עבור לתוכן

זקוקה להמלצה לנייד ב3-4k+- (לסטודנטית)

Featured Replies

פורסם

אהלן! התייעצתי פה לפני חצי שנה בערך לגבי רכישת נייד. מסיבות אישיות הקנייה נדחתה - ולכן מבקשת את המלצתכם בשנית (בהנחה שיצאו דגמים חדשים ושדגמים ישנים יותר - הוזלו ואולי אף נכנסו לתקציב).

שימושים כגון: אופיס, פוטושופ (כרגע אין שימוש, שתהיה אופציה לעריכת תמונות בסיסית), תוכנות אינטרנט (IRC, מסנג'ר וכו'), קצת סרטים, המון מוזיקה ותמונות (דיסק קשיח של 160 לפחות), שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו).

מעוניינת שיכלול: צורב דיוידי, מסך לא מבריק (מט), מקלדת ופד עכבר (עדיפות לטראקפוינט) נוחים ולא "מקפצים" (שימוש רב במחשב), מאחר והמשקל לא קריטי - עדיף מסך לא קטן (בעיקר שימוש ביתי ובקרבת הבית).

לא פוסלת קניית יד שנייה- אך גם לא יודעת מה צריך לבדוק לפני שרוכשים יד שניה. בעיקר כשזה דרך האינטרנט.

המון תודה! :)

דנית.

פורסם

אפשר להסתכל בדגמי Lenovo SL400/SL500, שלדעתי הם מאוד מומלצים באופן כללי.

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=1047

http://www.pc365.co.il/cat.aspx?cat_id=1048

יש טראקפוינט, מסך מאט (ברוב הדגמים, למעט דגמי SL400 עם כרטיס מסך נפרד, אבל אלה לא יהיו בתקציב ובלאו הכי לא נחוצים), יציאת HDMI לחיבור טלוויזיית LCD וצפייה בסרטים. אם אין לך באמת צורך בניידות (משקל נמוך וחיי סוללה ארוכים), אפשר ללכת על ה-SL500.

ביד שניה יש יותר אופציות, אבל לדעתי גם אלה יספיקו.

ככלל, כשקונים מחשב ביד-2, לא רוכשים דרך האינטרנט, אלא מתאמים פגישה עם המוכר (שלרוב הוא אדם פרטי), מוודאים שהמפרט של המחשב מתאים למה שהוהצר, שהמחשב תקין פיזית, שהוא עובד (מריצים כמה בדיקות בסיסיות), והכי חשוב - שיש אחריות בתוקף. ספציפית למחשבי לנובו, לפעמים אנשים מביאים מארה"ב מחשבים שאין להם אחריות בינ"ל תקפה בארץ.

פורסם
  • מחבר

אז אני מבינה שההבדל העיקרי בין ה400 ל500 זה במשקל ובזמן שהסוללה מחזיקה לטובת ה400? מה מצב ההתחממות? יש מצב שקיים גם דגם עם הלחצנים של המספרים בצד ימין או שאני כבר מבקשת יותר מדי? :)

אני רואה שדווקא לSL500 יש 250G במקום 160G אצל הSL400. ודווקא הSL400 עולה יותר.. מה פשר הדבר?

מבדיקה קצרה העלתי את האופציה הבאה:

http://www.top-shop.co.il/Product.asp?Pid=9988754&Cat2Cat1ID=11&Cat2ID=63&aff=Zap〈=HE

יכול להיות שזה כרטיס מסך נפרד ומסך מבריק למרות המחיר הנמוך?

המון המון תודה

פורסם

שיעמוד ב20 טאבים פתוחים בו זמנית + תוכנה כגון אימיול ברקע (מבלי להאט עבודתו)

לגבי האימיול - בדר"כ צוואר הבקבוק הוא מהירות האינטרנט ולא החומרה של המחשב.

לגבי 20 טאבים - פה הדפדפן עושה את הבעיות בדר"כ (אם הן קיימות).

כל מעבד ליבה כפולה מהשנים האחרונות ו-2 גיגה ומעלה זכרון - לא יהוו שום בעיה בישומים אלה.

פורסם

אז אני מבינה שההבדל העיקרי בין ה400 ל500 זה במשקל ובזמן שהסוללה מחזיקה לטובת ה400? מה מצב ההתחממות?

לא ידוע לי על הבדל כלשהו בעניין זה. שני המחשבים ידועים כקרירים יחסית.

יש מצב שקיים גם דגם עם הלחצנים של המספרים בצד ימין או שאני כבר מבקשת יותר מדי? :)

יש כאלה. אני יודע של-MSI יש, נדמה לי גם ל-LG ולחלק מהמחשבים של HP. אבל לרוב זה בא על חשבון מקלדת יותר צפופה ופחות נוחה באופן כללי. כמובן, אם זה חשוב לך, אולי כדאי לבחון אופציות אחרות.

אני רואה שדווקא לSL500 יש 250G במקום 160G אצל הSL400. ודווקא הSL400 עולה יותר.. מה פשר הדבר?
הקריטריונים שלפיהם המשווק קובע את המחיר לא תמיד ברורים לחלוטין.

מבדיקה קצרה העלתי את האופציה הבאה:

http://www.top-shop.co.il/Product.asp?Pid=9988754&Cat2Cat1ID=11&Cat2ID=63&aff=Zap〈=HE

יכול להיות שזה כרטיס מסך נפרד ומסך מבריק למרות המחיר הנמוך?

זה לא כרטיס מסך נפרד. לפי מה שכתוב, זה מסך מבריק, אבל משום שלא צוין מספר דגם, אני לא יכול לוודא זאת.

פורסם
  • מחבר

בדגם: Lenovo ThinkPad SL500 2746-P7G ובדגם: Lenovo ThinkPad SL500 2746-P3G - אפשר לקבוע אם המסך מט או מבריק? כי בהשוואה בזאפ, קיבלתי במפרט גם בין הדגמים וגם באותו הדגם בין החנויות השונות סתירות.. בחלקן כתוב שהמסך מט.. בחלקן מבריק.. לא אמור להיות מאפיין קבוע??

ותקן אותי אם אני טועה, אבל על פני השטח נראה שדווקא הSL500 עדיף מהSL400?

בשביל הפרש של עד 200 ש"ח - כדאי לשנמך לווינדוס XP? מה הדעה הרווחת? והאם אני אמורה לקבל דיסק ווינדוס חוקי כשקונה את המחשב במידה וזה מגיע עם מערכת הפעלה?

ושאלה קצת לא קשורה - האם זה פוגע במחשב נייד אם אני משאירה אותו דולק כל הזמן? (כולל מסך פתוח).. ולחילופין- אם אני שמה אותו באופציה שכשגם שהמסך סגור - המחשב ימשיך לפעול - זה בעייתי? כי ישנן תוכנות שאני מעדיפה שימשיכו לרוץ ושאמשיך להישאר און ליין באתרים\תוכנות מסוימות...

שוב המון תודה :)

פורסם

בדגם: Lenovo ThinkPad SL500 2746-P7G ובדגם: Lenovo ThinkPad SL500 2746-P3G - אפשר לקבוע אם המסך מט או מבריק? כי בהשוואה בזאפ, קיבלתי במפרט גם בין הדגמים וגם באותו הדגם בין החנויות השונות סתירות.. בחלקן כתוב שהמסך מט.. בחלקן מבריק.. לא אמור להיות מאפיין קבוע??

לפי מידע שלנובו מפרסמת, בשניהם המסך מאט (Anti-glare), כפי שמופיע בקישורים הנ"ל:

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_NRJP3xx

http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_NRJp7XX

המידע הזה נכון ב-99% מהמקרים, אז אני די שקט.

ותקן אותי אם אני טועה, אבל על פני השטח נראה שדווקא הSL500 עדיף מהSL400?

אני לא רואה ביניהם כל הבדל מעבר לגודל מסך / משקל, שזה יתרון או חסרון, תלוי איך מסתכלים על זה.

בשביל הפרש של עד 200 ש"ח - כדאי לשנמך לווינדוס XP? מה הדעה הרווחת? והאם אני אמורה לקבל דיסק ווינדוס חוקי כשקונה את המחשב במידה וזה מגיע עם מערכת הפעלה?

למי שקונה את המחשב עם רישיון Vista Business, השנמוך ל-XP הוא חינם, חלק מהרישיון. מה שכן, לא מקבלים דיסק של XP, אבל ככל שידוע לי, במהלך ה-30 הימים הראשונים אחרי הקנייה, לנובו תספק את אפשרות השנמוך בחינם, בין אם בהתקנה במעבדה או במשלוח דיסקים להתקנה עצמית. במקרים מסוימים, החנות גם יכולה לעזור, כי לפעמים יש להם דיסקי התקנה למחשבים שהם מוכרים, שהשיגו איכשהו.

בכל מקרה, לא מקבלים דיסק התקנה מקורי עם המחשבים של לנובו. ההתקנה שמורה על מחיצה חבויה מיוחדת ובכל רגע אפשר להפעיל את תוכנת השחזור מהמחיצה, שתחזיר את הדיסק של המחשב למצב שבו יצא מהמפעל. לנובו גם מספקת אפשרות לצרוב סט של דיסקי שחזור מאותה מחיצה חבויה, ומומלץ לעשות זאת מיד בקבלת המחשב. כך תהיי בטוחה שתמיד תוכלי להתקין הכל מחדש, במקרה שיהיה פגם כלשהו במחיצת השחזור, או סתם אם תחליטי למחוק אותה כדי להרוויח עוד כמה גיגות של נפח הארד דיסק.

ושאלה קצת לא קשורה - האם זה פוגע במחשב נייד אם אני משאירה אותו דולק כל הזמן? (כולל מסך פתוח).. ולחילופין- אם אני שמה אותו באופציה שכשגם שהמסך סגור - המחשב ימשיך לפעול - זה בעייתי? כי ישנן תוכנות שאני מעדיפה שימשיכו לרוץ ושאמשיך להישאר און ליין באתרים\תוכנות מסוימות...

אין בעיה להשאיר מחשב פועל גם 24/7, בין עם המסך פתוח או בין אם הוא סגור. כשהמסך סגור, האוורור קצת נפגע והמחשב מתחמם יותר, אבל המחשבים האלה, כפי שאמרתי, ידועים כקרירים יחסית, כך שבכל מקרה הטמפרטורות לא תגענה לרמה שהייתי מגדיר כלא נעימה. הדבר היחיד שהייתי נמנע ממנו הוא אולי הפעלת יישומים שמעמיסים על המעבד במצב שבו המסך סגור לאורך זמן. אבל אם מדובר בסתם תוכנות ברקע, אין כל בעיה.

פורסם
  • מחבר

אחלה אתר ולא ברור איך כל כך הרבה חנויות מפרסמות מידע שגוי. ממש חוסר מקצועיות..

לגבי התחממות מחשב והשארתו פתוח - השאלה כוונה בעיקר כלפי המחשב של השותפה. דל ווסטרו 1500 שמתחמם באופן שלא מניח לשים אותו על הרגליים מחשש לכוויות!

התייעצות נוספת - לאחרונה נודע לי שגם לDell Vostro A840 יש מסך מט. אני יודעת שאין לו טרקפוינט, אבל יש לו אחריות ל3 שנים והוא קצת יותר זול. אפשר את דעתך בעניין?

ורק אם אפשר עזרה בסינון בין הדגמים השונים של הSL500 (אני מנסה כבר שבוע להבין את הכדאיות לעומת המחירים השונים בין הדגמים, המחירים עפ"י הזול ביותר בזאפ)

Lenovo ThinkPad SL500 T5870 NRJE9IM 2746-E9G ב3586 ש"ח

Lenovo ThinkPad SL500 2746-P3G ב3190 ש"ח

Lenovo ThinkPad SL500 2746-P7G ב3651 ש"ח

Lenovo ThinkPad SL500 2746-3ZG ב3799 ש"ח

עזרת לי רבות, מעריכה זאת מאוד :)

פורסם

אפשר להסתכל גם על ה-A860/A840. האחריות היא יתרון חשוב. מצד שני גם ל-SL אפשר להרחיב אחריות ל-3 שנים בעלות של 600-800 שקלים בערך, אז אם תקחי את הזול ביותר (ה-2746P3G לצורך העניין), זה עדיין יהיה לך במסגרת התקציב, ותרוויחי טראקפוינט, איכות בנייה קצת יותר טובה (מה שמסתמן מהביקורות), ומערכת הפעלה כלולה בתקציב. מצד שני, ה-Vostro שוקל קצת פחות.

פורסם
  • מחבר

המשקל קצת פחות חשוב לי..

אם ארחיב את האחריות בSL500 ל3 שנים - הכי זול יצא 3800 ש"ח. לעומת 3000 ש"ח לA840 ואפילו עד 500 ש"ח פחות לA860...

התקציב עד 4000 נקבע באופן רנדומלי למדי.. יכולה באופן מעשי להוציא יותר, פשוט סטודנטית ומעדיפה להוציא את המינימום בשביל לקבל את הכי טוב שיענה על הצרכים. השאלה הגדולה היא אם הדל עונה על הצרכים באמת. הכי חשוב לי זה המקלדת (שמשגעת אותי במחשב של השותפה, כל הקפיצות האלה ממקום למקום.. בעיקר כשמתחילה להקליד במהירות), מסך מט כשעובדת מול חלון וכל אותם הדברים הקטנים שבדר"כ יפריעו לאנשים שעובדים עם המחשב שעות רבות ביממה.

אבין אם אין תשובה חד משמעית, אבל יכול להגיד את דעתך לגבי ההתלבטות?

כרגע נוטה חזק באמת לדגם הזול של הSL500 (בעיקר בגלל שנשמע יותר מקצועי ועל כן פחות סיכוי ש"יפשל" במה שציינתי למעלה..)

אך אם חושב שההבדל של ה1000 ש"ח לא שווה את זה ושהדל מצטיין לא פחות, אשמח לדעת :)

פורסם

הכי חשוב לי זה המקלדת (שמשגעת אותי במחשב של השותפה, כל הקפיצות האלה ממקום למקום.. בעיקר כשמתחילה להקליד במהירות)

למה את מתכוונת?

פורסם
  • מחבר

אני מתחילה להקליד במקום אחד - פתאום הסמן עובר לי למקום אחר... יש פעמים שגם "מתפספסות" אותיות... ואפילו לא מובטח לי שאשאר באותו החלון.

פורסם

רוב הסיכויים הם שאת לוחצת על הTOUCHPAD במהלך הכתיבה ולא שמה לב.

במקרה הזה כל עוד לא תבטלי אותו זה יקרה בכל לפטופ.

פורסם
  • מחבר

אין שום קירבה בין הטאצ'פד לידיים שלי במהלך הכתיבה. גם עכשיו למשל במהלך כתיבת ההודעה הזו (ששמתי לב במיוחד למיקום הידיים) - החלון הספיק לחזור אחורה (back) ולבטל את השליחה מה שדרש ממני לכתוב אותה מחדש. זה נהיה ממש ממש מעצבן אחרי זמן מה.. :)

פורסם

כל ההודעות הלא קשורות נמחקו, ורומן גרוס, אתה זוכה לאזהרה ראשונה על ספאם. אם תצבור שלוש אזהרות, תטופל ע"י מנהלי הפורומים.

נא לשמור על נושא הדיון.

לגופו של עניין:

הבעיה שאת מתארת בהחלט מתרחשת לרוב ע"י מגע בטאצ'פאד בהיסח דעת, אבל אם את בטוחה ב100% שאין מגע, זה אומר, כנראה שהטאצ'פאד, או המקלדת, תקולים ונותנים פקודות על דעת עצמם (או מפספסים פקודות). נדיר, אבל קורה. זה לא מצב נורמלי בשום מחשב נייד.

לשאלתך - קשה לי לומר חד-משמעית האם שווה להשקיע את הסכום הנוסף ב-SL לעומת ה-Vostro, אבל מה שכן, ה-SL צפוי להיות קריר יותר. על ה-A860 אמרו שהוא קצת על גבול החם בביקורת הזו:

http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-A860.13630.0.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים