עבור לתוכן

בה"ד 1 - טוב, לא טוב?

Featured Replies

פורסם

היום עולה בערוץ 2 הסדרה החדשה בה"ד 1

http://reshet.ynet.co.il/11040.aspx

שמלווה את תהליך הכשרת הקצינים הקרביים

שימו לב לתגובות שם, בכל הנוגע לבטחון מידע ומוטיבציה לגיוס

מה דעתכם, תוכנית כזאת תפגע בנו מבחינת בטחון מידע[האויב יקבל מידע על אופן הכשרה-ואולי אפילו ישתמש במידע הזה בשביל להכשיר את לוחמיו] או שתעלה את המוטיבציה לקרבי?

פורסם

נו באמת, נראה לכם שהצנזורה הצבאית באמת הייתה מאפשרת משהו שהיה פוגע בביטחון שדה?

עוד אפשר לטעות ולחשוב שהסידרה 'טירונות' חשפה את מסלול האימונים של החי"ר הישראלי =|

פורסם

אתה יכול להיות בטוח שזו תעמולה יותר מכל דבר אחר. אז נזק לבטחון שדה זה לא יעשה...

פורסם

כל דבר שאפילו יעורר מוטיבציה מבורך, הצבא שלנו לא במצב הכי טוב היום מבחינת אחוזי גיוס.

פורסם
  • מחבר

יש מצב אפילו שהצבא יזם את זה לכו תדעו..

ו"לצה"ל לא חסרים לוחמים"

פורסם

עד מתי בה"ד 1 ??:(((

פורסם

אני מבטיח לכם שאין שום דבר סודי בתוכנית לימודים של בה"ד 1 בתור מי שהיה שם. בה"ד 1 זה אקדמיה. מראים לאנשים איך ולמה צריך קצין להיות קצין ומה זזאת בכלל אומרת להיות קצין כאשר יש בידייך חיים של אנשים.

את הדברים הסודיים לומדים בהשלמות החייליות, כל חיל בבסיס שלו (צוערי קשר בבה"ד שלהם, צוערי מודיעין בבה"ד שלהם וכדומה).

רק חי"רניקים ממשיכים בבה"ד 1 כי לחיילי חי"ר יש צורך בידע שההשלמה בבה"ד 1 מספקת בהחלט כמו למשל ניסיון בניהול אש, להשתתף בתרגיל גדוד וחטיבה שיראו איך כל הכוחות עובדים יחד חיל אוויר, יבשה, הנדסה, מודיעין, תותחנים וכדומה.

(כל כמה חודשים מראים בטלוויזיה תרגיל "רב חילי" שנערך בשיזפון, עם כל כוחות צה"ל בתצוגת יכולות(לשם בא בדר"כ הרמטכל ומצלמות טלוויזיה לראות ולצלם). את זה בדיוק הם עושים ולומדים להבין בתרגילים שהם רואים את הראייה הכוללת בהשלמה החיילית (בגדוד גפן) הם מקבלים כלים להבין טוב יותר את שדה הקרב כשהם חוזרים ליחידות שלהם כקצינים.

*זה תיאור נורא כללי, אבל זה העיקרון למה חי"ר נשארים בבה"ד 1 להשלמה. תראו את זה בפרקים הבאים של הסדרה.

אגב סדרה מעולה. ועדת ההדחה שהראו שמה מראה בדיוק כמה נלחמים נציגי החילות להשאיר את החיילים שלהם בפנים ואיך מפקד בה"ד 1 מעיף צוערים.

פורסם

ברמת העיקרון, בשבוע האחרון של ההכשרה בבה"ד 1 מלמדים אותם איך לעשות SOUL HARVEST לחפ"שים ואיך למצוץ דם של ילדים נוצרים.

כי זה מקור אנרגיית החיים שלהם.

פורסם

TOXIN מה זה השטות הלאומנית שאמרת עכשיו :nixweiss:

פורסם

ברמת העיקרון, בשבוע האחרון של ההכשרה בבה"ד 1 מלמדים אותם איך לעשות SOUL HARVEST לחפ"שים ואיך למצוץ דם של ילדים נוצרים.

כי זה מקור אנרגיית החיים שלהם.

לא מלמדים אותם את זה בבה''ד 1

הם נדבקים בזה לבד כשהם קולטים בשנת הקבע שלהם שהם יכלו כבר להשתחרר

פורסם

בגדוד המדובר משרתים צוערים של יחידות השדה. אני אישית עוד לא נתקלתי בקצין קרבי שעבר את כל זה והיה שבוז רצח עד כדי ירידה על החיילים שלו לאחר מכן כי צריך הרבה מאוד כח פנימי ורצון לעבור את כל השלבים של ההכנה לקצונה, בה"ד1 וההשלמת קצונה שזה סה"כ משהו כמו 7 חודשים מפרכים מאוד.

רק מי שעושה את זה בשביל הכסף או שאין לו מה לעשות באזרחות שבוז מזה שהוא קצין. מי שעושה את זה מתוך האני העצמי שלו ונדחף על פיו, יוצא קצין למופת.

*שוב, אני אומר כי אני הייתי בתפקיד שלושה מחזורים של קצינים במשך שנה וחודשיים (כ4 חודשים כל מחזור)בגדוד "גפן" שזה ההשלמה החיילית, אליו ימשיכו הפרקים הבאים של "בה"ד 1" לאחר הקורס הבסיסי אל ההשלמה:

http://www.bahad1.co.il/show_item.asp?levelId=62836

פורסם

אתה היית גנן?

ולגבי קצונה בכלל , הדעות חלוקות ,

פורסם

אתה היית גנן?

ולגבי קצונה בכלל , הדעות חלוקות ,

אתה היית בכלל בבה"ד 1 שאתה שואל שאלה טיפשית כזאת?

פורסם

מעקב

פורסם
  • מחבר

סה"ך לא אמרתי שיש בתוכנית דברים מסווגים יותר מדי..

זה הרי ברור שלא נחשפו פה טכנולוגיות שהאויב לא יודע עליהם

אבל לכו תדעו מה יהיה בהמשך, תו"לים וכאלה.

מבחינת הצבא אפילו שמור זה יותר מדי בשביל הטלוויזיה במקרים מסויימים(כמובן שיש יוצאי דופן במקרים שרוצים לעשות תעמולה או הרתעה לאויב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים