עבור לתוכן

מעוניין בהרכבת מחשב HTPC להצגת סרטים ב-1080P - תקציב של 2500

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מעוניין להרכיב מחשב HTPC .

השימושים שלי יהיו 80 אחוז סרטים (בעיקר HD) ו-20 אחוז גלישה. אין לי שימוש וגם לא יהיה

לצורכי משחקים.

המחשב יחובר לטלוויזיית LCD ברזולוציה FULL HD.

אני מעוניין שהמחשב יציג ב"קלות" סרטים באיכות P1080 גם בגדלים של 20~ GB לסרט. אני מעוניין במחיר המינימאלי ביותר שניתן להגיע ועדיין שיעמוד בדרישות אלו.

זה מפרט שחשבתי עליו, אך אין לי מושג אם אכן יעמוד בהצגת תכני FULL HD P1080:

מעבד: Intel Core 2 E6300

445 ש"ח

קרור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 LP

75 ש"ח

לוח אם ASUS P5Q-EM G45 Chipset

כולל כרטיס מסך (on board) ATI X4500HD כולל יציאת HDMI

685 ש"ח

זיכרון תוצרת Kingston נפח MB 2048 800MHz

140 ש"ח

דיסק קשיח Western Digital 500GB SATA II 7200RPM

275 ש"ח

כונן אופטי LG GSA-GH22N

115 ש"ח

מארז דגם SNK2480 צבע שחור (כולל ספק 380)

570 ש"ח

סה"כ 2305 ¤ (הסכום שתכננתי הוא 2000-2500)

1.קודם כל, מה דעתכם על המפרט. האם יש פריט שכדאי לחזק/להחליש, למשל חיזוק מעבד ל- E7500 בתוספת של כ-200 שח?

2.מוכר בחנות של IVORY, ציין שאם ברצוני להריץ P1080 של קבצים גדולים, חייבים לבחור באופציה של כרטיס מסך נפרד - 9600GT. משמע לא להשתמש באופציה של ON BOARD. מה שמעלה את המחיר.... מה דעתכם?

פורסם

1. תישאר עם E6300

2. לוח אם תחליף למבוסס G31 ושים כרטיס מסך חיצוני כמו 9400GT - יפענח אוטומטית קבצי שבאים על דיסק BR אבל כדי שיפענח קבצים שבאים בקונטינר MKV יש צורך בתוכנת coreavc

המפרט יריץ קבצי 1080P

הקירור שלקחת אומנם טוב אבל ממליץ לך על ‏Freezer 7 Pro שהוא אחד הקירורים שהשקטים שיש

פורסם
  • מחבר

לגבי לוח האם: אני מבין מהמלצתך שאכן כדאי לוותר על כרטיס מסך ON BOARD...אם אכן כך. לא עדיף לי לוח אם שאינו מכיל כרטיס מסך בכלל (ציפסט P ולא G)? יש לך לוח אם מדגם מסויים שאתה ממליץ עליו?

לגבי כרטיס מסך:

1. היה פורום שקראתי בו כי כרטיס מסך של ATI עדיף על GF עבור תכני HD סרטים (לא משחקים)?

זה מה שנכתב שם ואין לי מושג אם זה נכון: "במידה והמערכת מיועדת בין היתר לניגון סרטי High Definition, יש להצטייד בכרטיס המאפשר האצת חומרה לסרטים בפורמט H.264 ורצוי גם ל-VC-1, וכך מורידים את העומס מהמעבד.

כרטיסי המסך מסדרת ה-Radeon HD 2400 וה-2600 מבצעים האצת חומרה ל-2 הנ"ל, וכרטיסי ה-Geforce 8400/8500/8600 מבצעים האצת חומרה ל-H.264 בלבד.]"

וזהו הלינק: http://www.cinema-paradiso.co.il/Index.asp?CategoryID=109&ArticleID=734

האם אתה יודע משהו בנושא? ייתכן וזו הסיבה שמצריכה שימוש בתוכנת coreavc ב-GF בעוד שבATI זה מתבצע חומרתית?

2. במידה ואני לוקח GF, יש סיבה לכך שהמוכר נ- IVORY מנסה לשכנע אותי על GF9600 פרט לכך שזה יקר יותר ב-250 ש"ח והם רוצים להרוויח (האם אני צריך זאת אם אני רוצה להריץ סרטים של 20GB ב-1080P)?

לגבי המאוורר: תודה רבה על ההמלצה. אני אשדרג ל- ‏Freezer 7 Pro :)

תודה רבה!!!

פורסם

תקח את הלוח G31 הכי זול שעונה על הדרישות שלך, GF יותר אמין מ-ATI (בתחום המסויים הזה), 9600 זה בזבוז מוחלט! קח 9400 או 9500.

למה אתה קונה ב-IVORY? באיזה אזור אתה גר? אני אמליץ לך על חנות נורמלית קרובה.

עריכה: אני חייב לציין שגם אם אתה לא קונה כרטיס מסך, ונשאר עם הOB אתה תצליח להפעים מצויין 1080P. ללא אף קירטוע ותקיעות....

פורסם

1. סדרת nvidia 9xxx תומכת בכך

בכל מקרה זה די מיותר למעבדים של היום מכוון של - h.264 הוא הפורמט שדורש הכי הרבה משאבי מעבד לפיענוח שאר הפורמטים דורשים פחות משאבים

הסיבה שאני ממליץ על השימוש ב - coreavc היא מכוון שלא כרטיסי מסך של ati או nvidia תומכים בפיענוח ברמת הדריבר בקבצים שבאים בקונטינר הזה, וגם מכוון שהמקודדים לא תמיד עוקבים אחראי הסטנדרטים, והעבודה נופלת על המעבד אבל הקצים האלו באים (אפילו שרשום 1080P) בקצב סיביות נמוך שלמעבד לא תהיה בעיה לפענח ובמקרים רבים הכרטיס מסך יעזור

קבצים שבאים באיכות יותר גבוהה , באים עם VC-1 או h.264 או image של BR ואת זה הכרטיס מסך יפענח עם שימוש מאוד נמוך במעבד

2. לניגון סרטים אין שום סיבה לקחת 9600GT ה - 9400GT מספיק

3. החיסרון היחידי של כרטיס nvidia מול ati הוא שצריך לחבר אותו ל - S/PDIF שנמצא על לוח אם ומסוגל להעביר רק 5 ערוצי אודיו לעומת ati שיש לו כרטיס קול מובנה ומסוגל להעביר 7.1 ערוצים באיכות קול יותר גבוהה - רלוונטי רק אם יש לך מערכת של 7.1 רמקולים (איכותיים לפי תקן THX) ואתה מנגן דיסקי BR או BR image VC-1 ואתה רוצה להעביר וידאו+קול דרך חיבור HDMI

אם אתה רוצה כרטיס מסך ati אז ממליץ על: HD4350

דוגמה ללוח אם:

http://www.skypc.co.il/pl_product~39266~10~0.htm

בכל מקרה שים לב שכרטיס קול המובנה יש יציאת S/PDIF אם אתה לוקח כרטיס של nvidia ל - ati זה לא רלוונטי

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות.

1. הסיבה לכל החשש שלי עם הלוח אם - מעבד - כרטיס מסך נובעת מכך שכשחיברתי מחשב עם מעבד E5300 ולוח עם כרטיס מסך 7100 על גבי לוח אם 73PVM-S2H nForce 630i לטלויזיה 40 LCD.... לא הצלחתי לנגן את 1080P של קובץ בגודל 20GB בכלל. (זו הייתה התוכנית הראשונית שלי) הבנתי שהמעבד והכרטיס מסך עובדים שעות נוספות בניסיון להציג תמונה HD כשמחוברים לטלויזיה בשונה למסך מחשב.

2. לגבי רוב פריטי המחשב אני סגור. אם לסכם את הדלתא בין ההצעות שעומדות בפני של הלוח אם - מעבד - כרטיס. אלו החלופות:

א. הצעה מקורית: לוח אם ASUS P5Q-EM G45 Chipset כולל כרטיס מסך on board ATI X4500HD כולל יציאת HDMI

685 ש"ח

לטענתכם זה יאפשר לי להציג HD, אז מדוע אופציה זו פחות עדיפה לדעתך (פשוט קראתי בפורום כולשהו שהציפ של NVIDIA טוב יותר משל INTEL וכפי שראיתי בכל אלו שמגיעים בלי כרטיס מסך ON BOARD, הציפ הוא של INTEL)?

ב. ציפ של INTEL, הצעה עם ציפ G31:

P5KPL-CM Asus או GAG31MES2L Gigabyte + כרטיס מסך Gigabyte דגם 9400GT 1024MB GDDR2 GV-N94TOC-1GH או לחילופין כרטיס מסך תוצרת AsusSapphire דגם Radeon HD 4650 1024MB DDR2

260 ש"ח+310 ש"ח/330 ש"ח

ההצעה החדשה מוזילה לי את המחשב בכ 100 ש"ח ... ומכאן מתווספת שאלתי, האם שידרוג של הלוח אם לציפ חדש יותר יתרום לי...

אני לא מבין גדול בתחום זה, מה התוספת שתינתן לי עם ציפ חדש יותר?... יש לי 100 שח לבזבוזים :-) באופציה זו.

תוספת של כ 128 G41

תוספת של כ 200 עבור P43

תוספת של כ 250 עבור P45

3. אני גר באיזור המרכז - רמת גן גבעתיים. אשמח אם תספק לי מקום רכישה טוב יותר... האמת שלרוב קניתי ב-KSP. אין לי מושג לגבי IVORY למרות שהם לא עשו עליי רושם רע (לפחות כשהתעניינתי במחשב). אשמח להלצות בנושא.

תודה על התגובות המהירות.

פורסם

1. בגלל זה אני המלצתי לך על כרטיס מסך שיש לו האצת חומרה ועל תוכנת coreavc (עובד רק עם כרטיסי nvidia) :)

2. עדיף ב'

לא משנה איזה כרטיס מסך תקח בסוף אל תיקח את גירסת 1024MB אין שום תועלת (אפילו לא מאית אחוז :)) בתוספת הזיכרון

בשביל מחשב htpc שידרוג לוח לא יתרום דבר

3. לא מכיר חנויות באזור הזה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!!!

שתי שאלות אחרונות לפני שאני מגיע להחלטה:

1. לוח אם:

בחנתי את שלל הלוחות אם ששייכים לציפ G31 והבנתי את החיסרון הגדול שלהם. הם אינם כוללים יציאות סאונד חשובות עבור העברת סאונד: אופטי או S/PDIF. אני חושב שאני די זקוק במידה ואני מחבר לרסיבר.

מה דעתכם על הלוחות אם הבאים:

GAEP31S3G - Gigabyte

GAEP31DS3L - Gigabyte

GA-EP43-DS3L - Gigabyte

או שעדיף לי GA-73PVM-S2H (ולא להשתמש בכרטיס ON BOARD) רק בגלל שהוא עם ציפ של nvidia ולא של intel ששמעתי שעדיף?

2. כרטיס מסך:

אם הבנתי נכון לגבי כרטיסי המסך GF מול ATI, אני מסיק ממך שכדאי לרכוש GF כי הוא מאפשר למשתמש ב-coreavc בעוד ש-ATI לא. ותוכנת coreavc מאפשרת להעביר חלק מהעומס על הכרטיס מסך בצפייה ב-BR. מכאן רצוי ללכת על GF.

החסרון היחידי שיהיה לי הינו שהסאונד והתמונה לא יעברו דרך כבל אחד ב-GF...

האם הבנתי נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים