עבור לתוכן

לוח, מעבד וזיכרון בתקציב מינימלי לשיפור ביצועים במשחקים

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים!

לאחר הרבה זמן עם המחשב הנוכחי אני שוקל להחליף את הרכיבים הבסיסים במחשב כדי לקבל בוסט כמה שיותר רציני לביצועים.

את המפרט הנוכחי אפשר לראות בצד(<).

התקציב הוא 780 שקל.

הרכיבים שאני רוצה להחליף הם המעבד הלוח אם והזכרונות.

בנתיים חשבתי על החלקים האלה:

Pentium E5300

P31-ES3G s775 1333Mhz, Intel P31

2GB Samsung

עיקר ההתלבטות נמצאת בלוח אם (יש עוד לוח של GIGABYTE שעולה 260 ולוח אחר של ASUS גם ב-260). אני רוצה לוח אם שלא יגביל את המעבד.

כמו שאמרתי אני רוצה להרגיש את ההבדל בביצועים בין המערכת הנוכחית לבין המערכת שאחרי השדרוג.

תודה מראש לעונים.

עריכה: שאר החלקים ישארו במערכת החדשה (HD, צורב וכרטיס מסך). את החלקים אני יקנה מ-KSP או IVORY אז תבחרו מהמאגר שלהם.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון בהתאם לחוקי הפורום

-תכלול בכותרת את מטרת השדרוג ואת התקציב, כך היא תהיה יותר עניינית ומתאימה לחוקים.

עריכה:

הכותרת שלך עדיין אינה מתאימה. ערוך אותה שוב והפעם לפי החוקים שקישרתי אליהם.

תודה.

פורסם

אתה יכול לקחת G31M-ES2C של גיגהבייט + E6300 ו2 גיגה זיכרון. לא תהיה לך בעיה (בדוק) להגיע לבאס 333 עם הלוח ואז המעבד יעבוד ב3.5GHZ. העלות של החלקים נעה באזור ה850 שקל אך ללא קרור שמתאים לOC. גם ללא OC תראה שיפור ביצועים ניכר. הE6300 החדש מבוסס ליבת WOLFDALE שמיוצרת ב45nm ועדיף על הE5300 .

פורסם

גם ה-E5300 מבוסס 45nm Wolfdale.

ההבדלים הם תדר/קאש/באס וכמובן VT.

וברור שיש גם את ה-Athlon 2 X2 250 החדש שמאוד משתלם ונותן תחרות יפה מאוד.

The Fresh Prince, הכותרת שלך עדיין אינה מתאימה. ערוך אותה שוב והפעם לפי החוקים שקישרתי אליהם.

לדוגמא: לוח, מעבד וזיכרון בתקציב מינימלי לשיפור ביצועים במשחקים

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לערוך אותה אבל האתר לא שומר את כולה

לא יהיה הבדל בביצועים בין לוחות האם? הרי באחד יש את ה-P31 ובשני יש את ה-G31 ולפי מה שהבנתי P31 עדיף.

ושאלה נוספת, במידה ואני מחליט בעוד כמה חודשים שאני רוצה לשחק במחשב ואני מחליף כרטיס מסך, הלוח יוכל להתמודד עם זה?

בכמה המעבד שהצעת יותר טוב מה-E5300? הוא באמת שווה את התוספת כסף?

פורסם

ההבדל העיקרי בין P31 ל-G31 הוא שב-P31 יש ארבע סלוטים לחיבור זיכרונות וב-G31 רק שניים. זה אמנם חיסרון איפשהו אבל לרוב המשתמשים זה לא משנה, קונים שני מודולים של 2GB ועם 4GB אפשר להרגע בכל מערכת הפעלה וברוב השימושים הביתיים.

הבדל שבין G31 לבין P43 למשל הוא PCI-E 2.0 שאין ל-G31. מדובר ברוחב פס כפול לכרטיסי המסך. כרגע זה לא רלוונטי כי כרטיסי מסך לא מספיק חזקים בשביל לנצל את זה, אבל אולי תהיה לזה משמעות גדולה יותר בעתיד (אם כי סביר להניח שכשזה יהיה משנה אז תחליף עוד חלקים ולא רק כרטיס מסך.)

לגבי המעבד- ה-A2X2 250 מתחרה ב-E6300 ולא ב-E5000.. הוא עולה 430-450 שקלים.

פורסם
  • מחבר

לא ענית לי על שאלה (או שכן ולא הבנתי), האם הלוח עלול להגביל אותי בעוד חודשיים שלוש במידה ואני יחליט לקנות כרטיס מסך בסגנון ה-HD4850/HD4870?

בנוגע למעבד, קודם כל אני מעדיף אינטל, אם אני עושה OC ל-E6300 עם הקירור המקורי אני יוכל להגיע לרמת הביצועים של E7500 ויותר?

פורסם

תעדיף אינטל, תשלם את אותו מחיר ותקבל פחות, מה שבא לך. פאנבויזם (העדפה של מותג X על פני Y ללא שום סיבה הגיונית) לא משתלם בחיים, תדע לך.

עם קירור מקורי לא תגיע לתוספת ביצועים מרשימה, אבל אפשר לומר שתגיע לסביבת הביצועים של ה-E7000 החלשים יותר.

ולא, הלוח לא יגביל את הכרטיסים שציינת.

פורסם
  • מחבר

זה לא קשור לפאן בוי - אם תשים לב המעבד הנוכחי שלי הוא מ-AMD והבתחלה באמת הייתי מאוד מרוצה אבל עם הזמן התאכזבתי ממנו...

אתה יכול אולי להעריך בכמה השוני יהיה באחוזים לעומת המערכת הנוכחית?

***שאלה כללית - הדיסקים הקשיחים יכולים להוריד את הביצועים של המערכת?

עריכה: ;D בטעות אמרתי בכמה ה-athlon יותר טוב מה-E5300. התכוונתי בכמה ה-E6300 יותר טוב מה-E5300?

פורסם

לא משמעותי אבל יש לו VT שיתרום למצב תאימות ל-WinXP במערכת הפעלה Win7. עד כמה זה שווה? אם אתה לא מתעסק בוירטואליזציה אז זה לא ממש ישנה לך אבל יתכן שזה ישנה יותר ל-XP, קשה לומר.

עריכה:

לגבי כוננים קשיחים - כן.

לגבי המערכת העכשווית שלך - זה תלוי בעיקר בכרטיס המסך ועל כך אתה יכול לשאול בפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

אני מצטער על ההקפצה והחפירה אבל שמתי לב עכשיו שהלוח G31 הוא mATX וזה די מדאיג אותי מהבחינה שאם אני ישים כרטיס הרחבה הוא יהיה ממש צמוד לכרטיס מסך ויגרום להתחממות של הרכיבים ובכללי הוא נראה נורא צפוף... רציתי לשאול אם הלוח הראשון שהצעתי, ה-P31 ידוע כלוח בעייתי/אמין?

אני מעדיף אותו בעיקר בגלל שהוא ATX (הוא "מרווח" יותר).

פורסם
  • מחבר

-הקפצה-

אני חוזר על השאלה: יש סיבה להעדיף את ה-‏G31M-ES2L על ה-‏P31-ES3G?

פורסם

לא.

אם אתה חייב ATX אז קח P31 או P43. הסיבה שאני מוסיף "או P43" היא שהמחירים של P35/P31 הם לא כ"כ זולים ואולי אפשר למצוא באותו מחיר לוח P43. אני מודע לקיומם של לוחות שנמכרים במתחת ל-400 שקלים שזה מחיר מצוין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים