עבור לתוכן

פרשת ההתעללות בשיריון

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751599,00.html

האמת, אני דיי הופתעתי מהעניין

אני שירתתי בתותחנים ולא שמעתי אף פעם על משהו כזה, גם לא מאנשים בחילות אחרים

מעניין אותי לדעת אם יש פה מישהו שחווה דבר דומה או שמע על מישהו כזה כדי לדעת אם זה נפוץ גם במקומות אחרים או שזה היה נקודתי

פורסם

קראתי את זה לפני שבוע, והופתעתי שזה לא הגיע לכותרות, צה"ל כנראה רצה לדכא את זה.

העונשים והחקירה לכאורה זה בדיחה, מה לכל הרוחות זה תחקיר סמח"ט, דבר כזה צריך לעלות למצח, ומשפט מול המח"ט זה בדיחה לא פחות גרוע, צריך לפרק את הגדוד הזה ולגרור את כל מי שנמצא אשם בחקירה לבית דין צבאי בשביל עונש מקסימאלי.

המג"ד והמ"פ צריכים להיות מודחים במקום, וכל שאר האנשים צריכים להכנס לכלא לתקופה של 18 חודשים לפחות.

התמונות נראות כאילו הדביקו למישהו אפוד קרמי לוהט על הגב, אישית אם אני הייתי נתקל במצב כזה הייתי דורך את הנשק, ברגע שיש חמישה אנשים עליך לא מעניין אותי חוק שמוק, דורכים את הנשק ואם הם חושבים שאתה עושה הצגות אז גם יורים למישהו בברך.

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751599,00.html

האמת, אני דיי הופתעתי מהעניין

אני שירתתי בתותחנים ולא שמעתי אף פעם על משהו כזה, גם לא מאנשים בחילות אחרים

מעניין אותי לדעת אם יש פה מישהו שחווה דבר דומה או שמע על מישהו כזה כדי לדעת אם זה נפוץ גם במקומות אחרים או שזה היה נקודתי

דבר ראשון זה כבר היה...

דבר שני, אצלנו בתותחנים, בחלוקת סיכת גדוד אחד מהמפקדים, לא שם את הקליפסים על הסיכה, ונתן את המכה עליה כמו שכולם עושים, רק שהבחורצ'יק הענק התחיל לדמם, התעלף אחרי קצת זמן ונפל על האבנים ופתח את הסנטר.

אבל חוץ מזה אין שם משהו רציני :)

פורסם

כל כך הרבה דברים רעים שומעים שקורים לאנשים בצבא.

לא פלא שיש כמות גדולה של אנשים שלא רוצים להתגייס.

אף אחד לא רוצה שיתעללו בו (יש כל כך הרבה מקרים) או שיכריחו אותו לעשות דברים שיזיקו לבריאותו ואפילו יסכנו את חייו לשווא (צלילה בקישון למשל).

פורסם

כל כך הרבה דברים רעים שומעים שקורים לאנשים בצבא.

לא פלא שיש כמות גדולה של אנשים שלא רוצים להתגייס.

אף אחד לא רוצה שיתעללו בו (יש כל כך הרבה מקרים) או שיכריחו אותו לעשות דברים שיזיקו לבריאותו ואפילו יסכנו את חייו לשווא (צלילה בקישון למשל).

אוי נהדר,עוד קוף פרזיט שרוכב על כל עורבא פרחא מוואי נט כדי לתרץ למה הוא משתמט בזוי. קח את הדברים שלך וטוס לי מהמדינה.

ולנושאינו אנו,מהיכרות אישית שלי עם הדברים אני מוכרח לציין שהדבר נופח מעבר לכל פרופורציה. וואי נט (וידיעות) עושה כרגיל מטעמים וכותרות מכל דבר שזז.

הטקס המדובר קורה בכל אחת מיחידות צה"ל (הקרביות) המובחרות או הלא מובחרות. מדובר כולה במתן כאפות (פשוטו כמשמעו) על גב חשוף או לא לצורך ציון קבלת דרגה (סמל/סמ"ר) או או סיכת סוף מסלול.יש המהדרים בשפיכת כל מיני ביצים וקמח ופה הנורמה נגמרת. לגבי התמונות אז אין לי מה להגיד על זה. גב אחרי סבב של כאפות של 20 איש לא יראה סימפטי כמה ימים,מסכים לגמרי. אם זה בזוי או לא,זה כבר אינני יכול להכריע,אני אישית חושב שזה בגדר התקין.

לגבי מה שקרה בפלוגה,וזה אחרי תחקור מעמיק של חברים לא צויין על שום דבר שחורג ממה שאני מציין פה. אבל אני לא העמקתי בזה ואם אכן כפי שטענה התקשורת היה שימוש בדברים אחרים אז אני מצדיק את כל הצעדים שננקטו ולמעלה מכך.

מה שמשעשע בכל העניין היא העובדה שכרגיל בצבא מדובר בשעיר לעזאזל. מישהו הוציא את זה החוצה ופתאום קופצים כל הצדקנים למיניהם וצועקים גוועאלד.

אז כמובן שהמ"פ ושדרת הפיקוד היא הנפגעת העיקרית אבל היא בעיקר שעירה לעזאזל. מדובר בפלוגה שיצא לי לעבוד בסמיכות אליה בעזה והם עשו עבודה נהדרת שם ובלבנון. מדובר בחבר'ה נורמליים ונורמטיביים ולא איזה שדים מהג'יהנום כפי שהתקשורת מנסה לצייר מהם.

אין לי ספק שצריך להפסיק את הזובורים היוצאים מהנורמה ולהעניש בחומרה,אבל כמובן שזה קיים בעוד הרבה מאוד יחידות ועדיין לא ראינו את קצה הקרחון.

אז בואו נפסיק להתייפיף ולהגיב כמו רבים מרפי השכל בוואינט,אולי פה אמצא תגובה לעניין.

פורסם

שמע על כאפות סמל\מסלול אין מה להתלונן, כולם עושים את זה

אבל מה שקורה לבחור בתמונה זה ממש לא כאפות, זה הרבה יותר מזה

פורסם

אתה משווה לזובור סטייל לך תביא אבקת חשמל מהאפסנאות למכות רצח?

פורסם

אוי נהדר,עוד קוף פרזיט שרוכב על כל עורבא פרחא מוואי נט כדי לתרץ למה הוא משתמט בזוי. קח את הדברים שלך וטוס לי מהמדינה.

תגיד לי, מי שם אותך להיות שופט ודיין למי מגיע או לא מגיע להיות

כאן מתלהם שכמוך?

אין שום סיבה שחיילים יסבלו התעללות מהדרג הפיקודי שלהם בשום צורה גם אם זה בצורה של "כאפה חברית".

פורסם

טקסי חניכה מטופשים שנעשים בידי ילדים. זה מה שקורה שאותם ערסים קטנים ומושתנים שאתם מכירים מהבית ספר עולים על מדים.

פורסם

תגיד לי, מי שם אותך להיות שופט ודיין למי מגיע או לא מגיע להיות

כאן מתלהם שכמוך?

אין שום סיבה שחיילים יסבלו התעללות מהדרג הפיקודי שלהם בשום צורה גם אם זה בצורה של "כאפה חברית".

אני לא שופט ולא דיין. מי שמשתמש בתירוץ הפתטי הזה כדי לא לשרת לא ראוי להיות פה. נקודה וסוף,אין לי בכלל כל רצון להיכנס לויכוח פה והדבר האחרון שאני זה מתלהם תודה.

בוא נתחיל מזה שמה זה הדרג הפיקודי,אתה בכלל יודע שרוב הכאפות כנראה באו מהחיילים,ככה זה בטקסים הללו בפלוגות כי לא מקבלים סיכות סוף מסלול,לכן השטות שנכתבה בוואי נט לא תקפה יותר מדיי.

לגבי אם זה קביל או לא לא יודע,אצלנו ביחידה היו כאפות וחברים שלי כשהיו בגדודים גם מכירים סוגים שונים של טקסים כאלה. מי שלא היה קרבי לא יבין.

אסף,להשוות את המפקדים לערסים זה מגוחך. אני מכיר את רוב הקצינים שם ומדובר באנשים איכותיים מאוד. אין לי שום כוונה לחפות על דברים שבמידה וקרו צריכים היו להיות מטופלים בחומרה,אבל שוב לפסול על הסף טקסים כאלה זה לטעמי מגוחך. אני אישית לא רואה כפי שאמרת טעם למחוק את הטקסים הללו לגמרי.

פורסם

אז מה, לדעתך, הוא באמת הטעם לטקסים האלה? אני לא יכול לחשוב על שום סיבה חוץ מ"עשו לי את זה כשהייתי צעיר, לכן אעשה את זה לאחרים". גם כן אנשים איכותיים... פועלים לפי יצרים של האדם הקדמון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים