עבור לתוכן

איך ליצור תפריט BOOT עם כמה תוכנות "בוטאבליות" ב-DOK ?

Featured Replies

פורסם

עריכה:

יש לי עוד DOK בוטאבל של גוסט (שכולל תמיכה ב-TCP\IP, זה חשוב מאוד).

ויש לי כמובן אימג'ים של MHDD\MEMTEST.

עם איזה תוכנה\וואטאבר אני יכול ליצור תפריט לבוט ב-DOK נקי שיש לי, שיתן לי 4 אפשרויות:

ההתקנה של הוינדוס ששמתי עליו (7 או ויסטה זה לא משנה, אני רואה שהם עולים אותו הדבר בדיוק).

הגוסט שיש לי ב-DOK אחר (לא סתם כל גוסט כי רובם לא תומכים ב-TCP\IP).

MEMTEST

MHDD.

כמובן שלמטרה הזאת אני מבין שצריך לעבוד יותר קשה, אז אני לא מצפה לדרכים ממש קלות.

תודה רבה רבה.

הודעה מקורית:

יש איזשהי תוכנה שיודעת להעתיק אימג' של דיסק (למשל ISO של וינדוס 7) ל-DISK ON KEY ?

תודה.

פורסם

יש מדריכים על איך לעשות את זה ידנית. יש גם כמה תוכנות אבל לא תמיד התוצאה טובה, עדיף ידנית

פורסם
  • מחבר

יש לך לינק למדריך טוב שבדקת בעצמך שעובד?

כי ראיתי המון מדריכים ארוכים שלא נראה לי ששווים את המאמץ,

לא כל שניה שיוצאת גרסא חדשה אני אתחיל לעשות את כל זה שוב פעם, עדיף משהו פשוט שלא יהיה טרחה.

אני פשוט רוצה להפתר מכל המדיות DVD האלה והדבר היחידי שמחזיק אותי זה ההתקנות של המערכת הפעלה.

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח במאה אחוז שזה המדריך שעבד אצלך?

הוא לא יוצר שם BOOT, רק מעתיק את הקבצים...

פורסם

כן והוא עובד טוב מתקין חופשי, רק תצטרך לשנות הגדרות מסוימות בביוס

פורסם

שמעטוס, זה עובד בוודאות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חחח תחיית המתים =]

תודה רבה אני אנסה את זה.

פורסם
  • מחבר

עובד מעולה תותח אתה.

עכשיו למשהו קצת יותר קשה.

יש לי עוד DOK בוטאבל של גוסט (שכולל תמיכה ב-TCP\IP, זה חשוב מאוד).

ויש לי כמובן אימג'ים של MHDD\MEMTEST.

עם איזה תוכנה\וואטאבר אני יכול ליצור תפריט לבוט ב-DOK שלי, שיתן לי 4 אפשרויות.

הוינדוס ששמתי עליו (7 או ויסטה זה לא משנה, אני רואה שהם עולים אותו הדבר בדיוק).

הגוסט שיש לי ב-DOK אחר (לא סתם כל גוסט כי רובם לא תומכים ב-TCP\IP).

MEMTEST

MHDD.

כמובן שלמטרה הזאת אני מבין שצריך לעבוד יותר קשה, אז אני לא מצפה לדרכים ממש קלות.

תודה רבה רבה.

פורסם

לדעתי ברגע שה-usb מזוהה בביוס כ-hd לא תהיה לך בעיה לעולת עם מה שאתה רוצה. כמובן עם זה בוטאבל.

פורסם

במקרה נתקלתי בת'רד הזה, אם זה עדיין רלוונטי אני בדקתי ומצאתי שהדרך הכי יעילה היא להשתמש בGRUB.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה, זה עדיין רלוונטי,

התקנתי את ה-GRUB, הוא עולה והכל, הקטע זה שאין לי מושג איך להפעיל בו דברים בסיסיים כמו את ה-GHOST שיש לי ב-DOK השני.

אני רואה שבקובץ הגדרות של ה-GRUB צריך ליצור 4 שורות לכל רשומה,

title

find

kernel

initrd

הקטע זה שאין לי מושג מה בדיוק צריך לרשום איפה, איך להפנות אותו לדוגמא להפעיל את ה-MHDD\MEMTEST\GHOST וכו'...

אין לי קבצי .ima כמו שכתוב בלינק הראשון (אין לי מושג מאיפה הם בכלל הפליצו את זה, יש לי את ה-MEMTEST.EXE שיעלה חלק מהדוס, שכן קיים על ה-DOK).

תודה.

פורסם

יש לך 2 אפשרויות - להשתמש במחיצה אחת בDOK ולטעון את הIMAGEים מתוך הGRUB דבר שהוא קצת בעייתי היות ויש הרבה גירסאות

של GRUBים ולא כולן תומכות אחת בשניה (אני גיליתי זאת כשניסיתי לטעון את HIREN'S BOOT CD עם GRUB עדכני של KUBUNTU)

או ליצור לכל תוכנה PARTITION משלה עם מנהל הטעינה שלה וGRUB אחד שישמש בתור מנהל טעינה לשאר מנהלי הטעינה. אני בחרתי

בדרך השניה בגלל שהיא הרבה יותר קלה להגדרה ומאפשרת שידרוג די פשוט של כל מרכיב במערכת הזו ולא מחייב התעסקות (שלך) עם

טעינת IMAGEים למינהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים