עבור לתוכן

ביקורת על המשחק MEDAL OF HONOR ALLIED ASSULT

Featured Replies

פורסם

MEDAL OF HONOR ALLIED ASSULT (או בקיצור MOHAA), זהו משחק אשר לוקח אתכם דרך קרבות שונים נגד הצבא הגרמני במלחמת העולם השניה.

אתם תתפקדו בתור לוטננט פאול, חייל צרפתי בצבא הברית נגד הגרמנים, אשר נשלח, ולעיתים גם נקלע למשימות שונות במהלך מלחמת העולם הראשונה. בין משימותיכם תלחמו פנים מול פנים בחיילים גרמנים, תהלכו בינהם בתור חייל משלהם, תפציצו בניינים מתוך טנק וגם תקראו לעזרה אוירות להרוס את הטנקים שלהם.

דרך המשחק היא די פשוטה ומוכרת לגיימרים המשחקים בדרך כלל במשחקי גוף ראשון: תנועה על ידי המקלדת וכיוון הנשק/ההליכה על ידי העכבר. החלפת נשקים וכדומה נעשית דרך המקלדת.

תנועת השחקן היא מאוד ריאליסטית ובעלת קצב הגיוני. אפשר לשמוע את הצעדים בבירור (דבר שלעיתים יסגיר אתכם לאויבכם), אלא אם תאטו את התקדמותכם ותצעדו בשקט (דבר חשוב לעיתים בשביל מתקפה מוצלחת). הופתעתי ואף נהנתי לראות שלחיילים שתתמודדו נגדם יש יכולות חשיבה די טובה. אם תתקיפו אותם באמצע שטח פתוח הם ישכבו על הקרקע ואם תתקיפו בין מבנים הם יסתתרו ויצאו רק להתקפות קצרצרות שיגרמו נזק לא מבוטל. למרות זאת, זה לא מנע מהם לצאת מתוך חדר היישר לכיוון קנה הת'ומפסון שלי... 8/10

הצלילים שישמיע הרימון שזרקתם (בהנחה שיש לכם סאב וופר) יגרום לכם לרטוט מרוב ריאליסטיות! הצלילים שמפיקים הנשקים השונים נשמעים לא רע בכלל ויעזרו להכניס אתכם לאוירת המשחקיות (שהיא טובה מאוד לדעתי).

המוזיקה במשחק משתנה בהתאם למצב שבו אתם נמצאים: למוזיקה מותחת במקומות שקטים שבהם אתם צריכים לחפש את האויבים, או למוזיקה קצבית ורוטטת בזמן ניהול קרב מול עשרות חיילים(!). 9/10

גהגרפיקה במשחק מהממת! ואם תרשו לי להרחיב (זאת הביקורת שלי, מי שואל אתכם? ;)), מאוד מפורטת וריאליסטית. הנשקים בעיצובם נראים כאילו שלפו אותם הרגע ממחסן ציוד הנשק (WAREHOUSE). הפנים והלבוש של הדמויות השונות מפורטים מאוד ומשתנים בין סוגי הדמויות. במשחק הקפידו לתת דרגות שונות לחיילים בעלי רמת פיקוד וכן גם נשק מתאים לכל חייל בהתאם למעמדו ותפקידו. קבלו ח"ח :).9.5/10

מפות המולטיפלייר לדעתי לא משקפות בכלל את רמת המשחק. ניתן לבחור כמה מפות המשקפות כמה אזורים שתעברו במשחק וגם ניתן לבחור לשחק כחייל גרמני או כאחד מהדמויות שתפגשו במהלך המשחק. המפות לא גדולות אבל מושקעות ברמת בגימור של הפרטים השונים והקטנים. לא ממש נהניתי לשחק במפות אלה מכיוון שלאחר מספר שעות מועט הם נמאסו עלי ולא הראו שום חידוש או הפתעה. 5/10

המשחק הזה הוא נמשך בדיוק כמה שהוא צריך להימשך מבחינת הזמן הכללי שלוקח לסיים את כל המשימות. למרות שאין אפשרות לשנות את סדר האירועים המשחק או לשנות את העלילה, מצאתי את עצמי משחק באותם שלבים פעם אחר פעם במשך שעות!. במיוחד בשלב הפלישה לחוף אומהה. זהו אחד השלבים הכי מדהימים שיצא לי לשחק במשחק כלשהו. רמת השחזור של הקרב כלכך מציאותית שהרגשתי שאם יפגע בי קליע אז יחרב כל עולמי! למרות זאת, יש שלבים מאוד ארוכים שלפי דעתי אורכן היה קצת חסר תכלית ובקלות היה אפשר לקצר אותם בכמה דקות או אירועים. 8.5/10

המשחק עצמו לא אחד הכבדים ביותר. עם הראדון 9500PRO שלי ו256MB זיכרון הצלחתי לשחק בגרפיקה של 1280X1024 ועם פילטרים הכי גבוהים בערך ב50FPS (חוץ מבקרב של חוף אומהה שם זה צנח ל30 בערך...) למרות זאת כאשר הוספתי זיכרון ל512 ראיתי שיפור במהירות ווהגמגומים שחוויתי נעלמו. 9/10

סיכום: אד משחקים הפעולה הכי טובים שיצא לי לשחק בזמן האחרון ולמעשה בכלל. מפורט מאוד בגרפיקה, סאונד מרטיט, משחקיות מאוד מהנה ופשוטה והדרך שבא מגלים את הקרבות ההסטוריים פשוט מעוררת התפעלות. ציון סופי: 9/10.

לינקים לסקינשוטים:

www.dodstudios.net/uploads/upl...ads/u529SUB.jpg

www.dodstudios.net/uploads/upl...OMMAHABEACH.jpg

www.dodstudios.net/uploads/upl.../JEEPETAWAY.jpg

www.dodstudios.net/uploads/upl...loads/ruins.jpg

www.dodstudios.net/uploads/upl...ds/TANKVIEW.jpg

פורסם

יפה,אבל לא צריך לעשות כתבה בצורה כזאת לדעתי(תקנו אותי אם אני טועה)

מראה-להלהלה...

משחקיות-לילילילי...

מולטי-נענענע...

אלה לחבר ולהפוך לכתבה.

פורסם
  • מחבר

הצעות לתיקונים יתקבלו בברכה.

קראתי מספר לא מועט של ביקורת על משחקים ודרך הכתיבה היא פחות או יותר לפי הדרך שזכרתי שראיתי שם

פורסם

זוהי ההמלצה שלי כיצד לתקן את ה"בעיה" שכבר הזכירו - פשוט במקום לרשום את זה בצורה הזו כל מה שאתה צריך לעשות זה להחליף את הכותרת במשפט פתיחה.

דוגמה : במקום "גרפיקה- ... ", השתמש ב - "הגרפיקה במשחק ..."

דוגמה 2: במקום "אורך חיים-..." , השתמש ב "אמנם המשחק אינו ארוך, אך למרת זאת אורך החיים של המשחק ...".

כמו כן את הציון הסופי בכל קטגוריה שמור לסוף.

פורסם

Medal of Honor Allied Assault

ותוסיף איזה תמונה שתיים

אבל בסה"כ ,כול הכבוד :biggthumpup:

פורסם

First of all - כבוד גדול על הסקירה! רואים שהשקעת :D

לגבי הביקורת עצמה...

לדעתי נסחפת קצת עם הקטע של הגראפיקה :P . הגראפיקה ב-MOHAA טובה, אבל לא אחת שראויה לקבל ציון של 9.5. היא לא ברמה של משחקים כמו SplinterCell או Unreal2. רק כאלו משחקים מקבלים כזה ציון.

לטעמי, הציון של הגראפיקה ב-MOHAA הוא 8.5.

מסכים עם עניין הסאונד. הסאונד מצוין ומכניס אותך ממש לתוך המשחק...

משמ, אבל ממש לא מסכים עם עניין המולטיפלייר.

ציון 5?! WTF?!

זהו אחד ממשחקי המולטיפלייר הטובים ביותר ששיחקתי בחיי!

שכחת לתת ציון לעלילה! 10 ללא ספק! ;D

נ.ב.

לגבי העניין הטכני של הכתבה...

יכול להיות שאם הוא היה כותב את זה ברצף ולא לפי סעיפים, זה היה נראה יותר מקצועי. אבל לא צריך להתפס בקטנות ;)

פורסם

יופי של כתבה.

אני סיימתי אותו לפני חודש ועכשיו משחק בהרחבה שלו Medal of Honor Allied Assault Spearhead

עם ציוד די דומה 9500 פרו ועם 512 מ"ב המשחק הופך להיות מטוס

הגרפיקה מבוססת על מודלים מיושנים (הדבר משתקף בעצים ובעלים) אבל כמו שאמרו כאן העלילה מחפה על הכל, היא פשוט מצויינת.

לא אהבתי את העובדה שברגע שנוצר מגע ראייה עם האוייב אז הוא גם רואה אותך ואפילו כשאתה מסתכל עליו מתוך חריר כלשהו, הייתי מצפה לקצת יתרון אם הצלחתי להתגנב אליו.

התוספת Spearhead שיצאה מאוחר יותר מנצלת את ההתקדמות שחלה בעולם המיחשוב ונותנת אפשרויות גרפיות נוספות וגם מסכים גדולים יותר (יותר שטח בקטע שאותו משחקים) אבל גם באגים מעצבנים.

בסך הכל ההרחבה די דומה למשחק המקורי אז אם אהבתם אפשר להמשיך ולהנות גם אחרי ש MOHAA נגמר.

פורסם

עם כבר בוויכוחים על הניקוד עסקנו, אז לדעתי הגרפיקה ב MOH מוצלחת למדי , ביחס לכך שמדובר במשחק ל חדש, וביחס לכך שמדובר במנוע ה Q3A המיושן. MOHAA ועוד מספר מאוד מצומצם של משחקים הצליחו ליצור סביבה ריאליסטית ויפה בו זמנית למרות המגבלות המאוד קשות של המנוע הזה, ועל כך יש להעריך את המשחק.

פורסם

MOH Allied Assualt

יפה מאוד!

פורסם

לגבי ספירהד, זה נושא בפני עצמו.

רק אומר בקצרה, השלב הראשון של MOH Spearhead הוא השלב היפה ביותר ששיחקתי בחיי.

MOH Allied Assualt

LOL

אם אתה מתקן, לפחות תתקן נכון ;)

כותבים Assault (שים לב למיקומן של A ו-U) ;D

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות. בקשר לאיכות הביקורת, זאת הראשונה שאני עושה אז ברור שהיא לא תהיה ברמה הכי גבוהה... אבל סך הכל אני חושב שיצא נחמד.

בקשר לזה שהגיב על המולטיפלייר, ככה אני רואה את המשחק ולפי דעתי זה הציון שמגיע לו. אם אהבת אותו זכותך, אני לא התלהבתי.

פורסם

חבר, האיש שדיבר כאן על המולטיפלייר באמת צדק, 5 זה מוגזם. לפי דעתי אם לא הכי אהבת אז ציון 7 זה מספיק נמוך לתת.

אני מדבר מתוך המון שעות משחק במולטיפלייר, שלפי דעתי חוץ מכמה דברים שלא ריאליסטיים בו, הוא אחלה.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי, הציון שניתן הוא לפי נקודת ראותי. אתם התלהבתם, אני לא ולכן זה הציון.

עוד תגובות?

פורסם

אחלה כתבה

אל תשכח לשפר אותה ולהוסיף דברים

פורסם
  • מחבר

אחלה כתבה

אל תשכח לשפר אותה ולהוסיף דברים

מה להוסיף?

מה טעון שיפור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים