עבור לתוכן

שאלה בקשר לזכרונות לI7 ובכללי Tylersburg chipset (קשור למהירויות של הזכרונות)

Featured Replies

פורסם

אני כרגע בתהליך של קניית מפרט חדש של מחשב... (אמור לקנות עוד יומיים..)

ועושה בדיקות אחרונות..

פתאום נזכרתי ששחכתי לשאול את דוד לי! הוא דיי מבין זה והוא יודע על מה הוא מדבר בדר"כ... שלחתי לו ת'מפרט והוא אמר לי שהוא מבין רק במחשבי SERVER ולא ב DESKTOP אבל מה שהוא יכול להגיד לי זה זה:

The only thing I can add to your description of the hardware, is that on servers, its a known issue (by design) that the Tylersburg chipset (what runs on your motherboard), is limiting the memory bandwidth if all channels are used, so in a server configuration, if you use only one channel (just 2 slots), the memory speed to use is indeed 1333, if you use 2 channels (4 slots of memory), the chipset by design will reduce the speed to 1066, and if you use all 3 channels (all 6 slots), speed is reduced to 800MHz.

This of course means, that EVEN if you buy 1333 memory and use 3 channels (6 slots) memory speed will be reduced to 800.

not sure what is the price difference, but u might wanna check it.

עכשיו שמעו... אנלא יודע על זה... שמעתי מעוד מישהו שיש איזה משהו כזה אבל אנלא יודע ניראה לי לא הגיוני שאנשים יקנו זכרונות של 1600 בלי סיבה...

מה אתם אומרים?

מיותר לציין שבI7 הCHIPSET הוא כמובן TYLESBURG...

פורסם
  • מחבר

בבקשה אנשים זה חשוב כי יש הפרש דיי גדול בין זכרונות של 1333 לבין 1600 במחיר ^^

פורסם

אני לא יודע בקשר למה שדוד שלך אמר ספציפית ,אבל אני יכול להגיד לך שאם אתה לא מתכוון לעשות o.c אין לך סיבה לקנות זכרונות מהרים בלי קשר .

ואני חושב שהוא מדבר על מעבדי שרתים בסוקט הזה ,לא על המעבדים השולחניים .

בכל מיקרה אני יכול להגיד לך מניסייון שבמחשב ביתי מבוסס core i7 אין סיבה שבעולם שהזיכרונות לא יפעלו במהירות שלהם (עם כי בחלק מהלוחות יש צורך להגיד מספר הגדרות בביוס ).

פורסם

אצלי יש 6GB בטריפל צ'אנל והם עובדים ב1600MHZ

פורסם
  • מחבר

ברור שאני מביא OC עצבני :P לכיוון ה4GHZ... סבבה אם הם עובדים ככה אז סבבה המון תודה :)

פורסם

אסור להקפיץ דיון לפני שעברו 24 שעות מפתיחתו/מההודעה האחרונה שלך בו.

אם יש לך מידע להוסיף להודעה הראשית/אחרונה, עשה שימוש בכפתור העריכה שמעל להודעה שלך: modify.gif

אנא קרא את חוקי הפורום והמנע מלעבור עליהם שוב בעתיד.

הקפצת דיונים:

הקפצת דיונים הינה פרסום שתי הודעות ברצף במטרה לקדם את הת'ראד במעלה הרשימה (הודעות מסוג "UP" וכדומה). הקפצה שכזו מותרת אך ורק לאחר 24 שעות מפרסום התגובה הראשונית! כל הקפצה שכזו לפני הזמן המותר תזכה את פותח הת'ראד באזהרה אלא אם כן הוסף מידע חדש ורלוונטי.

להבא תרשם לך אזהרה.

שאלות/טענות או כל דבר אחר בעניין יש לעשות בהודעות פרטיות בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים