עבור לתוכן

עזרה במפרט מחשב לצורך משחקים וצפייה בסרטים.תקציב כ3500 ש"ח ללא מספר דברים שיש לי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכוון להרכיב מחשב שיתאים למשחקים ולצפייה בסרטים.

התקציב נתון לשינוי והוא כ3500 שקלים ללא כרטיס מסך (יש לי).

המפרט מחולק לשאלות על כל חלק הממוספרות כדי שיהיה קל יותר למקד את התשובות.

מצטער מראש על החפירה ומודה מראש לעוזרים :):)

להלן מפרט שבניתי בskypc.co.il

מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray

¤784

כמות:1

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay

# 3.0 GHz Processor

# 6MB L2 Cache

# 1333MHz Front Side Bus

# LGA 775 Socket

קראתי מאמרים שטענו כי מעבדי 2 ליבות מתאימים יותר למשחקים מאשר 4 ליבות ושמעבדי 4 ליבות מתחילים לעבור את מעבדי 2 הליבות הטובים בביצועים במשחקים הם יקרים במיוחד ולכן לא כדאי להשקיע סכומים כאלה בימינו (לא שגם יש לי תקציב לזה :P).

לכן הלכתי על e8400 כי אני גם לא מתכוון כנראה להתעסק עם OC.

1)מישהו יכול לאמת את האימרה על ההבדלים בין מעבדי 2 ליבות וארבע ליבות בקשר של משחקים?

2) כפי שרואים לקחתי את המעבד ללא קירור BOX (אני אינני אוהב אותם) ולכן מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב למעבד שלא עולה על 150 ש"ח? בנוסף לכך צריך להיות טוב יותר מהBOX כמובן :)

3) לשים לב למהירות הFSB של המעבד קשור לשאלה בהמשך.

לוח אם Gigabyte GA-EP45C-DS3

¤670

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39459

FSB 1600 MHz

תומך בddr3 ו ddr2.

לקחתי את הלוח האם הנ"ל במחשבה על שיפורים עתידיים.

1) האם שווה לקחת לוח אם כזה עם chipset של p45 ולא p43 שזול ממנו כמעט ב200 שקלים? הייתרונות של p45 על p43 ממה שהבנתי הם התמיכה בCF ועוד מספר דברים שוליים. מישהו יכול לאמת זאת או להגיד לי מה הם באמת ההבדלים העיקריים ובעיקר לצרכים שלי? תודה :)

2) הלוח אם תומך גם בDDR3 ולאחר מכן תהיה לי שאלה בקשר לזכרונות :)

3) ישנו דגם כמו של הלוח אם הזה רק עם R בסוף באותו המחיר. למישהו יש מושג מה ההבדלים ביניהם? לא יכולתי למצוא :(

כונן קשיח Westren Digital WD1001FALS 3.5" 1000GB SATA2 32MB

¤505

http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1201

פנימי - מיקום

1000 GB - נפח GB

3.5 אינטש - גודל אינטש

SATA 2 - 3Gb/s - ממשק

7200 RPM מהירות RPM

לא זמין SSD (Flash)

ו MB32 cache buffer

אני צריך הרבה מקום במחשב ולכן לקחתי את הדיסק הקשיח הנ"ל. מהירות הסיבוב שלו היאא דיי גבוהה 7200RPM וזכרון המטמון הוא 32MB שהוא גם יחסית גבוה למחיר המוצר.

1) למישהו יש הצעה אחרת? :)

סה"כ מחיר לכל המוצרים:1959¤

המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il

עכשיו בקשר לזכרונות אני עדיין לא בטוח אם לקחת DDR3 או DDR2.

הזכרון שאני אקנה יהיה בנפח של 4GB.

כפי שרואים הFSB של המעבד הוא 1333MHZ והלוח אם תומך עד 1600 MHZ.

זכרונות של DDR3 מגיעים למהירויות של 1600 MHZ.

1)עכשיו ממה שהבנתי לפי המערכת הזאת המעבד ייצור לי bottleneck וכל המערכת תעבוד בקצב FSB של 1333MHZ נכון? מישהו יכול לאמת? :)

2)אני לא בטוח אם כדאי להביא זכרון DDR3 זול כמו http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=717304 או שעדיף כבר ללכת עם DDR2 שמהירות הFSB שלו היא נמוכה בהרבה אך הCL שלו נמוך יותר.

3) מה בעצם מייצגים שלושת המספרים האחרונים בCL ? אני יודע מה הראשון :)

תקציב לזכרונולת הוא כ450 ש"ח מקסימום לDDR3.

עכשיו בהתחשב בעובדה שיהיה bottleneck למערכת בגלל המעבד לקצב של 1333MHZ FSB האם בכלל כדאי לקחת DDR3 בקצבים גבוהים או DDR2 בקצבים נמוכים? אשמח להצעות :)

כרטיס מסך יש לי משל עצמי. ATI radeon 4850 HD 512 mb שככל הנראה יספיק לי לזמן הקרוב. אני איני מתכוון להחליפו בקניית המערכת הזאת.

שאלות לסיום:

1)אני משתמש במסך של LG ברזולוציה של 1650*1050 (הפוך :P) עם זמן תגובה 2ms וניגודיות של 1:10000.

על מסך זה אני מתכוון לשחק את המשחקים. בנוסף לכך אני מתכוון לחבר את המחשב לטלויזיה שלי בסלון לצפייה בסרטים באיכות HD.

הטלויזיה היא של LG 37" עם ניגודיות 1:60000 500 בהירות ו5MS. הרזולוציה היא HD READY (720p) .

שאלה: האם המערכת תהיה טובה לתצוגה במסכים אלה?

2)שאלה שלי היא אם ישנו כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית המתאים ללוח האם המוצג למעלה שלא עולה על 350 ש"ח.

כרגע הסאונג מחובר ביציאה אנלוגית לרסיבר שמוריד את כל הכיף בחילוק הסאונד לרמקולים של 5.1

3)בנוסף לכך יש לי ספק משלי של spire אם אני לא טועה של 550WAT. האם הוא יספיק למערכת?

4)אממ אני גם צריך מארז. לא חשוב לי המראה שלו אך חשוב שיהיה מאוורר היטב.

הרכבת המחשב ככל הנראה תהיה עצמאית (אבא:P).

תודה מראש לכולם!! :D

פורסם

כל הדיון שלך מפורט בצורה מצויינת אבל למה לא לקרוא את החוקים?

ערוך את הכותרת כך שתכיל את תקציב המפרט אחרת הדיון ינעל.

פורסם
  • מחבר

מצטער, ערכתי.

את האמת קראתי את החוקים אך כנראה לא ביסודיות מספקת - טעות שלי .

אשמח לתגובה על המפרט :)

פורסם

1. לגבי המעבד, נכון להיום, רוב המשחקים עדיין לא ממש מרוויחים ביצועים מריבוי ליבות, ולכן התדר משפיע יותר. ככה שE8400 שעובד ב3GHZ יתון יותר ביצועים מQ9550 שעובד ב2.83GHZ ועולה הרבה יותר.

2. לגבי הלוח, אלא אם אתה זקוק לפיצ'רים אחרים שיש בו, אתה עושה טעות וזורק כסף לפח. תמיכה בDDR3 לא נותנת לך כלום, במיוחד אם אין כוונה לOC, וOC מהותי. התמיכה בCF היא דבר שסביר להניח שלא תשתמש בו בכל מקרה. לוח P43 כמו EP43-DS3L או U3DL או הP5QL-E (שיקר יותר ומפוצ'ר יותר) יהיו מעל ומעבר.

3. הקשיח לא רע בכלל, אישית מטעמי חשש לשים את כל הביצים בסל אחד, הייתי קונה שני דיסקים בנפח של 500GB כל אחד, זה יקר יותר רק במעט ולרוב מעלה את הסיכוי שכשל חומרה יגרום לפחות אובדן של מידע.

4. קח DDR2 עם CL כמה שיותר נמוך, כלומר 5 ואם ניתן להכניס בתקציב אז 4.

5. המעבד עובד ב3GHZ בBUS 333MHZ ובFSB 1333MHZ, אין פה שום צוואר בקבוק. 333X9~3000.

6. אכן נשמע שעבור המסך שלך 4850 יהיה מספק בהחלט אם כי תצטרך להתפשר בהגדרות פה ושם במיוחד במשחקים כבדים. אין שום סיבה שהמערכת תהיה בעיתית לצורך צפיה בתכנים שונים בחיבור לטלוויזית LCD.

7. אני חושב שהEP43-DS3L מגיע עם כרטיס קול מובנה שכן מאפשר זאת.

8. צריך לדעת את המודל המדויק של הספק כדי לראות את הנתונים שלו באינטרנט על מנת שאפשר יהיה לתת תשובה מושכלת לשאלה שלך.

9. לא ציינת אם המארז צריך להיות שקט או משהו, אבל במחירים סבירים למדי יש היום את הCM590 או הCM690.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה הבונה :)

רק שאלה אחת, לא ממש הבנתי איך חישבת שהמעבד יעשה bottle neck למערכת אם קצב הFSB שלו הוא קטן משל השאר (לא מבין בזה ממש).

זכרונות של DDR2 באים מקסימום במהירות של 800MHZ. מהירות זו לא יכולה להאט את המערכת משמעותית ביחד לDDR3 שמגיעים ל1600? :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים