עבור לתוכן

עצומה למאבק בהקמת תחנת כוח פחמית מזהמת

Featured Replies

פורסם

הקישור שלך לא עובד...

פורסם
  • מחבר

תיקנתי אותו[br]פורסם בתאריך: 29.07.2009 בשעה 02:29:43

nocoal.org.il
פורסם

מר gal555,

אני מבין ללבך בעניין הזיהום. גם אני לא מצליח להבין למה קברניטי המדינה שלנו לא משכילים להשקיע בפיתוח אמצעי אנרגיה חלופיים, כגון אנרגיה סולארית בארצינו שטופת השמש. עם זאת, בוא לא נשכח שתחנת כוח "קונבנציאונלית", שזה כל מה שיש לנו כרגע, פועלת על אחד מהשניים: פחם או נפט.

פחם לא קונים מערבים.

פורסם

גז?

פורסם

מר gal555,

אני מבין ללבך בעניין הזיהום. גם אני לא מצליח להבין למה קברניטי המדינה שלנו לא משכילים להשקיע בפיתוח אמצעי אנרגיה חלופיים, כגון אנרגיה סולארית בארצינו שטופת השמש. עם זאת, בוא לא נשכח שתחנת כוח "קונבנציאונלית", שזה כל מה שיש לנו כרגע, פועלת על אחד מהשניים: פחם או נפט.

פחם לא קונים מערבים.

פחם גם מזהם הרבה פחות מנפט, אבל באמת שכחת גז שכבר היום משתמשים בו והוא הכי פחות מזהם.

פורסם

ובהתחשב בקידוח תמר 1 (או איך שקוראים לו) יש לנו עכשיו מאגר גז טיבעי כך שאנחנו לא תלוים במיצרים.

נ.ב. גרעיני זה הכי הכי...

פורסם

שאיבת הגז מתמתר תתחיל רק בשנה הבאה...

פורסם

גם תחנה כוח חדשה לא בונים ביום

פורסם
  • מחבר

גם תחנה כוח חדשה לא בונים ביום

8 שנים ותחנת גז או סולרית אפשר ליבנות בשנתיים

פורסם

סולרית? אני לא יכול לרואת את זה ...

לשם השוואה תחנה סולרית מתקדמת היא בעלת חצי הספק של תחנת גז רגילה, עם מחיר התחלתי כפול.

בנוסף הקמת דורשת ריצוף של 25קילומטר מרובע, שזה קצת פחות מהשטח הבנוי של אשדוד ...

אני לא בטוח שלהתחיל לרצף את המדבר בלוחות סולרים זה "ECO FRIENDLY"

אנרגיה סולרית זה טוב לשימוש ביתי אבל זה לא קרוב לשימוש מסחרי ושם לתחנות קונבנציונליות או עדיף גרעיניות אין תחרות.

פורסם

אנרגייה גרעינית היא מקור האנרגייה הזול, הנקי, הבטוח והיעיל שיש לאנושות היום.

אנרגיה סולארית / טורבינות רוח זה בזבוז זמן כסף ומשאבים.

ישראל עלולה להכנס למשבר אנרגייה אם לא יבנו מהר תחנות כח נוספות, ויהיו הפסקות חשמל יזומות.

פורסם

אני לא בטוח שלהתחיל לרצף את המדבר בלוחות סולרים זה "ECO FRIENDLY"

ירדו מעניין הלוחות הסולריים לתפוקה מסחרית. עכשיו עובדים על "שדה" מראות שמרכז את הקרניים שלו לחימום דוד קיטור שיסובב

טורבינה.

פורסם

נכון גם נראה לי שזאת הייתה המצאה ישראלית עם אני זוכר נכון והבחור היה בטלויזיה ...

עדין אתה צריך 30 כאלו כדי להגיע לתפוקה של מפעל גז

PS20andPS10.jpg

ולפחות תכפיל את המספר הזה כדי להתקרב להפסק של תחנה גרעינית...

פורסם

אנרגייה גרעינית היא מקור האנרגייה הזול, הנקי, הבטוח והיעיל שיש לאנושות היום.

אנרגיה סולארית / טורבינות רוח זה בזבוז זמן כסף ומשאבים.

ישראל עלולה להכנס למשבר אנרגייה אם לא יבנו מהר תחנות כח נוספות, ויהיו הפסקות חשמל יזומות.

פסולת גרעינית בכמויות קטנות מזיקה יותר מפסולת א-אורגנית בכמויות גדולות שכן הקרינה משפיעה על כמעט כל דבר חיי לרעה (חוץ מתיקנים)

יש לי רעיון איך לפתור את המשבר, לשפר את מעמדו של הפוליטיקאי הממוצע ולייעל את התקציב בבת אחת.

לחוקק חוק בכנסת בו כל שר וח"כ ועוזריו חייבים לסובב פדאלים באופני ספינינג במשך 30 דקות ביום ובאותן אופניים לתקוע גנרטור... אומנם בהתחלה זה לא יביא הרבה חשמל אבל לפני הבחירות ::)... נוכל לייבא חשמל לאירופה ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים