עבור לתוכן

תרבות הגניבות שיש כאן בארץ

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחח אז מה נסעת הביתה על אופניים בלי כיסא??

יותר גרוע, הלכתי ברגל עם האופניים. (על האופניים המדוברים, בלתי אפשרי לסוע בעמידה)

• תגובות 47
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

א) מה זה קשור?

ב) יש גיבוי

יש גיבוי חלקי.

אני במקומה הייתי צורב גיבוי מלא על דיסק פעם ביום. עניין של 5 דקות וחצי שקל.

קשור לתגובה שלך.

אם יש גיבוי אז דבר לא ירד לטימיון אלא פשוט נגנב המחשב.

בכל מקרה, מסכים איתך שהמשטרה לא מקצה שום כ"א לפשעים מהסגנון הנ"ל, שזה ביזיון לכל דבר.

אני מעדיף שהמשטרה תתמקד עם כוח האדם המצומצם והמוגבל(מנטלית) שלה בדברים חשובים יותר מאופניים או לפטופ.

פורסם

למשל הרכב של פנינה רוזנבלום?

פורסם

אני מעדיף שהמשטרה תתמקד עם כוח האדם המצומצם והמוגבל(מנטלית) שלה בדברים חשובים יותר מאופניים או לפטופ.

ואני מעדיף שהיא תעשה את העבודה שלה. אין לא יכול, יש לא רוצה.

פורסם

רד מהארץ.

לא אתפלא אם לי זה יקרה.

פורסם

גם לדברים הקטנים צריך להתייחס, אין דבר כזה הקצאה אפסית לגניבות, הרי שזה רק מעודד את הגנבים להמשיך לגנוב.

פורסם

אתה מבין שאי אפשר לטפל בכל לטפופ וכסא אופניים שנגנב, כן?

והנה לכם דוגמא מהמדינה שבא הכל אפשרי - ארה"ב, לכו שם תסבירו לשוטר שגנבו לכם לפטופ, טוב?

פורסם

סבבה, אז מחר אני אלך ואגנוב לפטופ ואופניים, כי ממילא אף אחד לא יעשה לי כלום גם אם יידעו שזה אני.

פורסם

אתה סתם מקצין את זה. אם יש שם אז בוודאי שיעשו משהו, אבל כשיש לך רק תמונה מטושטשת זה לא שווה את המאמץ.

פורסם

התמונה בכלל לא מטושטשת, ואני לא מקצין שום דבר - זה בדיוק המצב בפועל. תלך מחר לבניין המשרדים הקרוב למקום מגוריך, תכנס למשרד שבמקרה השאירו בו לפטופ/ארנק/אופניים, קח אותם, ותחזור הביתה. צולמת במצלמת אבטחה? לא נורא, לאף אחד לא אכפת.

לא יעלה על הדעת שמשטרה במדינה כלשהי מראש תסיר מעצמה אחריות לטיפול בעבירות מסוימות. איזה מין מסר זה שולח?? שמותר לגנוב?

אם כך, שיבוא שר הפנים (או ההנפצה שממונה על המשטרה) ויגיד באופן רשמי שמשטרת ישראל לא מטפלת מהיום והלאה בעבירות רכוש, ואז האזרחים יוכלו לפעול בעצמם נגד גנבים. אבל המצב כרגע הוא גם שלאזרחים אסור לפעול נגד גנבים, וגם שהמשטרה לא עושה כלום בעניין, אף פעם.

פורסם

אתה מקצין ועוד איך.

והוכחה הכי טובה לזה - אם באמת האכיפה היתה חזקה, אף אחד לא היה צריך לפחד,

היה יכול להשאיר בית פחות, אופניים עם לפטופ עליהם ומכונית עם מפתחות בסוויץ',

אתה עובדה זה לא ככה, למה, כי יודע שאכיפה לא קיימת.

כי שוב, זה בלתי אפשרי לטפל בכל לפטופ וכסא אופניים שנגנב, אתה נמצא במדינה עם 7 מיליון תושבים,

ומשטרה שגם ככה לא בדיוק מתוקצבת כראוי.

פורסם

לא הבנתי איך עצם העובדה שיש עבירות רכוש מוכיחה את זה שאני מקצין... ? אם כבר אז להיפך.

ואם זה בלתי אפשרי לטפל בכל לפטופ וכסא אופניים שנגנב, אז שוב, שיבוא השר שאחראי על המשטרה, יגיד שזה בלתי אפשרי, וזהו.

אבל במצב היום אלו הן עבירות שלפי החוק - עונשן מאסר. אם המשטרה לא מסוגלת לאכוף את החוק, אז מי יעשה את זה?

פורסם

שי דרומי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים