עבור לתוכן

משחה תרמית ?

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש ומחר אני מרכיב אותו, שמעתי פה על המשחה הטרמית שמורחים על המעבד .. חייבים למרוח ?

מה היא עושה בכלל ?

ועוד משהו אם משהו יוכל לתת לי עצות איך להתחיל להרכיב את המחשב אני אשמח, אני יודע לאן כל חיבור הולך

אבל איפה כדאי להתחיל (לוח אם,זכרונות,ספק כוח) וכדאי להתקין את ווינדוס 7 ? כי יש לי XP PRO SP3 כבר צרוב .

פורסם

מהשאלות שלך, ובלי לזלזל חלילה, עושה רושם שאולי עדיף שלא תתעסק עם זה לבד. אמנם זה לא מאוד מסובך, אבל חוסר מיומנות עלול להוביל לנזק בדרגה כזאת או אחרת.

משחה תרמית הכרחית (בין אם אתה מורח אותה ידנית, או אם היא מגיעה "מובנית" על בסיס גוף הקירור שלך למעבד). תפקידה בגדול הוא למקסם את מעבר החום בין המעבד וגוף הקירור.

פורסם
  • מחבר

אוקיי ,ונניח אם אני לא ימרח יקרה משהו ? נזק למעבד ?

ועוד שאלה, ראיתי הרבה אנשים שמשתמשים בכפפות כדי להרכיב את המחשב .. מה זה נותן וכדאי להרכיב עם ?

אם תוכל להתייחס לשאר השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה אני אשמח

פורסם

לדעתי המחשב לא יעלה לך בכלל בלי המשחה עקב התחממות יתר (יתקע במהלך ה-POST ויתריע על התחממות יתר). אם לא תמרח משחה המעבד יתחמם יתר על המידה, וגם אם יעלה, הוא לא יעבוד לך יותר מדי זמן ברציפות. ברמת החומרה, עם הזמן (הלא כל כך ארוך) אתה תגרום נזק למעבד. בוא נבהיר משהו, משחה תרמית זאת לא המלצה - זאת חובה.

בקשר לסדר ההתקנה זה ממש לא משנה, לדעתי עדיף למקם את לוח האם (אם הוא לא נשלף) אחר כל להתקין את המעבד, גוף קירור, זכרונות, כרטיס מסך, שאר כרטיסים שאולי יש לך את חיבורי המארז (הפעלה/כיבוי, ריסט, USB קדמי וכו'), ואחר כך את הכוננים הקשיחים והאופטיים. אתה צריך לנסות לצפות וולזהות מראש נקודות בהן התקנה של רכיב אחד תפריע לגישה וחיבור נוח לרכיב אחר, ואז להתקין את הרכיב הבעייתי קודם במקום להסתבך אחר כך (לדוגמא, כרטיס מסך שמקשה על הגישה לחיבורים האחוריים של הדיסק הקשיח; גוף קירור שמקשה על הגישה לזכרונות וכו'). את הספק הייתי מחבר אחרון מטעמי גישה ונוחות (וכמו חיבורים של שאר הרכיבים זה גם תלוי במארז בו אתה מתקין את הכל). את חיבורי החשמל לרכיבים השונים הייתי מחבר אך ורק בסוף.

כשמרכיבים מחשב צריך לדאוג ולא להעביר חשמל סטטי לרכיבים השונים. אני מניח שהאנשים שראית עם הכפפות משתמשים בהן כדי למנוע העברה של חשמל סטטי מהגוף לרכיבי המחשב (כפפות גומי או לייטקס), למנוע לכלוך (שמנוניות מהעור), וחלק מהאנשים אולי משתמשים בזה כדי להתגונן מפני חתכים ושריטות מהחלקים המתכתיים של המארז.

אני באופן אישי בדרך כלל לא מתקין עם כפפות.

בקשר לשאלה שלך על מערכות ההפעלה, לפי חוקי הפורום אסור לשאול או לבקש ייעוץ בקשר ל-Warez, וברמה העקרונית זה לא משנה ואין לזה קשר להרכבת המחשב ברמת החומרה. אם המערכות תקינות שתיהן יעבדו וזה עניין של העדפה אישית שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי עזרת לי מאוד !! :)

פורסם

אני היתי ממליץ לך לא להרכיב לבד.. :nono:

אתה לוקח את זה כאילו אתה מכין עוגה :nixweiss:

"מקסימום ל יעבוד?" חבל אתה יכול לגרום נזק..

פורסם
  • מחבר

חשבתי פעמיים אם כדאי או לא וכנראה שאני לא ירכיב לפחות לא את המעבד כי צריך למרוח עליו את המשחה

ואני מעדיף שבעל מקצוע יעשה את זה.

תאמת לא הבנתי אף פעם למה זה קשה כל כך חוץ מהחלק של המריחה של המשחה .

אני יודע לאן כל חיבור הולך,זכרונות והארד דיסק לא בעיה, כרטיס מסך גם לא רק החלק של המעבד ...

פורסם

כמו שכבר אמרו לפני....תן לבעל מקצוע להרכיב את המחשב

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה אבל אם הוא קונה מעבד/גוף קירור חדשים מהקופסה אז אמור להיות לו שם מדבקה טרמית או משחה מרוחה מראש כבר לא?

פורסם

בדרך כלל כן אבל זה לא קשור הוא אומר שהוא לא יודע למרוח

אישית הייתי נותן למישהו להרכיב את המחשב

פורסם
  • מחבר

קניתי חדש מהחברה, המעבד עדיין באריזה שלו והיא לא נפתחה מעולם, כנ''ל לשאר החלקים.

היום קיבלתי את המחשב קומפלט כולל הכול, המעבד הוא AMD Phenom II X3 720 BE 2.80GHZ BOX .

מה אני צריך לעשות ? ואיך אני ידע אם המעבד מרוח במשחה ? הבנתי גם שצריך להניח אותו על שקית אנטיסטאטית מיוחדת

יש עוד אמצעי זהירות שצריך להשתמש ?

פורסם
  • מחבר

אפשר לנעול, נתתי לבעל מקצוע להרכיב את המחשב והוא הורכב בפנדס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים