עבור לתוכן

"כבל מאריך" לספק - לכל החוטים

Featured Replies

פורסם

הספק יהיה במרפסת, מעבר ודרך הקיר/חלון .

המאורר הכרחי לספק ! ניסיתי להפעיל את הספק ללא מכסה ( מסוכן !!!! ) ובלי מאורר אך הוא מתחמם.

הפתח שיווצר בהעדר הספק ישמש לאורור פסיבי.

כמובן שכבל מאריך חשמלי רגיל אינו הבעיה , אלא הצורך לחתוך חוטי הספק עצמו .

הבעיה שאיני יודע איפה להשיג זכר ונקבה של חיבור ה ATX , עדיף מאריך במובן המקובל, אך אם לא אז חיתוך והלחמת מאריכים.

בנוסף צריך לתת תשובה למפסק , או אולי לדאוג לכך דרך הכבל המאריך החשמלי בדרך טריוויאלית.

בנוסף אם מישהו יודע איזה חוטים לקנות ( עובי .. אנא עארף)

אז לפני שאני מתחיל לחתוך .. רעיונות והצעות

אה כן, בלי בלופים בבקשה , אם אינך בטוח, אמור זאת.

תודה

פורסם

במרפסת למה?! חשבתי על לחות? גשם? חום? <--- או שאר איתני הטבע?

שים את הספק ליד המארז אם אין לך מקום בשבילו.

לא אמרת כמה אתה צריך, אבל את תצטרך גם מאריכים לחיבורי ה 4 פינים שיוצאים גם הם מהספק - מן הסתם.

פורסם

WTF?!? חבר, אני ממש לא מבלף בתשובה, אבל אני אומר לך את האמת, אם אף אחד כאן בפורום לא עשה את זה (או יותר נכון, הודיע שעשה את זה) ויש פה הרבה חולי שקט, אז ממש אין סיבה שתעשה את זה, וגם מהסיבות שמצויינות בתגובה מעליי.

אם אתה באמת רוצה שקט (מאוד שקט) אתה יכול להחליף את המאוורר של הספק ל-Vantec Stealth ולא תשמע אותו...

פורסם
  • מחבר

ו ב כ ן

1. מרפסת אין פרושו על הרצפה ליד המעקה . מתוכנן בפינה , בגובה של 1.80 .. ממש לא בעיה.

2. אסור לשחק עם חלקי הספק כי הם מ ת ו כ נ נ י ם לעבוד ביחד. מאורר עם ספציפיקציות שונות עלול לגרום להתחממות יתר ובלגן.

אני צריך להאריך את כ ל החוטים , כ ו ל ל החיבור ללוח האם. א ב ל עדיף היה מאריך לא קבוע לעומת הארכת החוטים. כי זה אומר פגיעה בספק האוריגינלי.

זה שלא עשו לא אומר כלום. הבעיה היא שבמקרה שהספק צריך להיות בתוך המארז ,כמו ב לן פרטי, יש בעיה.

אני כבר הוצאתי אותו לגג המארז. ברגים.

פורסם

להאריך חוטים לספק זה לא כל כך פשוט...

לפי התאור שלך אתה רצה להאריך את החוטים בכמה מטרים.

חוק אוהם קובע כי V=I*R

במקרה הזה, בחוטים המוליכים 5V זורם זרם רב של עשרות אמפר, נאמר 30A בהערכה שמרנית.

מספיק שהתנגדות חוטי הספק שלך היא 0.1 אוהם, תקבל מפל מתח של 3V על החוטים עצמם.

אפילו אם נניח שבצמה של ספק עוברים כמה חוטים במקביל של 5V, ולכן בכל חוט לא זורם יותר מ- 5A, עדיין תקבל נפילה של 0.5V . למזלך המעבד עובד על פחות מ- 2V ולכן יש לו ספק/מייצב מתח מיוחד על לוח האם, כך שכנראה הוא לא יסבול מכך אלא רק החלקים שניזונים ישירות מ- 5V כמו דיסקים קשיחים ואולי כרטיסי PCI.

אפילו עם עושים את זה, רצוי לדאוג לקבלים רציניים בכניסה למחשב.

זו דרך אגב הסיבה שקבווי מתח גבוה יש מתח של עשרות אלפי וולט - כי זה מקטין את הזרם, ולכן גם מתבזבז פחות הספק בהולכה עד לבתים.

פורסם

ו ב כ ן

1. מרפסת אין פרושו על הרצפה ליד המעקה . מתוכנן בפינה , בגובה של 1.80 .. ממש לא בעיה.

2. אסור לשחק עם חלקי הספק כי הם מ ת ו כ נ נ י ם לעבוד ביחד. מאורר עם ספציפיקציות שונות עלול לגרום להתחממות יתר ובלגן.

אני צריך להאריך את כ ל החוטים , כ ו ל ל החיבור ללוח האם. א ב ל עדיף היה מאריך לא קבוע לעומת הארכת החוטים. כי זה אומר פגיעה בספק האוריגינלי.

זה שלא עשו לא אומר כלום. הבעיה היא שבמקרה שהספק צריך להיות בתוך המארז ,כמו ב לן פרטי, יש בעיה.

אני כבר הוצאתי אותו לגג המארז. ברגים.

הבקשה שלך ממש לא הגיונית או מעשית.

אם הוא מתחמם ומרעיש באותו זמן אז תקנה VANTEC STEALTH כמו שהציעו לך. זה יהיה פתרון הרבה יותר פשוט, הגיוני ומעשי מאשר להאריך את כל החוטים.

עוד משהו, סיכוי של 99% שתתבלבל באיזה חוט ואז לך תדע מה יכול לקרות. אתה יכול לשרוף את הלוח אם או איזה HD....

פורסם

הבעיה שתוארה פה של מפל מתח היא אכן בעיה חמורה, אתה תפגע מאוד ביציבות של המערכת אם בכלל היא תפעל.

הייתי מציע או לקנות ספק טוב ושקט, או לחתוך בספק הקיים פתח למאוורר שני, ככה יהיו לך שני מאווררים ותוריד לשניהם את המהירות (שני מאווררים איטיים יספיקו במקום אחד רועש).

אם אתה מתעקש לבצע את הפרוייקט שלך אתה לא תוכל להשתמש בחוטים דקים כמו של הספק בגלל מפל המתח, אתה צקיך כבל די רציני בשביל להעביר זרמים כאלו על פני מרחק כזה בלי מפל מתח משמעותי.

ה 12V, -12V -5V לא מעבירים זרמים גבוהים במיוחד אז אפשר להשתמש בחוטים דקים יותר.

לך לחנות חשמל ותבקש מהם

כבל חשמל 2.5 גמיש בשביל -5 -12 5VSB והחוט שמדליק אותו

כבל 4 או 6 גמיש בשביל ה 12V

כבל 10 או 16 גמיש בשביל ה 3.3V ו 5V ואדמה

סה"כ אני חושב שיש לך 8 חוטים

הם לא מאוד יקרים בעיקרון, אבל אתה לא תקנה חבילה של 100 מטר אז בטח יקחו ממך יחסית הרבה על קטע קצר.

אתה יכול פשוט לקנות חבילה אחת של כבל 10 או 16 גמיש 100 מטר ולהשתמש בו לכולם, גם אלו שלא צריכים (לא מזיק).

תחתוך את החוטים שיוצאים מהספק נניח 10 ס"מ מהספק, תשים על כולם מהדקים חשמליים לפי הצבעים, תחבר בצד השני של המהדקים את החוטים העבים ותגיע איתם למארז, שם תשים שוב מהדקים ותפצל כל חוט עבה בחזרה למולקסים שחתכת מהספק.

תצטרך לאלתר איזה קיבוע למהדקים ולבדוק שוב ושוב שלא טעית בחיבור, קצר או ערבוב בין שני מתחים ישרוף לך ציוד!

פורסם

מיותר לציין שזה פשוט פיתרון שניראה מגעיל... ממש לא אסטטי או יפה.

פורסם

למה אתם כאלו פאסימיים???

אולי הוא יסדר את זה בצורה כזאת שזה כן יהיה יפה ואסטתי?

פורסם
  • מחבר

טוב , לגבי היופי זו לא בעיה להשחיל את הצמה בצינור פלסטיק החל מה"אין ספק" במארז.

לגבי ההערות ה"חשמליות" - [glow=red,2,300]מ ע ו ל ה[/glow] מבחינתי כי אני לא מבין בחשמל ואלקטרוניקה !

אם אכן ניתן להימנע מנפילת המתח בגלל אורך הצמה אז אני מבין שזה ידרוש חוטים עבים יותר ולכן גם יקרים יותר.

אני תכננתי לקנות חבילה אחת של חוטים להכל כי ברור שחוטים קצרים קשה להשיג ואם כן אז ביוקר !

והרי הפרויקט לא הגיוני אם הוא יקר מדי , כי אז אכן יותר הגיוני לקדוח חור נוסף בספק, למאורר נוסף, חיצונית לספק - כי אין מקום בפנים,

ולהחליף את שניהם לדגמים חלשים ושקטים יותר .

אבל שוב , כשניסיתי להפעיל את הספק - פתוח [glow=red,2,300]מ ס ו כ ן ![/glow] וללא מאורר, אז היתה התחממות יתר, ולמרות שהמחשב עבד בסדר לא חיכיתי לראות מה יהיה :kopfpatsch:

חושבים :cwm40:

אה כן .. אסתטי ;)

פורסם

כפי שאמרו קודם, פשוט תחליף את המאוורר ל-Vantec Stealth.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים