עבור לתוכן

דחוף - איך להעתיק חומר מדיסק קשיח של מחשב נייד שכנראה התקלקל

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני צריך לרכוש מתאם מתאים כדי לנסות, אבל אם הדיסק עצמו תקול במה חיבור usb יעזור, ז"א איך חיבור בצורה זו יתגבר על התקלה ?

לילה טוב ותודה על עזרתך !

• תגובות 37
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מתאם USB ניגש ברמה המינימלית להרדדיסק, ללא קריאת נתונים כמו SMART וכדו' בנוסף מחברים אותו לאחר שהמערכת עלתה כך שתוכל

לדלג על בעיית תקיעת המערכת בעת הטעינה.

פורסם
  • מחבר

בתחילת התקלה בבדיקת הדיסק הקשיח כשהיה עדיין בתוך המחשב הנייד, במנגנון הבדיקה של הביוס, התוצאה היתה:

primary hard disk self test

quick test

00% complete

tersting replace hard disk 1

smart check

hard disk smart passed

בעצם זה מוזר שב-smart עבר למרות שהמחשב לא יכל לגשת אליו אף לא לפעולת ריקברי או התקנה חדשה של וינדוס ?

האם זה אומר משהו לגבי חיבור במתאם usb או בכלל ?

פורסם

הSMART היא בדיקה לא אמינה במיוחד.

פורסם
  • מחבר

קיבלתי אתמול בלילה מארז לסיק קשיח 2.5 sata המתחבר למחשב בחיבור usb.

על הקופסה כתוב "The maximum support capacity 160 GB" כאשר הדיסק שלי הוא 320 ג'גה. בכלן זאת ניסיתי, ואיני יודע אם מגבלת הנפח הרשומה פוגעת בניסוי.

במחשב שעובד עם ויסטה לוקח המון זמן וכותב שצריך לפרמט.

במחשב שעובד עם וינדוז 7 מייד קופצת הודעה שצריך לפרמט.

לא אפשרתי לשני המחשבים לפרמט.

כשהוא שואל אם לפרמט או לא מופיע איקון בחלון המחשב שלי שהיה פתוח על המסך. כשלא אפשרתי לפרמט האיקון נעלם.

מפה איך אפשר להתקדם ?

בתודה מראש

פורסם

תוריד גירסת ניסיון של RSTUDIO ותנסה לראות אם היא מצליחה לזהות משהו, אם לא - הקפאה או חברת שיחזור.

פורסם
  • מחבר

אנסה כעצתך

אבל מתוך סקרנות - הזכרת יותר מפעם תהליך של הקפאה, האם תוכל להסביר במה מדובר או להפנות להסבר ?

תודה שוב

פורסם
  • מחבר

כשאני מחבר את ההארד דיסק באמצעות המתאם דרך usb המחשב מודיע שיש לפרמט אותו כדי שאפשר יהיה להשתמש בו, ללא אישור הוא לא מזוהה, האם לאשר פירמוט ?

פורסם

אם אתה מאשר פרמוט אתה מאבד את כל מה שיש לך על הדיסק.

פורסם

כשאני מחבר את ההארד דיסק באמצעות המתאם דרך usb המחשב מודיע שיש לפרמט אותו כדי שאפשר יהיה להשתמש בו, ללא אישור הוא לא מזוהה, האם לאשר פירמוט ?

חד וחלק לא. תנסה להריץ את הRSTUDIO כמו שכבר כתבתי.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אני שוב מודה לכם על העזרה !

בהתחלה חיברתי את ההארד דיסק באמצעות מארז חיצוני ונתקלתי בבעייה של הבקשה לאתחחול שהזכרתי.

אח"כ שמתי לב שעל הקופסה של אותו מארז היה כתוב שהוא תומך בנפח דיסק של עד 160 ג'גה. שלי היה 320 ג'גה.

ניסיתי לקנות מארז של ונטיק שמתאים לנפח של עד 1 טרה ממרדנית. הם טעו ושלחו לי הזמנה המיועדת למישהו אחר (וכנראה לו שלחו את שלי) ונתקלתי אצלם בשירות גרוע לפיתרון הבעיה - המחיר הזול עלה ביוקר, כשגורם הזמן היה חשוב מאוד.

לבסוף קניתי כבל מתאם שתומך בנפח המתאים וההפתעה: ההארד דיסק מייד זוהה, הקבצים היו תקינים והצלחתי להעתיק את כולם בצורה רגילה באמצעות הווינדוז.

עכשיו אפשר לשלוח את המחשב הנייד לתיקון במסגרת האחריות.

הבעיה כעת היא שאי אפשר למחוק את הקבצים מההארד דיסק, אפשר רק להעתיק אבל לא למחוק.

האם מוכרת לכם דרך להתגבר על בעיה זו, היינו למחוק את תכולת הדיסק ?

פורסם

אתה לא מצליח לפרמט אותו דרך ניהול דיסקים בחלונות?

פורסם
  • מחבר

א אפשר לפרמט אותו כשהוא מחובר דרך usb למרות שהוא מזוהה ואפשר להעתיק ממנו חומר, ובה בעת אם מחברים אותו במיקומו הרגיל בתוך המחשב בחיבור הסאטא הרגיל שלו המחשב לא מזהה אותו ובביוס כותב: replace hard disk

פורסם

אני מניח שאתה מעוניין למחוק את המידע הרגיש לפני התיקון. אתה יכול להשתמש בתוכנת WIPE חינמית (לדוגמא:

http://www.docsdownloads.com/suredelete-1.htm ) ולא לפרמט את הדיסק. אפשר להשתמש גם במנהלי דיסקים חיצוניים

כמו PARAGON וACRONIS שמאפשרים פירמוט הררדיסקי USB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים