עבור לתוכן

אינטרנט איטי / בדיקת trace route

Featured Replies

פורסם

שלום

בשבועות האחרונים אני חש כמה בעיות באינטרנט, בעיקר בשעות ערב, ובימי שישי ושבת

באותם זמנים / ימים, כל הפינגים במשחק רשת בו אני משחק, עולים מאוד (300 והרבה יותר), וזה קורה ממש במאות שרתים, גם ישראליים, וברור שיש איזה בעיה

ובזמן האחרון, מהירות ההורדה צנחה (בדיקת מהירות מבזק, שליל ממה שאני אמור לקבל) ואיטיות ממשית בגלישה לכל אתר.

מה שיותר מוזר, שלפעמים זה קורה לכמה דקות ומיד חוזר למצב תקין (גם מבחינת מהירות הורדה/גלישה וגם מבחינת פינגים).

אני בקשר עם התשתית וגם עם הספק, והם מנסים לאתר את הבעיה...

אני רק רוצה להבין משהו בקשר לבדיקת trace route - כאשר אני רושם ב command prompt: (נציג של הוט אמר לי לבצע את הבדיקה)

tracert IP, עם כתובת אייפי של שרת משחק, מה התוצאות אומרות? אם בשרתים מס 1-7 אני מקבל תוצאות מאוד גבוהות (ואף timed out בשעות ערב), האם זה עוזר להבין היכן הבעיה? (לפי מה הבנתי שרתים 1 ו 2 הם מהתשתית, ושרתים 3-7 הם מהספק)

תודה

פורסם

פקודת ה TRACERT ממפה את הדרך, המסלול של המחשב שלך דרך רשת האינטרנט לשרת היעד

לפי התוצאות אפשר לראות איזה שרת מקפיץ את זמן התגובה משמעותית משרת אחר ובכך לצמצם את החיפוש למקור הבעיה

אם תתן את התוצאות TRACERT שלך אוכל להגיד לך קצת יותר פרטים

פורסם
  • מחבר

קובץ מצורף

[attachment deleted by admin]

פורסם

נראה תקין לחלוטין.

ד"א, הצינזור שעשית מיותר לחלוטין.

אם אתה רוצה עוד מידע לגבי trace route:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=302806.msg2652582#msg2652582

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=337686.msg2915407#msg2915407

איטיות בסופ"ש וערבים היא דבר מתקבל על הדעת כיוון שהם הזמנים העמוסים לאינטרנט, בעיקר לדברים שקשורים לפנאי (משחקי רשת למשל).

בנוסף, אם בבדיקת מהירות של התשתית/ספקית אתה לא מקבל את המהירות שמגיעה לך, אוטומטית אפשר להניח שהבעיה מאחת מהן ואין יותר מידי מה לעשות חוץ מלקוות שהם ימצאו את מקור הבעיה או להחליף ספקית/תשתית.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, פשוט בדירה הקודמת שלי, לא רחוק מהמושב בו אני גר, אין בעיות מהירות באינטרנט בכבלים (לא פינגים גבוהים ולא הורדה/גלישה איטית)

בכל זאת נראה לי מוזר, בשעות הערב כאשר זה קורה, לאותם שרתים שקיבללתי תוצאות ms גבוהות, יש timed out...

ואם אני משחק במשחק רשת, אני יכול לאבד חיבור לכמה שניות (בדפדפן השרתים אי אפשר להתחבר לאף שרת), ואז זה חוזר... נראה משהו לא תקין ולא עומס...

אני לא חשבתי שכל כך קשה לספק ללקוח מהירות של 2.5מגה, כאשר יש חבילות של 10מגה

אבל בחזרה לבדיקה tracert, נציג בהוט אמר לי שמהתוצאות בתמונה, המקור הוא מהספקית ולא מהתשתית (כיוון שהשרתים של התשתית הם רק 1 ו 2).

וגם שתוצאה כך כך גבוהות (1000ms בדרך כלל, ו timed out בשעות הערב) הן לא תקינות, ואני אמור לקבל שם תוצאה כמו בשאר השרתים, מקסימום 100ms...

תודה

פורסם

הוא צודק, אם יש לך אטיות בשלבים מעבר ל3-4 זה קשור לספק אינטרנט ולא לתשתית

במיוחד אם זה קורה לשרתים מסויימים כן ולאחרים לא

התשתית אחראית על לחבר בינך לבין הספק ולא לאינטרנט

פורסם

מה שנציג הוט עשה זה למרוח אותך ע"מ לגלגל את האחריות לספקית. אתה יכול לקרוא את הלינקים שהבאתי כדי להבין למה. זה לא שאני אומר שהבעיה לא בספקית, אבל הבדיקה הזאת לא מוכיחה את זה.

זה שגרת בקירבה יחסית לאיפה שאתה גר היום, לא אומר כלום. אם הוט חיברו יותר מידי לקוחות על אותו כבל אצלכם בבניין או שיש הרבה לקוחות יחסית בשכונה שלך, הבעיה יכולה להיות מאוד מקומית. בנוסף, התשתית סתם יכולה להיות גרועה אצלך, אם זאת תשתית ישנה או שכן שמתחבר לא חוקית ומכניס רעש.

בקיצור, אם בבדיקת מהירות מהתשתית לא תקין זה חד וחלק בעיה שלהם, שימימו אותך במעקב ותתקשר אליהם ברגע שיש בעיות שיבדקו אותך בזמן אמת. אם תקין בתשתית ולא תקין בספקית, אז לך אליהם לבדיקה, אולי בעיה בהגדרות היוזר שלך.

בנוסף, זה נראה שאתה מחובר עם חייגן, אני מציע לבדוק את המצב עם מחשב אחר בנוסף, יתכן שהמחשב שלך נדבק במשהו או שיש בו בעיה אחרת.

פורסם
  • מחבר

מצד אחד יש לי תוצאות גבוהות מאוד בשלבים 4, 5 ו-7. זה התחיל לפני כמה שבועות (לפחות אני שם לב כאשר הפינגים פתאום עולים בזמן משחק).

מצד שני בדיקת מהירות מהתשתית לא תקינה בשעות יותר מסוימות (אני שם לב כאשר פתאום מגיעים קפיצות עצומות של P/L בזמן משחק, אז מיד אני עושה את הבדיקות), אך זה בדרך כלל לחצי שעה ואז המצב חוזר לנורמלי. כאשר זה קורה, זה הרבה יותר גרוע (לפעעמים אי אפשר לקבל תוצאות פינגים, ואם אני במשחק, הוא יכול לא להגיב לכמה שניות, כאילו אבד החיבור, ואז שוב מגיב). בגלל זה נראה לי שמשהו לא תקין, לא הגיוני 'עומס'.

אז כנראה שיש בעיה גם מבחינת הספק למרות ש 018 אומרים שאין בעיות עומס, כאשר דיברתי איתם באותו זמן שהיו פינגים גבוהים.

ובעיה גם מבחינת התשתית.

אני פשוט אנסה חודש עם ספק אחר לראות מה קורה, ונראה עם עדיין יש את אותן בעיות, ונראה אם יש גם בעיה מבחינת התשתית...

בקשר לחייגן, לפי הוראות בדף 018, אפשר להוריד את החייגן ולהתקינו, או להגדיר ידנית. מוזר שבהגדרה ידנית, צריך להגדיר עוד כמה אפשרויות, שלא קיימות במאפיינים של החייגן שמורידים. אני מניח שאין הבדל...

פורסם
  • מחבר

רק שאלה, האם יכול להיות שאחרי שהחליפו לי מודם לסוג אחר מחברה שונה, שזה ישפיע בצורה מסוימת על המהירות.

אחרי החלפת מודם, יש לי פינגים גבוהים בכל השרתים, גם בשעות הצהריים, לא רק בערב. וגם תוצאות tracert גבוהות לא רק במספרים 4 ו 7, גם ב 8 עד 20 (השרתים מחול) - בסביבות 300ms במקום 100ms. יכול להיות שיש קשר לסוג מודם?

פורסם

שים לב ,

התשתית של הוט עובדת בצורה כזאת :

נניח שאתה גר בצפון , המודם שלך נמצא בקרית מוצקין , הקו של המודם שלך מתנקז היישר לשרת אשר נקרא CMTS , בקריות יש שלושה שרתים כאלה Afek 1 , afek 2 . afek 3 , בכל אחד שרת מהשרתים האלה מתנקזים כמות של לקוחות כולם מאיזור קרית מוצקין קרית חיים קרית ביאליק נהריה ואפילו כרמיאל ,

מה שקורה שבסביבות הערב כמות הלק' שגולשים עולה והם מתחילים להעמיס על השרת שאליו אתה מחובר , מה שיוצר אצלך טיפה עומס ,

מה שלא קורה בבזק מהסיבה שבזק נותנים לך אינטרנט על קו טלפון פרטי שלך שאף אחד לא עולה עליו מה שנותן לך את רוב הביצועים ,

הבעיה עם בזק שבניגוד להוט בזק פועלים בשיטת ה"מרכזיות" הכל טוב ויפה אם אתה גר בקירוב למרכזיה , אבל מה הבעיה פה , שבדומה לאנטנה סלולארית , ככל שהבית שלך ממוקם עוד יותר רחוק מהמרכזיה ככה אתה יכול לצפות ביותר איטיות כמו טלפון סלולארי , כל עוד אתה קרוב לאנטנה סלולארית זה סבבה , אבל ככל שאתה מתרחק מאיזור האנטנה הקליטה שלך נהיית פחות ופחות חזקה עד שהשיחה מתנתקת ,

אני מניח שהבעיה שלך כרגע יותר מובהרת אחרי שהסברתי לך איך התשתיות עובדות ,

מה שהייתי ממליץ לך אם שום דבר לא עוזר , פשוט להגדיר Proxy של הספק שלך במידה וזה יעזור הנה Proxy שאני מכיר ,

Proxy.netvision.net.il

מקווה שהייתי לעזר

המשך יום נעים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים