללא הנתב) יש לי אינטרנט בלי דרישה ל-user ו-password.

האם כך זה אמור להתבצע? יש למישהו ניסיון עם קונפיגורציה כזו?

תודה מראש.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה, מצטער על הבורות,

אבל צריך לעשות clone mac לכל המחשבים שמחוברים ברשת? (יש אפשרות לרשום מס' מחשבים בנתב?)

פורסם

המחשבים בכל לא קשורים.

מה שחשוב זה כתובת הMAC של המודם שלך במקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

זה לא עוזר.

ניגשתי לדף ההגדרות של הנתב, סימנתי IP דינאמי, ואז הייתה אפשרות לעשות clone mac.

בחרתי בה. לאחר מכן הנתב איתחל את עצמו ועדיין אני מגיע לדף הזה שבו עלי לרשום שם משתמש וסיסמה לספקית האינטרנט שלי.

מה עוד אפשר לעשות?

פורסם

האם בטלת את החייגן במחשבים? האם ה-ISP אכן מחבר אותך ללא חייגן?

פורסם
  • מחבר

אין לי חייגן ב-2 המחשבים, ואכן, ה-ISP מחבר אותי ללא חייגן.

כלומר אם אני מחבר את הכבל רשת ישירות מהמודם למחשב - אני מצליח לגלוש מייד, בלי שום שם משתמש וסיסמא.

ואם אני מעביר את זה דרך הנתב, (שמוגדר על IPדינמי) אני מצליח להתחבר אבל מגיע לדף של ספקית האינטרנט (013)

ושם אני מתבקש לרשום את הסיסמא ושם משתמש.

לי זה נשמע תמוה...

פורסם

לכבלים יש מגבלה של עד 3 MAC לכל חיבור ויכול להיות שכאן טמונה הבעיה. תתקשר לתמיכה של הכבלים ותבקש שישעו RESER לרשימת ה-MAC.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני אנסה.

תודה - אעדכן במידה וזה ייפתר בצורה זו.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף, בא לציון גואל... יש אינטרנט אלחוטי!

מסתבר שאין צורך לעשות clone mac, כלומר זו לא הייתה הבעיה. (זה לפחות לא פתר את הבעיה).

בסוף העניין הסתדר על ידי hard reset לנתב (כלומר החזרה להגדרות ברירת המחדל שלו).

ולאחר מכן יש להזין רק פעם אחת את שם המשתמש והסיסמא (וכל עוד לא מנתקים את המודם מהחשמל אין צורך להזין אותו פעם נוספת).

מתמיכת הספקית קיבלתי את התשובה הבאה:

האם אצטרך למלא את שם המשתמש והסיסמא כל פעם שאני מדליק את המחשב?

לא. יש לבצע את תהליך ההתחברות דרך הפורטל רק פעם אחת. מרגע שחוברת בפעם הראשונה, נתוני ההתחברות נשמרים עבורך כך שבכל שאר הפעמים האחרות תוכל לפתוח את הדפדפן ולגלוש כרגיל.

תודה לכל העוזרים.

לילה טוב.

פורסם

שם משתמש וסיסמא? אז אתה מחובר עם חייגן... פשוט החייגן בראוטר.

פורסם
  • מחבר

ממש לא!

בחייגן, ההגדרה היא על IP דינאמי, אחרי שעשיתי לו HARD RESET לא הזנתי לו את שם המשתמש והסיסמא.

פשוט בכניסה הראשונה לאינטרנט (כשפותחים את הדפדפן) יש צורך להזין אותם מאחד המחשבים וזהו.

שאר המחשבים לא צריכים להזין את שם המשתמש והסיסמא...

בהודעה הקודמת הבאתי את ההנחיות שקיבלתי מהספקית בנוגע לחיבור ללא חייגן.

פורסם

בחיבור ללא חייגן אין שום קשר לשם משתמש והסיסמא שלך. (אלא אם אנחנו מדברים עם שם משתמש וסיסמא אחרים).

בשם משתמש שהקלדת היה שם, ואז @ ואז משהו שקשור לספקית? (izahav, 012, 014' ibezint או משהו כזה)

כי אם כן, אז זה חיבור עם חייגן...

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה באמת מוזר שצריך לתת את שם המשתמש והסיסמה כשמדובר בחיבור ללא חייגן... גם לי זה היה נראה לא הגיוני.

אבל אז הספקית (013 במקרה זה) שלחו לי את הטופס הבא:

לקוח/ה יקר/ה,

בהמשך לשיחתנו הטלפונית בנוגע למעבר חיבור האינטרנט לחיבור Start, חיבור ללא חייגן החכם של 013נטוויז'ן, להלן הוראות התחברות לפעם הראשונה ולעתיד.

אנו ממליצים לשמור מדריך זה ולהשתמש בו בעת הצורך.

בכדי לבצע התחברות ראשונית, יש לפתוח את דפדפן האינטרנט (Internet Explorer, Firefox ודומיהם).

חלון האינטרנט שיופיע הינו החלון הבא ויהיה עלינו להזין את שם המשתמש ואת סיסמת ההתחברות שלנו.

באם חלון ההתחברות אינו קופץ, יש להיכנס לפורטל ההתחברות על ידי לחיצה כאן.

אנא הקפד להזין את שם המשתמש שלך בשדה הייעודי לפי התבנית המתאימה בהתאם לכתובת הדוא"ל שלך ב013 נטוויז'ן, כדלקמן:

מומלץ לסמן את אפשרות שמירת הפרטים במחשב, בכדי להימנע מהזנת פרטים אלה בעתיד.

כמו כן, מומלץ להקליק על שורת יצירת קיצור הדרך לפורטל ההתחברות הייעודית.

עם לחיצת על כפתור "התחבר" יופיע החלון הבא:

בכדי להתנתק, יש ללחוץ על הכפתור במרכז המסך.

להלן שאלות ותשובות נפוצות בנוגע לשימוש בחיבור החכם של 013 נטוויז'ן.

איך אני מתחבר בפעם הראשונה?

כל שנדרש לעשות הוא לפתוח את הדפדפן הקיים במחשב. דף האינטרנט שיוצג הוא פורטל ההתחברות. בפורטל יש למלא את שם המשתמש והסיסמא. לאחר אימות הפרטים שמולאו ניתן לגלוש ברשת האינטרנט.

האם אצטרך למלא את שם המשתמש והסיסמא כל פעם שאני מדליק את המחשב?

לא. יש לבצע את תהליך ההתחברות דרך הפורטל רק פעם אחת. מרגע שחוברת בפעם הראשונה, נתוני ההתחברות נשמרים עבורך כך שבכל שאר הפעמים האחרות תוכל לפתוח את הדפדפן ולגלוש כרגיל.

האם אוכל לנתק את החיבור?

כן. בפורטל יש אפשרות לשמור כקיצור דרך על שולחן העבודה "אייקון" לניתוק. להתחברות מחודשת יש לבצע את תהליך החיבור מחדש.

יש לי רשת ביתית בבית / בעסק, האם אצטרך להתחבר מכל מחשב ברשת?

לא. אין צורך להתחבר מכל מחשב המוגדר ברשת. ברגע שהוגדרה התחברות ממחשב אחד דרך הפורטל, כל שאר הרשת תהיה פעילה.

אני מנסה להתחבר אך מקבל שגיאה 678 / 769, איך ניתן לפתור זאת?

שגיאה 678 או 769 מתקבלת כתוצאה משימוש בחיבור לאינטרנט באמצעות חייגן. יש לבטל את ההתקשרות באמצעות החייגן ולגלוש ישירות באמצעות הדפדפן הקיים ברשותך.

פורסם

באמת מוזר..

את האדימקס שלך רכשת מנטוויז'ן במקרה? ???

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים