עבור לתוכן

עזרה בקניית לפטופ , לא מוצא את הידיים ואת הרגליים תקציב גמיש באיזור 4-5K

Featured Replies

פורסם

היי ערב טוב לכולם ותודה מראש למי שיעזור

אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש אותי לשימוש בסיסי (אופיס , אינטרנט , משחקי פלאש וכו') , ולסרטים (full hd - קצבים של עד 50 מגה בשניה)

יש כמה דברים שחשובים לי , והם מפורטים כאן לא לפי סדר חשיבות אלא סתם בסר שבו אני זוכר אותם

1.מעבד - שהמחשב יהיה מהיר מאוד - גם כשהמערכת הפעלה שלי היא ויסטה וגם כשאני רואה סרט , בקיצור כל הזמן מהר מהר מהר

ניסיתי קצת להבין מה קורה עם אינטל וAMD ולא הלך לי , מלבד זה שהבנתי שאינטל התחילו להוציא מעבדים מרובעי ליבה לניידים ומעבדי 45 נ"מ

2.מסך - לא פחות מ14" - מעבר לכך כמה שיותר יותר טוב , חשוב מאוד (אך אם זה מייקר בטירוף אני ארד מזה) שהוא יהיה full hd

3.רשת - תקן N , אני יודע שהוא לא מגיע בניידים , מבחינתי שיהיה בUSB במקום במחשב

4.סאונד - שיכלול יציאה דיגיטלית וידע לעשות downmix מDTS וdd על שלל סוגיהם.

5.כונן קשיח - אין צורך ביותר מ250GB

6.צורב - עדיף ללא כונן או צורב\

7.זכרון - הבנתי שאין אפשרות ליותר מ4GB מאחר ויש רק שני סלוטים (תקנו אותי אם אני טועה) אז 4GB , לא יודע מה ההבדל בין הסוגים השונים , אם יש אני אשמח לדעת

8.קישוריות - בלוטות' בתקן 2.1 (נראה לי) ע"מ לחבר אוזניות אלחוטיות אם אני לוקח את המחשב למיטה או אם אני לא רוצה להפריע לאחרים

9.אחרון חביב כרטיס מסך - חובה חובה חובה שיריץ HD חלק (את כל סוגיו , גם בלוריי מלא -שזה אומר בערך 50 מגה בשניה) , אם 1080p לא רץ לי חלק כל המחשב לא שווה לי כלום , אם זה אומר שהוא גם יריץ משחקים מה טוב , אם לא , לא נורא.

בכל מקרה כרטיס בסיסי של הלוח אם לא בא החשבון , הוא לא מריץ שום דבר , נס עם עובד משחק מלפני 5 שנים , בלפטופ הקודם שלי שהוא לא כזה ישן לא הצלחתי להפעיל אפילו את c&c3[br]פורסם בתאריך: 26.07.2009 בשעה 20:12:03

אה , את הכי חשוב שכחתי . . תקציב , כרגע לא הקצבתי לזה עדיין תקציב כי אין לי מושג מה סדרי הגודל....

בעזרתכם אני מניח שאני אתכוון ונראה מה אני אוריד\אוסיף לרשימת הדרישות שלי (ע"פ המלצתכם) ואז זה יהיה יותר משמעותי

בכל מקרה , הרעיון הוא לא להגיד אה אין תקציב אז הנה - יש לפטופ ב12K שעונה על מה שאתה מבקש אלא לעשות את זה בהכי זול שאפשר

ואם זה יצא ממש זול (ואני מניח שזה לא יקרה) אז אני אוסיף עוד דרישות

פורסם

תראה, כדי שאנשים יוכלו לעזור תן אינדיקציה לגבי טווח התקציב, גודל מסך (גודל מקסימלי?), משקל, זמן סוללה

יש צורך בכונן BR , יש צורך בצורב BR

באופן כללי מסכים FullHD די נדירים בגדלים בללו....

סרטי 1080: על איזה פורמטים מדובר (קובץ MKV, דיסק BR), תקח קובץ אחד שיש לך ותבדוק בעזרת התוכנה הזאות:

http://mediainfo.sourceforge.net/he ותעלה את התוצאות

קבצים עם 50 מגה בשניה הם קבצי MKV?

תרשום גם את הדרישות הנוספות

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי אין טווח תקציב אבל אני לא מעוניין להגיע לקציבי ענק של 19 ו11 אלף , אין שום צורך מכונן מאף סוג

סרטי 1080P כמובן סרטי MKV או M2TS אבל גם בביטרייטים גבוהים , לגבי מסך , כמה שיותר גדול יותר טוב כמובן.

משקל לא כל כך רלוונטי כי זה מיועד בעיקר לבית וזמן סוללה עדיף מה שיותר אבל לא קריטי אם זה יקר

פורסם

יש כמה דברים שלא מסתדרים...

דבר ראשון רוב מסכי הFHD עולים הרבה יותר, אז תתכונן לזה.

ככל שהמסך גדול יותר, זמן הסוללה קצר יותר, לכן תשקול אם עדיף לך מסך גדול, או פשוט מסך חיצוני איכותי נוסף וזהו...

BT 2.1 צריך לחפור ולבדוק לעומק שזה באמת מה שמביאים.

כרטיס רשת תקן N, תמיד אפשר להוסיף/לקנות, גם פנימיים וגם חיצוניים, אבל אם המחשב יגיע עם זה אז גם סבבה בשבילך.

מרובע ליבות למחשב נייד זה לא כדאי בכלל, גם מחיר מטורף וגם זמני סוללה קצרים מאוד.

ואני עם הנייד שלי בכיף מריץ 1080P וגם BR... רק חבל שאין לי יציאת HDMI/DVI, כי המחשב שלי צריך לעשות DOWNSCALE לסרטים האלה.

סאונד דיגיטלי קיים ברוב הניידים קיים...

וזכרון יש ניידים עם אפשרות ל8GB, אבל החסרון שסטיקים של 4GB עדיין יקרים מאוד.

עכשיו תחשוב טוב טוב מה חשוב לך, ואז יהיה אפשר להתחיל לצמצם אפשרויות.

עריכה

שכחתי לשאול אם אתה מתכוון לקנות בארץ או בחו"ל

פורסם
  • מחבר

בעקרון תכננתי לקנות בארץ אבל אני נוסע עוד שבועיים לצרפת כך שאם זה זול שם אז אין לי בעיה לקנות שם

אני חשבתי בגדול על איזור ה5 אלף שקל[br]פורסם בתאריך: 26.07.2009 בשעה 23:08:40

ומסך חיצוני לא בא בחשבון , זה מוציא את כל העניין מזה שהמחשב נייד[br]פורסם בתאריך: 26.07.2009 בשעה 23:09:08
עכשיו ככה , בלוטות' המטרה שלו היא שיהיה ניתן לחבר אוזניות אלחוטיות ואני מבין שכמעט בכל תקן היום אפשר לעשות את זה וזה מגיע מובנה במחשב כך שזו לא בעיה

כרטיס רשת חיצוני בתקן N לא יקר בכלל כך שזו לא בעיה לקנות בנפרד

אז אני מבין מההודעה שלך שהבעיה היא מסך מול זמן סוללה וזכרון.

לגבי זכרון לא ראיתי בשום מקום סטיקים של 4 GB ובכל מקרה אני אוכל להסתדר מן הסתם עם שני סטיקים של 2 GB ומקסימום לשדרג את זה בעתיד (זו לא בעיה , נכון?)

לגבי מסך אני אצטרך שתביא לי דוגמא

ומה לגבי מעבדים ? לא ענית לגבי זה בכלל אז אני מניח שאין בעיה?

dvi/hdmi אני לא צריך , כדי לראות בטלויזיה יש לי PS3

פורסם

איך הכרטיס מסך שלו?

ויש לי הרגשה שהם טעו עם המחירים של הדגם הזה.

פורסם
  • מחבר

נראה נחמד מאוד .יש לי שתי שאלות

1. האם המעבד הוא 45 נ"מ ? איך בכלל אני יכול לדעת על המעבד אם הוא ישן/חדש טוב/לא טוב?

2.הכרטיס מסך טוב ? אני לא מבין בזה יותר מדי?אין איזה מבחן כזה שעושים למחשבים (משהו כמו הwindows expirience של ויסטה) שמדרג את המחשב מבחינת ביצועים שאפשר לראות באיזה אתר?

פורסם

יש סטיקי מעבדים וכרטיסי מסך שבו תמצא מידע רב, וכן קישורים לאתרים חיצוניים שמכילים עוד יותר מידע.

בקצרה - המעבד טוב מאוד וגם כרטיס המסך.

וכמו דנדן, גם אני מופתע מהמחיר הנמוך יחסית.

פורסם
  • מחבר

ok

בדקתי קצת וזה אכן נראה מחשב נהדר.

יש לי עוד כמה שאלות

1.כמה משמעותי ההבדל בין מערכת הפעלה 32 ביט לבין זו של 64 ביט

2.אני חושב שאולי ישתלם לי להתגמש בנושא המסך למסך שאינו full hd בכדי לקבל מעבד יותר חזק או כרטיס מסך יותר חזק, יש המלצות למשהו?

פורסם

1) מערכת 32ביט תוכל לגשת רק ל-3-3.5GB זיכרון. בשביל 4GB ומעלה חייבים 64ביט.

2) תלוי מה השימושים. לדעתי מסך FullHD ב-15-16" הוא לא נוח בכלל - הטקסט קטן מידי, לא מרוויחים יותר מידי מהרזולוציה הגבוהה, כי גם ככה קשה להבחין בהבדל. מצד שני - אם אתה מתכוון להריץ 1080P ולא מתכוון לחבר את המחשב למסך חיצוני, אז איזו תועלת בדיוק תפיק מ-1080P אם המסך של הנייד לא תומך?

פורסם
  • מחבר

הבנתי ולכן אני שואל בהנחה שאני מוותר על הקטע של מסך full hd האם אני יכול עבור אותו התקציב (5K) לקבל מחשב יותר חזק?ואם כן

האם מישהו יכול לעזור לי בהכוונה

פורסם

קצת, אבל לא משהו רציני.

למשל: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=12543

ויש עוד כמה דגמים של HP/ACER עם 9600M GT, שזמינותם מוטלת בספק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , אז נשאר עם האופציה הראשונה , הכרטיס מסך שלו יריץ לי את כל המשחקים היום . נכון?

אני לא מדבר על fpsים אלא רק על משחקי אסטרטגיה וכו' (לא אכפת לי אם זה לא ירוץ על מקסימום ביצועים כל עוד זה עובד בסדר)

ועוד שאלה . אני נוסע עוד שבועיים לצרפת , יש טעם לקנות שם ?

אני מצאתי את זה (אבל זה בצרפתית אז אני לא בדיוק מבין יותר מדי מזה) , אם תוכלו לעזור לגבי זה או דוגמאות יותר טובות אני אשמח

http://micro-informatique.fnac.com/a2696188/Ordinateur-portable-Ordinateur-portable-HP-HDX16-1350ef-16-TFT-Blu-Ray-Full-HD?PID=50319

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים