עבור לתוכן

מחשב נייד לשימוש סטודנטיאלי, עד 3500 ש"ח - איפה מתחילים?

Featured Replies

פורסם

וואו,

פעם כשהייתי מתעדכן לגבי מחשבים שולחניים בשוק זה היה פשוט - אבל עכשיו, שאני ממש לא מעודכן מה הולך, ומחפש מחשב נייד -

אני לא יודע מאיפה להתחיל בכלל! כל כך הרבה דגמים בעלי מפרטים דומים כל כך והרבה חברות והרבה המלצות והרבה שאלות והרבה הרבה הרבה מידע!

אחרי שעיינתי בהרבה מאוד הודעות בפורום החלטתי להעלות בקשת ייעוץ משלי:

* מטרות המחשב? סטודנט (אופיס, אטנרטנט וכו'), מוזיקה, אולי גם סרטים (לא שזה כזה משנה את המפרט, נכון?)

* גודל המסך? נראה לי ש15.4 יהיה עדיף כיוון שצריך לקרוא ולכתוב הרבה בחוגים שאלמד...

* משקל רצוי? מעדיף לא כבד, אבל זה לא מה שיפריע. הרי זה קשור גם לגודל המסך, לא?

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן ממוצע לסטודנט...

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - אם יש, אז מה טוב (כמו גג נפתח במכונית), אבל לא אבחר מחשב שהוא הרבה יותר יקר רק בגלל זה.

* גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB ומעלה

* צורב DVD? בוודאי

* האם נדרשת אחריות בינלאומית? חשוב שתהיה אחריות טובה במעבדות החברה למשך שלוש שנים.

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברות גדולות ומוכרות בעלות שירות טוב במקרה הצורך...

תודה מראש לכל מי שעונה,

רועי

岳湖

פורסם

שלום רועי,

התחלת יפה בכך שטרחת לקרוא את חוקי הפורום ולמלא את המידע המבוקש :xyxthumbs:

קודם כל כדאי שתשאל את עצמך האם אתה מתכנן לקחת את הנייד ללימודים איתך על בסיס פחות או יותר קבוע. אם התשובה היא כן, אני ממליצה מאד להמנע במידת האפשר ממחשב 15.4". להתרשמותי הטעות הגדולה ביותר והחרטה המרכזית של סטודנטים אחרי קניית נייד היא בחירה במחשב של 15.4". זה כבד, מסורבל, נותן חיי סוללה נמוכים מהממוצע ברוב המקרים ופשוט לא נוח להסחב עם זה משיעור לשיעור (שלא לדבר על לדחוף את זה על השולחנות המיניאטוריים של חלק מחדרי הלימוד...).

עם זאת, התקציב שלך מאד מגביל. ב-3500 ש"ח קשה למצוא מחשב נייד באמת אבל בכל זאת אפשר להשיג משהו קצת יותר סביר ממחשב של 15.4". אחריות לשלוש שנים בתקציב כזה זה לא דבר נפוץ, רוב הסיכויים שתצטרך להתפשר על הנקודה הזו אם אתה לא רוצה להיות מאד מוגבל בבחירה.

ב-13.3" אתה יכול למצוא אולי את ה-E310 של LG עם שנתיים אחריות או עם חריגה קלה מהתקציב את ה-SL300 של לנובו.

ב-14.1" יש את ה-A840 של דל שמגיע עם אחריות לשלוש שנים ומסך מאט. החסרונות הם במפרט דל יחסית וחוסר ביציאת HDMI. עם זאת, התמורה למחיר גבוהה יחסית.

אם אתה רוצה להשאר עם 15.4", יש קצת יותר אופציות. אם אתה רוצה יציאת HDMI, ה-N500 של לנובו מתאים (אם כי הוא יוצא מהשוק ולא בטוח שתצליח למצוא אותו). את ה-1545 של דל אפשר לקבל ב-3500 ש"ח עם מפרט נחמד ואחריות לשלוש שנים אבל ללא יציאת HDMI. ה-Gigabyte W576M זמין במפרט מאד דומה ומחיר כמעט זהה רק עם אחריות לשנתיים ויציאת HDMI. ה-Sl500 של לנובו נותן איכות ומקלדת קצת טובות יותר ויציאת HDMI אבל מגיע עם אחריות לשנה בלבד.

אופציה אחרונה לשקול היא רכישת נטבוק ושימוש במחשב נייח בבית, פתרון שמתאים לפעמים לסטודנטים בתקציב צפוף שלא רוצים לוותר על הניידות של הנייד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל כדאי שתשאל את עצמך האם אתה מתכנן לקחת את הנייד ללימודים איתך על בסיס פחות או יותר קבוע.

שאלת אותי שאלה טובה!

אחרי בירורים בעניין והמלצות מחברים - אני לא מתכוון לקחת אותו ללימודים.

בנושאים האלו, אין כמו עט פיילוט 0.5 ודפדפת ::)

לכן, אשאר עם מסךבגודל "15.4.

*האם מומלץ ושווה את הכסף יציאת HDMI?

*למה הN500 יוצא מהשוק?

*האם מחשבי Gigabyte נחשבים כפחות טובים מחברות אחרות כגון דל ולנובו?

*למה הכוונה באיכות המקלדת בSI500?

תודה,

רועי

岳湖

פורסם

*האם מומלץ ושווה את הכסף יציאת HDMI?

אם אתה רוצה לחבר את המחשב למסך LCD / טלוויזיית LCD חיצונית, אז כן.

*למה הN500 יוצא מהשוק?

לנובו החליטה להחליף אותו ב-G530. למה? תשאל אותם. לדעתי הם לא רצו שבדגם הזול שלהם תהיה יציאת HDMI, כדי לא ליצור תחרות לסדרת ה-SL.

*האם מחשבי Gigabyte נחשבים כפחות טובים מחברות אחרות כגון דל ולנובו?

מידי פעם צצים אנשים שאומרים שאיכות הבנייה שלהם לא משהו. לא ניסיתי אישית.

*למה הכוונה באיכות המקלדת בSI500?

מקלדת יציבה שנותנת פידבק טוב ללחיצות, ונוח להקליד עליה. מתוך ניסיון עבר עם מקלדות שונות של מחשבים שונים, אני מצפה שהמקלדות של לנובו (גם ב-SL וגם בדגמים הזולים) תהיינה איכותיות יותר מאלה של גיגהבייט, למשל.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, החלטתי עפ"י המלצותיכם להתמקד בבחירה בין לנובו N500, לנובו SL500 ודל 1545.

האם מחשבים שמגיעים עם אחריות לשנה/שנתיים ניתנים להרחיב את האחריות לשלוש?

בכל דגם קיימים מספר דגמים שונים (לדוגמא:Lenovo 3000 N500 4233-39G / Lenovo 3000 N500 4233-6PG ) -

למיטב הבנתי ההבדל בתוך הדגמים הללו הם של מעבד/זיכרון/כרטיס מסך/דיסק קשיח. אמת? או שינם דברים נוספים?

פורסם

לכל ניידי לנובו שבאים עם אחריות לשנה אפשר להרחיב אחריות ל-3 שנים.

בד"כ מספיק לרשום את מספר הדגם (7 תווים) בגוגל כדי לקבל קישור לדף רשמי של לנובו עם פירוט כל הדברים המרכזיים במפרט.

פורסם

יש לי מחשב נייד GIGABYTE 576V ואני מרוצה ממנו מאוד.

איכות הבנייה לדעתי טובה מאוד ואני שמחה שרכשתי אותו.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שלום שלום!

לא יצא לי לקנות את המחשב המיועד ורציתי לדעת אם יש עדכונים בשלושת החודשים מאז הנושא נפתח, או שהצעות המחשבים עדיין רלוונטיות?

תודה רבה,

רועי

岳湖

פורסם

בהנחה שהתקציב שלך נשאר זהה, וגם הדרישות, הדגמים המומלצים כרגע הם

Compaq CQ61

Lenovo G550

Lenovo SL500

DELL Vostro 1015

Gigabyte W576M/V

ה-Compaq וה-Lenovo באים עם אחריות לשנה ואפשרות שדרוג ל-3. ה-Vostro מגיע ברוב המקרים עם אחריות ל-3 שנים כלולה במחיר, שזה יתרון, אבל ללא מערכת הפעלה. ה-Gigabyte נותנים מפרטים מרשימים יחסית למחיר, ואחריות לשנתיים, אבל למיטב הבנתי אי-אפשר להרחיבה ל-3.

יצא לי להתנסות קצת עם ה-W576V, וההתרשמות שלי היא שאיכות הבנייה עדיפה משמעותיתי על פני דגמים קודמים של Gigabyte. גם עם ה-SL500 יצא לי לשחק קצת והוא חביב ביותר.

ל-G550/CQ61 יש גם מקשים נומריים בצד המקלדת, אם זה חשוב לך.

דבר נוסף: משום ש-Windows 7 כבר הושקה, הייתי ממליץ לך מראש לרכוש מחשב עם מערכת הפעלה זו. ייתכן שחלק מהדגמים של הסדרות שציינתי כבר מוצעים עם Win7, וחלק לא. כיוון שכבר חיכית די הרבה זמן, הייתי מחכה עוד קצת ומוודא רכישה עם Win7, כדי לא להסתבך עם שדרוג בעתיד.

פורסם
  • מחבר

יופי, אני אנסה לבדוק את הדגמים הנ"ל ואחפש מקום לקנות...

ואקשיב לעצה לגבי windows7.

אגב, איך מערכת ההפעלה החדשה?

נוחה? מנסה להיות עוד יותר דומה למקינטוש? :)

תודה!

רועי

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין שאני מעדיף מסך מט ולא מבריק.

אחרי תחקיר, הבנתי שלCompaq ול-Dell יש מסך שהוא מבריק ללא השתקפות שזה הדבר הטוב יותר בשבילי, (תקנו אותי אם אני טועה).

מה לגבי דגים של Toshiba שכל הזמן שולחים לי פרסומות עליהם?

אם אני משווה בין Compaq CQ61 ל Dell Vostro 1015, מה ניתן לומר?

לCQ61 יש מקלדת נומרית.

לדגם של דל יש אחריות של שלוש שנים והוא קצת יותר זול, אבל צריך להוסיף מערכת הפעלה שמייקרת, לעומת קומפק שיש לו מערכת הפעלה כבר.

דעות? הצעות?

תודה,

רועי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים