עבור לתוכן

מעוניין בנייד לצרכים משרדיים, תקציב - עד 6000

Featured Replies

פורסם

אהלן.

כרגע יש לבחור Thinkpad T60 שכבד לו קצת...

השימושים משרדיים לגמרי. אולי יבוצע מעט תכנות ב-C, אבל לא יותר מזה.

הפרמטרים שהכי חשובים לו הם אורך זמן סוללה, משקל ושנות אחריות (השם DELL קופץ לי לראש).

ברור לי שנדרש נייד של 14" ואפילו פחות מזה, אך הוא מעדיף 4:3 ולא רחב אם אפשר.

מחכה לתשובתכם ומודה מראש.

פורסם

למרבה הצער לא ניתן כיום להשיג יותר מחשבים בפורמט של 4:3 מלבד לסדרות סופר ייעודיות שלא מתאימות למקרה הזה.

ב-14.1" הוא יכול להסתכל על ה-T400 של לנובו או ה-E6400 של דל. שניהם מוצלחים למדי, שוקלים בסביבות ה-2.2-2.3 ק"ג ונותנים חיי סוללה טובים. ל-T400 חיי סוללה טובים קצת יותר אבל מחירו בדר"כ קצת יותר גבוה. אלו מחשבים עסקיים עם פונקציות עסקיות מקובלות (אם הוא משתמש ב-T60 אז הוא רגיל לרמה דומה) והאחריות על שניהם לשלוש שנים. ל-E6400 יש יציאת DP אך לא נשמע שזה חיוני בשבילו בצורה כלשהי.

ב-12.1" יש מספר מחשבים מעולים עם חיי סוללה טובים מאד שחורגים מהתקציב בכ-1000-1500 ש"ח אבל לפעמים ניתן להשיגם במחירים זולים בהרבה דרך יבוא מקביל. זו אופציה שכדאי לבדוק ושווה לברר מיהו נותן האחריות (חלק מהמחשבים ממילא זכאים לאחריות רשמית בארץ גם בקניה בארה"ב). אני הייתי מסתכלת בעיקר על ה-X200 של לנובו. זה מחשב איכותי, קל מאד, עם חיי סוללה מעולים וביצועים של מעבד סטנדרטי.

רוב המחשבים ב-13.3" מהווים ירידה באיכות או בחיי הסוללה בהשוואה למחשבים שציינתי כבר, ניידים איכותיים מאד בקטגוריה זו נוטים להיות יקרים הרבה יותר. אפשר להסתכל על מגוון מחשבים חצי עסקיים שיתנו איכות לא רעה וחיי סוללה ממוצעים כגון ה-Vostro 1320 של דל או ה-SL300 של לנובו. כיוון אחר ללכת אליו הוא למחשבים צרכניים אבל קלים עוד יותר. ל-Acer יש סדרה קלה מאד וזולה עם חיי סוללה טובים מאד. החסרונות הם במעבדי ULV (לצרכים משרדיים הם יספיקו) וכמובן בירידה לאיכות ורמת פיצ'רים צרכנית. תסתכל על ה-AS3810T ב-13.3".

פורסם

ב-14.1" הוא יכול להסתכל על ה-T400 של לנובו או ה-E6400 של דל. שניהם מוצלחים למדי, שוקלים בסביבות ה-2.2-2.3 ק"ג ונותנים חיי סוללה טובים.

יותר. ה-E6400 זה 2.3 עם סוללת 6 תאים, ה-T400 באותה קונפיגורציה ישקול 2.4. עם סוללת 9 תאים המפלצתית T400 מגיע כמעט ל-2.6 קילו. בהחלט רחוק ממחשב קל.

השאלה היא איזה T60 יש לבחור כרגע שמרגיש כבד. אם מדובר בדגם 14", אין שום טעם לצפות ש-T400/E6400 ישקלו פחות ממנו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות.

QTTP - יש לו את הדגם של ה14".

כל הדגמים קצת מבלבלים-עדיין לא הצלחתי לשים את האצבע על נייד שעונה על הדרישות .

משקל וסוללה הם הפרמטרים העיקריים.

פורסם

אם כך, באמת הגיוני להסתכל לכיוון של 12.1-13.3".

פורסם
  • מחבר

מה אני צריך לדעת לגבי סוללה ? (9 תאים מול 6 תאים)

פורסם

מספר התאים זו לא אינדיקציה ישירה לחיי הסוללה של המחשב. כמובן שבאותו מחשב סוללת 9 תאים תספק יותר זמן מסוללת 6 תאים כאשר בדר"כ (אם כי לא תמיד) היחס הוא קבוע (כלומר 9 תאים תספק פי 1.5 יותר זמן מ-6 תאים בשימוש זהה).

רוב המחשבים מ-13.3" -14.1" מגיעים עם סוללת 6 תאים כסטנדרט ורוב מחשבי ה-12.1" מגיעים עם סוללה קטנה יותר (כאשר מדברים בפורום על משקל מחשבים מתייחסים בדר"כ למחשב עם הסוללה הסטנדרטית איתה הוא מגיע אלא אם כן מצויין אחרת). כמובן שסוללה גדולה יותר תורמת למשקל של המחשב. השאלה היא סה"כ כמה זמן סוללה אתה מצפה לקבל. אם תיתן הערכה של כמה זמן נראה לך נחוץ, יהיה אפשר להתייחס יותר ספציפית.

פורסם
  • מחבר

סליחה שלא ציינתי את זה-הבחור מעוניין בכ3 עד 4 שעות עבודה.

קיימת כזו חיה ?

פורסם

זו לא בעיה, 3-4 שעות זה הממוצע. אין צורך בסוללות מורחבות ברוב המקרים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים