עבור לתוכן

שאלה לגבי החלפת הכרטיס 8800GT 512MB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין להחליף כרטיס מסך למשהו חדיש יותר אבל אני לא בטוח אם באמת זה כדי ובגלל זה אני צריך שתייעצו לי.

מפרט המחשב שלי הוא

לוח אם GA p31 DS3L של ג'יגה בייט

כרטיס מסך אם לא הבנת 8800GT 512

2GB זיכרון פנימי (מתכוון להוסיף עוד 2 בקרוב מאוד)

ספק כוח 400W של אנרמאקס ליברטי

ומעבד E8200 2.66GHZ (אני יודע שהוא די חלש פה לעומת מעבדים של אחרים)

עכשיו השאלה שלי היא המסך שלי תומך עד רזולוציה של 1280X1204 (מקווה שרשמתי נכון , בכל מקרה לרזולוציה שכולם מכירים) ואני רוצה להחליף למסך 22-24 אינץ שהרזולוציה שמה היא 1920x1080 וממה שהבנתי 8800GT בכלל לא תומך ברזלוציה הזאת כך שאני לא יוכל לנצל את איכות ה FHD שבמסך .

אז השאלה שלי יש טעם בכלל להחליף כרטיס מסך? ובעיקר לביצועי משחקים עדיף לשחק על רזולוציה 1920x1080?

ואם בכל זאת כדי להחליף אז למה? ומשהו שיהיה במחיר סביר ויתאים למחשב ויעבוד חלק על הרזולוציה 1920x1080

ושאלה אחרונה שבבקשה תענו , איזה רזולוציה יותר טובה למשחקים 1920x1080 או 1680x1050 תודה מראש לעוזרים!

פורסם

כמה דברים

דבר ראשון, יש לך מעבד נהדר וחזק.

דבר שני, אם אתה עובר למסך 1920X1200 תהיה בטוח ש8800GT תומך בו, למעשה עד לרזולוציה של 2560X1600.

אז נכון, הכרטיס לא יציג את ביצועים הכי טובים תחת 1920X1200 אבל בכל זאת ישנם משחקים רבים שיעבדו בו טוב מאוד.

השאלה היא כמה תקציב יש לך לכרטיס חדש במידה ואתה עובר למסך 24''?

ואגב לגביי השאלה איזו רזולוציה יותר טובה למשחקים זה הכל עניין של יחס, DPI למעשה. ככל שיש לך יותר נקודות על פחות שטח כביכול החדות עולה.

פורסם

gun007 לא ממליץ לך לשדרג כרגע אני באמל לא חושב שיש בזה צורך

אם כבר הייתי מחכה לכניסת כרטיסי DX11 וההתבססות שלהם בשוק במחשבה לעתיד

אבל גם זה אם יש לך רצון אמיתי לשדרג אני את ה8800GT שלי לא יחליף כל עוד הוא מתפקד טוב ברוב המשחקים

פורסם
  • מחבר

תודה לכם =] חסכתם לי כסף..

אני רק רוצה לדעת מה הרזולוציה המקסימלית של ה 8800GT והאם הרזולוציה המקסימלית שלו היא נחשבת איכות HD או משהו?

פורסם

דבר שני, אם אתה עובר למסך 1920X1200 תהיה בטוח ש8800GT תומך בו, למעשה עד לרזולוציה של 2560X1600.

מן הסתם זה HD, HD זה 1920X1080 ולא סתם נקראת 1080P

יש גם HDREADY שזה 720P מזה אתה יכול להסיק שהרזולוציה נמוכה הרבה יותר, זה סתם שם נחמד לרזולוציה.

פורסם

עוד פעם סדר בבלאגן:

רזולוציית HD 1080P:

1920*1080

זו הרזולוציה שבה פועלות טלויזיות שמוגדרות כFHD. שים לב שמדובר ביחס 9\16 ולא 10\16 כמקובל במסכי מחשב.

רזולוציית מסך 24" טיפוסי:

1200*1920

כאן היחס הוא 10\16. סרטים המיועדים לרזולוציה הקודמת ברשימה יעבדו ללא מריחה או איבוד פרטים, אבל עם זוג פסים שחורים על המסך (למעלה ולמטה).

רזולוציית מסך 22" טיפוסי:

1050*1680

גם כאן היחס הוא 10\16. סרטי HD 1080P יעברו דחיסה מסויימת, שכן המסך קטן יותר מגודלו המקורי של הסרט. יש לציין כי קיימים לא מעט מסכי 22" עם רזולוציה גבוהה יותר של 1200*1920, כמו מסכי 24".

בכל מקרה, כרטיס המסך שברשותך תומך בכל הרזולוציות הללו ואף מעבר. אם משחקים הם שימושך העיקרי, לא הייתי לוקח משהו מעבר ל22" רגיל (1050*1680), שכן ברזולוציות גבוהות יותר הכרטיס יתקשה לסחוב משחקים כבדים בצורה סבירה.

פורסם

תודה לכם =] חסכתם לי כסף..

אני רק רוצה לדעת מה הרזולוציה המקסימלית של ה 8800GT והאם הרזולוציה המקסימלית שלו היא נחשבת איכות HD או משהו?

תראה כמו שאמרו הרזולוציה נתמכת ואפילו הכרטיס תומך ברזולוציה יותר גבוה -לא שיש הרבה מסכים מעבר לFHD

אבל תזכור כמה דברים

1-תמיד אפשר לקצץ בהגדרות של דברים אחרים שהמשחק כבר לכרטיס

2-גם אם תריץ משחקים מסוימים ברזולוציה נמוכה יותר הכרטיס ימתך את התמונה שתתאים למסך

נכון זה לא אופטימלי אבל מבחינת עלות תועלת לדעתי עדיין לא משתלם לשדרג 8800GT

שדרוג כזה לדעתי צריך לעשות שיש קפיצה ממש רצינית בהרבה משחקים (אני לא מדבר על בודדים כמו קריסס לדוגמה )

או לחלופין שהכרטיס לא מריץ הרבה משחקים נחשבים\מריץ אותם מסריח

ה8800GT עוד לא הגיע למצב הזה

פורסם

תראה, קרירין, גם לי יש 8800GT על מסך 22" רגיל (לא HD), ולמרות שהוא מציג ביצועים מצויינים ברוב המשחקים, אני כבר מתחיל להתעצבן עליו כי "רוב" זה לא "כל", ויש כבר משחקים (בודדים אמנם) שאני נאלץ להפעיל על הגדרות בינוניות כדי להבטיח שלא יהיו רגעים של פחות מ30 FPS. נכון, זו לא סיבה לשקול ברצינות שדרוג עדיין - אבל זה מבאס. אני חושב שעוד חצי שנה פלוס מינוס אני אפזול לכיוון הזה ביתר רצינות.

פורסם

אבל תמיד אפשר למצוא תרוץ לקנות כרטיס מסך חדש

מי שכל הזמן משדרג כבר עדיף לו לקנות קונסולה ולא מחשב -הגרפיקה אולי פחות טובה אבל בקונסולה אתה חלק מהעדר גם ככה

לדעתי אם רוצים שמחשב משחקים ישתלם עלות תועלת ובארץ זה לא כזה בעיה שמחירי הקונסולות גבוים מאוד יחסית לחול

צריך לדעת מתי טוב לשדרג \לקנות מחשב חדש ומתי לא משתלם

אין היום משחק נחשב אחד אפילו שה8800GT לא מריץ בצורה (אני אומר סבירה לא הכל על הכי גבוה)

וגם אם היה צריך שיהיו מספיק משחקים כאלו לפני שדרוג

והיום שהרבה משחקים זה פורטים מה360 זה לא ניראה ששדרוג יהיה כדי בקרוב

ותבין גם לי הייתה את התקופה שהייתי "זונת גרפיקה" ותמיד חשבתי לשדרג ותמיד לא הייתי מרוצה מהמפרט

כי יצאו דברים משוכללים יותר

אבל בסופו של דבר זה עובר ומסתכלים על הדברים הבאמת חשובים ועוד פילטרים או הגדרות גבוהות יותר זה לא הדבר הבאמת חשוב

פורסם

בלי קשר כל כך לנושא הכרטיס שלי אוכל את ה8800GT?

פורסם

בלי קשר כל כך לנושא הכרטיס שלי אוכל את ה8800GT?

ממש לא קשור לנושא, אבל אם כבר שאלת - ממש לא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים