עבור לתוכן

בעיה בצפייה בסרטים במסך של סוני שמוגדר כמסך מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מסך LCD של סוני BRAVIA 32S5500 שהוא המסך הראשי במחשב שמחובר דרך חיבור HDMI (עם מתאם DVI) כאשר יש לי כרטיס מסך שלGigabyte 4850GT.

עכשיו הבעיה היא שכאשר אני מנסה לראות סדרות שהם לא HD אני לא מקבל מסך מלא אלא מסך עם פסים שחורים עבים בצדדים.

ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך עד כמה שאני מבין אבל ללא הועיל.

חשוב לציין שסרטים או סדרות באיכות HD ואת "שולחן העבודה" אני רואה במסך מלא ללא כל בעיה.

בבקשה עזרה...

פורסם

יכול להיות שאלה סדרות בפורמט 4:3?

באיזה נגן אתה משתמש?

בדרך כלל יש אפשרות למתוח את התמונה על כל המסך, אבל זה קצת הורס לדעתי.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה רבה על התשובה אבל כבר הסתדרתי.

הפכתי את הסוני למשני בטעות במקום ראשי ואני פשוט חדש בכרטיסי מסך של RADEON כי עד היום השתמשתי בכרטיסי מסך של NVIDIA והסתבכתי קלות עם ההגדרות עד שמצאתי את ה THEATRE MODE ומאז הכל תענוג!!!

אני חייב לציין שהאיכות של HDMI מול כל חיבור אחר פשוט גרמה לי לחייך במשך 20 דקות בלי להפסיק!!!

פורסם

אני חייב לציין שהאיכות של HDMI מול כל חיבור אחר פשוט גרמה לי לחייך במשך 20 דקות בלי להפסיק!!!

עלק.

HDMI ו-DVI זה אותו דבר.

כמובן, אם קודם היית מחובר ב-VGA או במשהו גרוע יותר כמו SVIDEO/RCA, אני יכול להבין אותך. :)

פורסם
  • מחבר

תיקון טעות:

לא הסתדרתי לצערי הרב!!!

קודם כל צאו מנקודת הנחה שאני לא מבין כלום ושהסוני זה ה LCD הראשון שלי.

אני קצת אפרט יותר:

אני משתמש במצב EXTENDED.

אני משתמש ב SONY בתור המסך המשני עם רזולוציה של 1360X768 ובסמסונג 19 אינץ' בתור מסך ראשי עם רזולוציה של 1280X1024.

בTHEATRE MODE יש לי את האפשרות של SCALE TO FIT FULL SCREEN שכאשר היא מסומנת בהגדרות של המסך הראשי אז כשאני מפעיל את הסרט במסך הראשי אני רואה במסך המשני שהוא הסוני בצורה מלאה (כנראה בגלל ההגדרה שיתאים למסך מלא) כלומר בלי פסים שחורים בצדדים.

הבעיה היא שאני רוצה לראות עונה של סדרה שלמה וכאשר הפרק מסתיים ונכנס הפרק הבא אז בסוני שזה המסך המשני לא רואים כלום אלא רק שומעים ואילו בסמסונג רואים הכל כרגיל.

כאשר אני מעביר את המסך של הנגן מדיה לסוני אז אני רואה את התמונה עם פסים שחורים רחבים בצדדים ולא במסך מלא כמו שאני רואה כאשר הנגן מדיה נמצא במסך הראשי.

אני מבין שזה קצת מסובך ואשמח לתמיכה שתעזור לי לפתור את הבעיה...

הפורמט של הסדרה לא ידוע לי אבל שוב, כאשר הנגן מדיה נמצא במסך הראשי אז התמונה במסך המשני נמתחת למסך מלא וזה המצב שאני רוצה שיקרה גם כאשר אני נמצא עם הנגן במסך המשני.

אני ניסיתי להשתמש בתור נגן גם ב WINDOWS MEDIA PLAYER גם ב WINDOWS MEDIA PLAYER CLASSIC גם ב VLC וגם ב BSPLAYER אבל עם כולם אותה התוצאה...

בנוגע ל DVI ו HDMI הם אותו דבר אז זה נכון אבל אני מתכוון לזה שכאשר אני צופה בסדרה שהאיכות שלה הוא 720P אני רואה את ההבדל בין HDMI ל DVI.

פורסם

בנוגע ל DVI ו HDMI הם אותו דבר אז זה נכון אבל אני מתכוון לזה שכאשר אני צופה בסדרה שהאיכות שלה הוא 720P אני רואה את ההבדל בין HDMI ל DVI.

לא, אתה לא. אולי אתה רואה את ההבדל בין הרזולוציות או בין המסכים, אבל לא בין DVI ל-HDMI.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך אבל עדיין לא נפתרה לי הבעיה...

פורסם

הדבר שאני יכול לעשות על מנת לעזור לך הוא להעביר את האשכול לפורום אודיו וקולנוע ביתי, בתקווה ששם יוכלו לעזור לך יותר.

ואולי הם בכלל ימצאו לנכון להעביר את זה לפורום תוכנה, כי זו נשמעת "בעיה" של תוכנה או הגדרות.

בכל מקרה, זו לא בעיה של מסכי מחשב, לפחות לא ברמה שאני מבין זאת.

בהצלחה. :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים