פורסם 2009 ביולי 3116 שנים שלוםברשותי מזה כחודשיים מחשב נייד של hp מסדרת pavilion dv6.במשך הזמן היו בעיות של תקיעות של המחשב ונאלצתי לכבותו בלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי ולהדליקו מחדש.אתמול בלילה המחשב הפסיק להידלק, לא מזהה את ההארד דיסק, ובמנגנון הבדיקה הפנימי שלו מתוך הביוס זו התוצאה:primary hard disk self testquick test00% completetersting replace hard disk 1smart checkhard disk smart passedמנגנון הריקברי של המחשב לא עבד בכלל כנראה בשל התקלה בהארד דיסק.כרגע פחות מעניינת אותי שאלת תוקף האחריות בארץ ויותר קריטי עבורי להעתיק את החומר מההארד דיסק.ניסיתי לאתחל המחשב מדיסק של Hiren's ללא הצלחה (אם כי אינני בטוח שהדיסק של Hiren's שברשותי תקין).העניין חשוב ודחוף - קיים חומר שאני לא יכול לוותר עליו, וקיים חומר שאני צריך כבר ליום א' הקרוב.אודה על כל עזרה. האם התקלה היא בחומרה של הדיסק, ואם כן האם אוכל לגשת לחומר בכל זאת ?לדעתי זה לא עניין של פארטישן שאבד ? האםאיך ניתן לבדוק זאת ?
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים אני הייתי מוצא את ההארד דיסק ומנסה לחבר אותו למחשב אחר (נייח), כך שיעשה BOOT מהדיסק התקין שלו, ומנסה לגשת לדיסק ה(כנראה)תקול שלך. אם המחשב לא מצליח לזהות את הדיסק או טוען שהוא ריק, או לא מפורמט - כל הזין. יש שירותי שחזור מידע שכנאה יכולים לשחזר את המידע שאבד או חלקו, אבל זה עסק לא זול ולא מהיום למחר.
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים מחבר זאת אפשרות שחשבתי עליה, תודה, האם מוכרת לך דרך לעשות בוט מה-cd ולהעתיק חומר באמצעות דיסק און קי ?
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים זאת גם אופצייה. יש לא מעט הפצות של לינוקס שיכולות לעבוד ישירות מהCD או הDVD, ללא התקנה על הדיסק הקשיח - אבל יש סיכוי שחלקן ידרשו שטח דיסק כלשהו בשביל המטמון, ואז אם הדיסק שלך מת לגמרי הן לא יצליחו לעלות. אין לא יותר מדי נסיון עם לינוקס, מציע לך לשאול בפורום המתאים האם קיימות הפצות של לינקס שמסוגלות לעלות מבלי שיהיה בכלל הארד דיסק מחובר למחשב.
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים כל LIVECD של לינוקס יעשה את העבודה.אין להם צורך במטמון וכו'. אם אתה רוצה הפצה נוחה תוריד LIVECD של UBUNTU.
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים מחבר תודה רבה על עזרתכם - חן חןאני הולך לנסות את האופציות השונות, במיוחד הלינוקס המדוברהפחד שלי הוא שההארד דיסק עצמו לא תקין, כאילו מה אז, איך להעתיק החומר בלי להזדקק לחברות מתמחות
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים מחבר הורדתי LIVECD של UBUNTU והפעלתי אותו אבל הוא לא ראה בכלל את ההארד דיסק, כאילו שלא קיים.הפעלתי את ה-LIVECD של UBUNTU במחשב אחר תקין ושם ראה את כל ההארד דיסקים ונכנס אליהם ואפשר העתקת קבצים, הוא גם זיהה דיסק און קי ברגע שהוכנס.אני חושש שוב שמדובר בתקלה פיזית בהארד דיסק ושואל אם יש דרך נוספת להעתיק החומר מהדיסק התקול.
פורסם 2009 ביולי 3116 שנים קיים סיכוי (לא גדול אמנם) שהתקלה היא לא בדיסק עצמו אלא בחיבורים או בבקר בלוח האם. תוציא את הדיסק ותחבר אותו למחשב אחר, תקין, ותראה האם הוא מזוהה.
פורסם 2009 באוגוסט 116 שנים מחבר הוצאתי את הדיסק מהמחשב הנייד וחיברתי אותו למחשב נייח במקום אחד מהדיסקים הקשיחים שהיו בנייח (לא במקום דיסק האתחול של הנייח).המחשב הנייח התחיל לעלות אבל נתקע המון זמן (יותר מעשר דקות) במסך שבו מופיע הלוגו של ווינדוז. כיביתי וחזרתי על הפעולה - אותה תוצאה.ניתקתי את הדיסק של המחשב הנייד מהנייח, החזרתי החיבורים של הדיסקים בנייח למה שהיה קודם והפעלתי והמחשב הנייח עבד רגיל ומהר.זה מחזק המסקנה שההארד דיסק של הנייד התקלקל.האם יש פעולה כלשהי שאני יכול לעשות כדי להציל את החומר ?על איזה מעבדה אתם ממליצים (טובה וזולה) ?
פורסם 2009 באוגוסט 116 שנים מחבר בנייח יש יותר מדיסק קשיח אחד, כולם בחיבור sata, ניתקתי החיבור לאחד מהם וחיברתי במקומו את הדיסק הקשיח של המחשב הנייד כולל חיבור החשמל.האם מוכרת לך דרך להצלת הנתונים, בהנחה שמדובר בנזק פיזי לדיסק הקשיח (שכאמור הוא חדש בן חודשיים !), לפעולה עצמית, או אתר או מדריך לזה ?
פורסם 2009 באוגוסט 116 שנים יש את שיטת ההקפאה - מאוד לא מומלצת ומשמשת רק כמוצא אחרון כשאין רצון לשחזר מחברה. אתה יכול לנסות לחבר אותו בעזרתמתאם לUSB ולנסות תוכנת שיחזור מידע.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.