עבור לתוכן

צריך מחשב, לחכות ל-Core i5? ספטמבר? יש בנצ'ים? צפי מחירים?

Featured Replies

פורסם

צריך לקנות מחשב חדש למצלמות אבטחה להורים..

חושב פשוט לתת להם את שלי ולשדרג את השילוש הקדוש שלי.

אבל זה משהו שצריך להעשות בקרוב..

שימוש עיקרי שמעמיס על המעבד - פתיחת RAR'ים של כמה ג'יגות.

אני חושב כרגע על משהו ברמת מחירים של

Core2Duo E6300 - 450nis

Gigabyte P43 board - 480nis / Asus P5Q Turbo - 700nis

G.Skill 4gb DDR-II 1066mhz - 310nis

מה שאומר עד ה-1300-1500 ש"ח.

בכלל הולך לצאת משהו ברמת מחירים הזו בקרוב, או שאנחנו מסתכלים על צפי של מינימום 700 ש"ח מעבד וסכום דומה ללוח.

יש כבר בנצ'מרקים ברחבי הרשת?

ההורים לא ממש ירצו לחכות, השאלה אם זה בעצם שווה את זה ואפשרי באותה רמת מחירים של מה שקיים כיום במיינסטרים?

פורסם

ה RAR החדשים תומכים בריבוי ליבות \ זכרון מסיבי

לך על מרובע ליבה

עדיף

פורסם

קיים העניין הזה שכונן קשיח יכול להוות צוואר בקבוק ולכן ההבדל הוא לא שמיים וארץ אם כי בהחלט ניתן להבדל.

biodome, אני לא רואה כל כך את הטעם בזכרון 1066 על פני 800 וגם לא את הלוח אם הזה ב700 שקלים על פני לוח P43 פשוט ב380-410 שקל.

פורסם
  • מחבר

המרובע ליבות הכי זול עולה באזור ה-750 ש"ח שזה יותר ממה שקיוותי להוציא.. לא שזה יקר מדי, אבל בהתחשב בכך שטכנולוגיה חדשה מוצלחת יותר בדיוק מעבר לפינה זה נראה קצת טיפשי להוציא כזה סכום על מעבד ופלטפרומה שלא תהיה ניתנת לשידרוג.

אני גם מעדיף אותם כמה שיותר קרירים בתקווה להגיע אולי לקירור פאסיבי.

השאלה אם i5 בכלל הולך להיות באותו טווח מחירים ואם שווה לחכות.

dj- המחשבה היא גם אוברקלוק אולי. זיכרון 1066 עולה רק 30 ש"ח יותר על פני 800 וחבל שזה יהיה צוואר בקבוק.

לוח אכן לא ישנה הרבה, הלוחות היקרים יותר מגיעים עם פתרון קירור נורמאלי יותר לצ'יפסט.

פורסם

כיום ניתן לקנות לוח P43 גם ב-370 שקלים, חבל על הכסף בלוחות שרשמת.

וזיכרון של 800Mhz לא יגביל אוברקלוק של עד 4GHz עם המעבד שבחרת, אז גם כן חבל כי אפשר לקחת משהו זול יותר.

כפי שנאמר, אם המעמסה העיקרית היא פתיחת קבצי RAR אז כונן קשיח מהיר יותר יתן הרבה יותר מאשר מעבד.

פורסם
  • מחבר

בקשר לזיכרון - שוב, מדובר ב-30 ש"ח הפרש.. רדו מזה.

באשר למגבלת הכונן הקשיח - כבר קניתי SSD בנפח קטן מדי וטכנולוגיה לא בשלה מספיק.. לא מתכוון לקנות עוד אחד עד שיהיה נפח סביר במחיר הגיוני וביצועים נורמליים.. גם אם זה אומר לחכות שנתיים.

טוב אז קראתי קצת ברשת ואני רואה שהצפי מחיר הוא אזור ה-200 דולר ל-i5 הזול בחבורה שכנראה יהיה במהירות 2.66Ghz.

לפי היכרות עם השוק זה אומר תג מחיר של 900-1000 ש"ח אם לא יותר ככל הנראה, לפחות בהתחלה..

ללוחות יש פונטציאל להיות זולים ובטח ימכרו בהתחלה ב-500-600 ש"ח לפשוטים יותר.

הביצועים הראשוניים שרואים נראים מעניינים מאוד.. בהחלט זמן גרוע לקנות מרובע ליבות מתושבת 775.

התאריך השקה הרישמי הוא עדיין ה-6 לספטמבר?

פורסם

כן.

לגבי הזיכרון- אתה יכול להתעלם מהפרש המחיר אבל זה לא עושה אותך צודק. בתכלס אתה לא תקבל כלום אז הייתי אומר מאילא על 10 שקלים אבל לא על 60 שקלים. כן, זה 60 ולא 30.

לגבי הקשיח- תעשה מה שבא לך, אבל שוב - האחסון מהווה צוואר הבקבוק ולא המעבד.

פורסם
  • מחבר

אל תדאג ברור לי שאתה צודק.. זה נכון למעבד הזה. אם לעומת זאת הייתי משדרג בעתיד למרובע ליבות משומש כמו ה-Q8200 שהייתי רוצה להמהיר אז כן הייתי רוצה את היתרון הזה של זיכרון מהיר יותר.

בכל מקרה השוותי את המחירים בין שתי חנויות שונות, ההפרש הוא באמת באזור ה-50 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים