עבור לתוכן

קניית מחשב נייד בתקציב של 4000 אפשרי חריגה קטנה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי קצת עזרה בבחירת מחשב נייד, שימושים עיקריים הם ללימודים, תיכנות, סרטים, חשוב שיהיה כרטיס תומך HD ומשחקים אבל לא בטירוף.

עכשיו ראיתי באייבורי נייד של MSI שנראה שיש לו מפרט לא רע בכלל בטח בתמורה לכסף, הייתי רוצה לדעת אם יש איזה קץ', נכון שMSI לא מאריות הניידים אבל מה יכול להיות כל כך גרוע שהוא לא יהיה מומלץ לקניה?

תודה מראש על העזרה.

אופס שכחתי לתת לינק למחשב של MSI אז הנה... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3678&CatCode=315 .

עוד מחשב על אותו הכיוון הוא COMPAQ והלינק הוא

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3821&CatCode=315 .

תודה רבה.

פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ אבל אני ממש צריך עזרה...

פורסם

למה השני עדיף?

בגלל יציאה נוספת של USB כרטיס מסך חזק יותר וג'יגה יותר זיכרון?

אבל המחשב השני זה 16", 500GB דיסק קשיח...

פורסם

מצטער שאני מקפיץ אבל אני ממש צריך עזרה...

לאחרונה נהיינו הרבה פחות קשוחים בפורום זה בנוגע להקפצות בניגוד לחוקים. לצערנו זה מביא למצב שבו אנשים ממש חסרי סבלנות ומקפיצים הודעות אחרי שעות בודדות, כי הם לא קוראים את חוקי הפורום, או יותר גרוע - קוראים ולא טורחים להתייחס.

זה שהפסקנו לתת אזהרות אוטומטיות, לא אומר שמותר להתעלם מהחוקים.

במקרה זה, אני נאלץ לתת ל-Raamses אזהרה ראשונה על הקפצה, ולהזכיר שמשתמש שמגיע ל-3 אזהרות יטופל ע"י אחראי הפורום הכלליים עד כדי הרחקה זמנית או לצמיתות מהפורום.

בד"כ לא יקרה כלום אם תחכו יום-יומיים למתן תשובה (ולרוב מחכים פחות). מי שנורא בוער לו, אולי מוטב שיחשוב בכלל האם החלטה על קנייה של מוצר יקר כמו מחשב נייד היא החלטה שמן הראוי לבצע אותה בלחץ זמן.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה עם האזהרה, אני לא מכחיש שידעתי שזה אסור, אבל מנסיון אני יודע שהודעה שלא נענית אחרי זמן מסוים היא נשארת ללא תשובה וזה כבר קרה, אבל לא חשוב אני מוכן לקבל על עצמי את ה"עונש" אבל הטענה שלי אליך היא אחרת, הגעת לדיון קראת אותו כתבת את כל מה שכתבת ולא יכולת להתייחס אפילו לשאלה שלי? ואפילו אחרי ששלחתי לך הודעה פרטית אתמול ואמרת לי שתעזור לי?

טוב לא חשוב, אני אתייחס לנושא, תודה לעוזרים עד כה, אבל רציתי קצת יותר מידע על למה זה יותר טוב, כאילו אני רואה שאולי הנתונים יכולים להיות טיפה יותר טובים, אבל האם המחשבים שציינתי הם לא מספיק טובים מסיבה כלשהיא חוץ מהחומרה שהם מציעים?

אם אפשר קצת יותר פירוט אני אשמח.

תודה רבה.

פורסם

אין לי בעיה עם האזהרה, אני לא מכחיש שידעתי שזה אסור, אבל מנסיון אני יודע שהודעה שלא נענית אחרי זמן מסוים היא נשארת ללא תשובה וזה כבר קרה

בדיוק מהסיבה הזו החוקים מאפשרים הקפצה אחרי שעוברות 24 שעות. הבעיה היא לא עם הקפצות בכלל, אלא עם הקפצות תכופות מידי, שבסופו של דבר, כשלא אוכפים את החוקים, הופכים לתחרות בין משתמשים מי מקפיץ יותר מהר כדי שהדיון שלו יהיה בראש הרשימה, ולשם אנו לא רוצים להגיע. אבל נעזוב את הנושא כרגע.

אבל רציתי קצת יותר מידע על למה זה יותר טוב, כאילו אני רואה שאולי הנתונים יכולים להיות טיפה יותר טובים, אבל האם המחשבים שציינתי הם לא מספיק טובים מסיבה כלשהיא חוץ מהחומרה שהם מציעים?

אני חייב להודות, שלא ממש הבנתי מה אתה שואל. אתה רוצה לדעת האם X יותר טוב מ-Y ולמה, או סתם האם X מספיק טוב לשימושים שציינת?

באופן כללי, במחשבים ניידים כן נותנים חשיבות לדברים מעבר למפרט, כמו איכות בנייה, אחריות ושירות. הדברים האלה הם הגורם העיקרי להבדלים, לפעמים גדולים, במחיר בין ניידים זהים באותו מפרט. מה שכן, לפעמים יש הבדל גדול שנובע ממיתוג (מותגים שנחשבים טובים מאחרים), למרות שבפועל ההבדל לא באמת מגובה באיכות טובה יותר או שירות טוב יותר. כל מקרה לגופו, ובשביל זה הפורום כאן, כדי להמליץ על סמך ידע קולקטיבי.

זה באופן כללי. באופן ספציפי רצית לדעת לגבי ניידי MSI? הסיבה העיקרית (מוצדקת או לא) שאנשים לא ממליצים עליהם לפעמים היא שהם משווקים בלעדית ע"י אייבורי וגם השירות במקרה תקלה הוא של אייבורי, אשר מסיבות כאלה ואחרות רכשה לעצמה מוניטין לא חיובי במיוחד בקרב קהל צרכני המחשבים היותר מנוסים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה.

בגדול מה שרציתי לברר הוא מה יהיה המחשב שיתן לי את התמורה הטובה ביותר לכסף אחרי שקלול כל הפרמטרים, שזה חומרה מותג אחריות וכו'.

ההבדלים הם מאוד גדולים בין המותגים החזקים כגון DELL HP וLG לבין MSI COMPAQ ו ACER. רק רציתי לדעת האם באמת יש הבדל כל כך גדול ביניהם?

תאמת שאני התלבטתי בין שלושת המחשבים שיש להם לינקים למעלה שניים שאני נתתי ואחד שאחר נתן, מבחינת חומרה הם מצוינים ביחס למחיר, הפחד שלי הוא שהם פשוט לא איכותיים ברמה שעוד שנה המחשב ידפק לי.

אם תוכל לתת לי בחירה של שניים שלושה מחשבים שלדעתך הם יתנו את התמורה הטובה ביותר לכסף אני אשמח מאוד.

תודה מראש.

פורסם

במחשב של MSI יש 3G זיכרון DDR2 וכרטיס מסך מיושן, במחשב שנתתי לך אתה מקבל 4G זיכרון DDR3 וכרטיס מסך חדש יחסית ויותר חזק. ההבדל בין 500G לבין 320G הוא פחות חשוב.

כמו כן יש קצת הבדל בין ACER ל MSI...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים