עבור לתוכן

בחירת מעבד למחשב נייד לשימוש ביתי רגיל - 3-4K

Featured Replies

פורסם

המחשב ישמש לאינטרנט, אופיס וכו', ללא דרישות מיוחדות.

על סוג המחשב (חברה) עוד לא סגור - דל, אייסר, לנובו, LG, סוני.

ההחלטה תתבסס לפי דגם ספציפי - מראה ומחיר. אבל המפרט שמתגבש די ברור:

המפרט הוא 2GB זכרון, X4500, מעבד 2GHZ וההתלבטות היא לגבי מודל המעבד.

T3200 - Pentium Dual Core, Merom, FSB 667, 65NM, L2 1MB

T4200 - Pentium Dual Core, Penryn, FSB 800, 45NM, L2 1MB

T6400 - Core 2 Duo, Penryn, FSB 800, 45NM, L2 2MB

ההבדלים בינהם די ברורים,

השאלה היא אם זה יורגש בשימושים הנ"ל,

ואם ישפיע בהפיכת המחשב למיושן בעוד מספר שנים.

תודה רבה מראש לכל תגובה

פורסם

נא להכניס את התקציב לכותרת.

זה לא יעשה הבדל משמעותי, לא עכשיו וכנראה לא בעתיד. עדיין, ה-T6400 מספיק זול כדי ללכת לפחות עליו.

פורסם
  • מחבר

אחי, מה שאתה אומר לי זה בדיוק מה שאני תמיד לא מבין בתגובות. מצד אחד זה לא יעשה הבדל, אבל מצד שני כדאי לי לקחת את היקר. איפה אני ארגיש בהבדל, אם בכלל? אני לא בטוח שזה נכון להשוות, אבל זה נראה לי כמו מכונית שמגיעה ל 140 קמ"ש ואחרת ל 190, אבל גם ככה בכביש נוסעים עד 90-100. אז אנשים מוכנים לשלם בגלל שהם יכולים. אבל אני לא מעוניין לקנות משהו מעל הצרכים שלי, למרות שברור שלא רצוי לקנות משהו מקרטע - לכן אני שואל פה ומבקש "עצת חכמים". אם הדגם הזול יותר מספיק טוב לי אני אקח אותו. אבל רק אם הוא באמת מספיק טוב. באחד הדגמים שראיתי היה הבדל של כ 150 שקלים בין הראשון לשני ואותו דבר בין השני לשלישי (כל שאר המפרט זהה). ה- T6400 שווה לי 300 ש"ח?[br]פורסם בתאריך: 30.07.2009 בשעה 01:57:14

עוד דבר - הוספתי את תקציב המחשב לכותרת. לא רציתי לעשות זאת כי אני מעוניין בחות דעת על המעבד, ולא רציתי כל מיני קישורים ללפטופים מסוימים כי גם ככה אני כבר מבולבל, ואז שוב לבדוק כל חלק וחלק ואם זה עדיף על ההוא. התקציב הוא בין 3 ל 4K, אבל עדיפות לכיוון ה 3K. החסכון יבוא מוויתור על תוספות לא הכרחיות, כמו הוספת זכרון (יותקן XP, לכן 2GB יספיקו בהחלט, אם כי ידוע שכמה שיותר יותר טוב...) או על כרטיס מסך nvidia (גם ה X4500 "יריץ" אינטרנט אקספלורר...) כדי לא לקפוץ לכיוון ה 4 אלא לרדת ל 3. מכאן השאלה על המעבד. תודה שוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים